Plettede billeder, vildvin og noget at glæde sig til

For nogle dage siden opdagede jeg en lille plet på alle mine billeder. Du kan se den på billedet herunder. I nederste højre hjørne:

små buketter

Det er på en eller anden måde lykkedes mig at få støv på kameraets sensor, og sådan noget kan man ikke selv uden videre fjerne. Så jeg har været en tur i fotobutikken i Næstved hvor de fiksede problemet.

vildvin

På hjemvejen købte jeg et par oste, og uden for osteforretningen lå disse vildvinblade. Er de ikke bare fantastiske?! Der er så mange smukke detaljer i hverdagen. Det gælder bare om at give sig tid til at se dem.

vildvin

Osten skal på bordet i morgen. Da får jeg nemlig besøg af en veninde. Hun får tidligt fri fra arbejde, og så kommer hun herned til mig. Det glæder jeg mig meget til!

billeder

Sådan et venskab er endnu en smuk ting som man skal huske at give sig tid til.

16 meninger om “Plettede billeder, vildvin og noget at glæde sig til”

 1. Vilken tur att du kunde få hjälp med kameran. Härlig färg på vildvinets blad där på marken.
  Mysigt med en pratstund med din vännina, och gott med ost:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Åh, Bent er dygtig! Jeg læste godt at man selv kan rense sensoren hvis man har et specielt puste-apparat, men jeg turde ikke forsøge …
   Tak! Jeg glæder mig 🙂
   Kh Nana

 2. Godt set: De skønne blade, som andre bare sparker til.
  God frokost.
  PS, hvilket kamera bruger du? Jeg fik ridser på linsen på mit gamle kamera. (Hvordan er et mysterie) Og jeg er ikke 100% tilfreds med det nye/nuværende, så inspiration kan bruges.
  Mange hilsener, Lisbeth

  1. Tak!
   Jeg bruger et Canon EOS 100D. Jeg er ikke ret god til at bruge det, og benytter mig slet ikke af alle de specialindstillinger det har, men det er jo ikke kameraets skyld. Det virker robust. Det er første gang jeg har problemer med det. Jeg har haft det i en del år, og jeg slæber det med på stranden og i haven. Der kommer hundesnuder på linsen, og jeg har glemt det ude i støvregn. Hvis jeg skulle købe nyt kamera, ville jeg købe Canon igen 🙂
   Kh Nana

 3. Jeg bruker å si at alle de vakre bladene er som konfetti på bakken. Vakkert er det.

  Irriterende og fort gjort å få støv inn i kameraet. Jeg har også hatt det på mitt gamle Canon kamera og da kunne de bare halvvegs hjelpe meg. X’er fingrene for at det ikke blir noe på min nye Olympus.

  Håper dere har hatt en fin dag i dag, du og din veninne. Slikt vennskap er gull verdt.

  God helg.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Ja, naturens egen konfetti er smuk!
   Og, ja, det er træls med støv på billederne. Det ser ud til at de har fået det ordnet, heldigvis.
   Jeg har hygget mig gevaldigt med min veninde i dag! Det er så godt at have veninder 🙂
   Tak, Ingrid! – Og god weekend til dig!
   Kh Nana

 4. Køb en øresprøjte Nana. Den skal bare vaskes godt i vand og tørre ordentligt inden brug, sådan en bruger jeg på selve “spejlet” når jeg har taget optikken af
  på selve optikken, er brillerens god, hvis der sidder noget der ikke kan tages med en mikrofiber klud 🙂

  Jeg har et Canon 700D, 550D og et Sony A6000 de har alle en rensefunktion indbygget, det har dit nok også 🙂

  Super flotte blade, elsker den her årstid med alle de skønne farver.

  1. Hej Susanne. Velkommen til min blog og tak for din kommentar!
   Ja, mit kamera har indbygget rensefunktion, men den kunne ikke klare det. Det kunne de flinke folk i fotoforretningen, så mine billeder er pletfri igen 🙂 Sikke mange kameraer du har. Du må kunne noget med at fotografere 🙂

 5. Helt utroligt smukke blade. Hvor var det godt de kunne fikse dit kamera. Dejligt med både ost og venskab
  Håber I havde en hyggelig dag
  Rigtig god søndag

  Knus Lone

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.