Planteskole og påskeharer

påskeharer

Vores lokale planteskole har fået nye ejere. Da de tidligere ejere gik på pension, forestillede jeg mig, at planteskolen ville lukke, for det har jeg set mange små planteskoler gøre. Men nej, den blev overtaget af nye ejere, og det er jeg så glad for.

Jeg sætter stor pris på liv i vores område. Det er hyggeligt at køre forbi planteskolen og se glade mennesker, der skubber plantetunge indkøbsvogne foran sig. Det er desuden virkelig dejligt, at vi sådan helt spontant kan bestemme os for at købe et par nye planter til haven, køre til Saunte og en halv time senere trille ind på Ravnegårds forplads, klar til at plante.

Der er blevet så pænt på planteskolen, som genåbnede i går. Der er masser af friske planter og fine opstillinger.

kirsebærgrene

Jeg skulle egentlig ikke have noget, men det er jo næsten umuligt at tulle rundt på en planteskole og komme tomhændet ud. Jeg købte en grøn plante til stuevinduet, to bakker stedmoderblomster til gårdspladsen og disse to påskeharer, som jeg bare slet ikke kunne stå for.

påskeharer

De er af mærket Èn Gry & Sif, de er produceret efter Fair Trade princippet. Jeg har allerede en del af deres skønne påskepynt. Og nu har jeg altså også to karrygule påskeharer i filt. Jeg er vild med dem.

minipåskeliljer

Nu kan foråret altså bare komme an for alvor. Jeg har så mange ideer til flere planteskoleindkøb. Og i næste uge går arbejdet – hvis alt går vel – med indhegning af haven i gang. Det bliver så spændende.

12 meninger om “Planteskole og påskeharer”

  1. Altså, jeg reklamerer ikke for Èn Gry & Sif, men mon ikke de henviser til nærmeste forhandler, hvis du skriver eller ringer til dem? Du kan også prøve at google “Èn Gry og Sif påskehare”, så kommer der forslag til webshops. Blandt andet denne (som jeg heller ikke reklamerer for, jeg har bare fundet den ved at google 🙂 ) https://www.pindhus.dk/en-gry-sif-paske-hare. – Jeg købte dem, som skrevet, på planteskolen i Saunte (som jeg heller ikke reklamerer for 🙂 ).
   Vh Nana

 1. Hvor gør det mig glad, at der er yngre mennesker, som overtager en planteskole! Det ses ikke så ofte, men det er da i den grad opløftende! Jeg har også en planteskole i mit lokalområde, men om den får lov at bestå, tør jeg ikke gisne om. Den har i al fald forandret sig over år – engang var der råd til at holde omgivelserne tip top, men det kniber nu. Der er tyndet ud i personalet og sortimentet, men det er stadig et dejligt og fristende sted at komme!

  1. Ja, jeg blev altså også så glad, da jeg så at planteskolen blev overtaget. Godt at høre, at I også stadig har en lokal planteskole!

  1. He-he, ja, jeg får i hvert fald ikke penge for at reklamere for påskeharerne 🙂 Nu hænger de på et par grene med lysegrønne blade, og jeg er så glad for dem.

 2. Hej Nana.
  Hvor er det nogle fine påskeharer.
  Jeg har i et stykke tid haft problemer med at lægge en kommentar, men håber denne går igennem. Men har nydt at læse dine forskellige indlæg, som du jo ved.
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Øv! Jeg er ked at at høre, at du har haft problemer med at lægge en kommentar! Denne er gået igennem. Jeg skulle bare lige godkende den, fordi mailadressen er ny for systemet.
   Kh Nana

 3. Det er så dejligt med en tur på planteskole og dejligt at nye kræfter ville tage over:-) Påskeharerne er så søde – det er hyggeligt med lidt nyt pynt 🙂
  Min påskepynt var slet ikke fremme sidste år, da vi stod i flytterod til halsen, det må der rådes bod på i år.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.