Ranunkler til forspiring

ranunkler

Ordet ranunkler skaber billeder for mit indre øje. Billeder af tunge, romantiske blomsterhoveder i alskens skønne farver. Billeder af silkepapirssmukke kronblade og lysegrønt filigranløv. De smukke blomster i potter på rad og række i supermarkedet, i bundter hos blomsterhandleren og i buketter på spisebordet. Jeg synes at ranunkler er en af de mest bedårende blomster der findes.

ranunkler

Jeg har aldrig forsøgt selv at dyrke dem, men i dag har jeg for første gang lagt ranunkelknolde til forspiring, og mens jeg gjorde det, så jeg for mig lange rækker af ranunkler ude i vores mark. Tænk hvis det lykkes! Jeg tør næsten ikke tro det. Vejen forekommer lang når man står med de små edderkoppelignende knolde og våde, kolde hænder.

ranunkelknolde

Nu står de små knolde i zinkbakker på nogle hylder i det rum vi kalder orangeriet, men som slet ikke er et orangeri. Til gengæld tror jeg at det har en god temperatur til ranunkler der skal forspires. Zinkbakkerne har jeg købt af Morten der har Zinkabkken.dk, [reklamelink] ranunklerne er fra Blomsterverden.dk [reklamelink], og nu jeg er ved det med reklamelinksene (jeg øver mit stadig i at bruge affiliatelinks), har jeg købt økologisk såjord – og nogle opbindingsnet som jeg vil vise ved anden lejlighed – hos Plantetorvet [reklamelink].

ranunkler til forspiring

Billederne af ranunkelknoldene er fra i dag. De andre billeder har jeg fundet i mit arkiv. Jeg har altid haft en svaghed for ranunkler, og det var ikke svært at finde billeder.

pink ranunkler

Nu krydser jeg fingre for at de små edderkoppedimser ovre i orangeriet udvikler sig til romantiske blomsterskønheder i løbet af de næste tre måneder.

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

8 meninger om “Ranunkler til forspiring”

 1. God morgen Nana
  Jeg har også købt ranunkelknolde, men plejer bare at lægge dem i jorden ud. Tak for tips nu vil jeg lægge dem til forspiring i stedet.
  Kh Lisbeth

 2. Hej Nana.
  Kan det passe at jeg har læst et indlæg om anskaffelse af hønsegård hos dig?
  Jeg kan ikke finde det. Vil du guide mig
  Hilsen Grethe.

   1. Ja det skal jeg! Jeg havde høns for nogle år siden og jeg savner det i den grad. Jeg har kigget på hjemmesiden Omlet men kan ikke finde den store hønsegård:(

    1. Jamen, høns er også bare så skønne! Jeg elsker at have høns 🙂
     Jo, man kan selv bestemme hvilken størrelse hønsegården skal have. Du skal bare scrolle ned på siden, så kan du konfigurere den gård frem du gerne vil have.

 3. Hej jeg har netop forspiret Ranunkler efter din fine anvisning og fotos. Men ser så på plantorama at fangeafmene skal vende nedad. Havde du god høst af dine sidste år ? Eller bar det måske mindre betydning?

  Bedste hilsner Heidi

  1. Hej Heidi.
   Tak for din kommentar, og jeg beklager, at jeg først svarer nu, men den var røget i mit spamfilter.
   Ja, det er rigtigt, at armene skal vende nedad. Jeg lagde mine med armene nedad (som de ligger på fotoet i indlægget), så jeg ved ikke, hvad der sker, hvis man gør det omvendt, men umiddelbart tror jeg, at jeg ville vende dem om, så de kommer til at ligge rigtigt 🙂
   Mange hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.