Pastelfarver i køkkenet

pastelfarver
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg
Farver eller ej

Jeg elsker stærke farver i indretningen hos andre, men hos mig selv, ender jeg stort set altid med støvede sandfarver. Et enkelt sted herhjemme bevæger vi os dog udover sandtonerne. Det er i vores køkken. Her er ingen vilde pangfarver, så vildt går det ikke for sig, men her er pastelfarver. Og dem vil jeg ikke undvære.

Jeg har “altid” haft en del Greengate porcelæn (og mere, end jeg har nu, for det hænder, at det går itu). Det står – sammen med et par udvalgte andre ting – i vitrineskabet. Jeg bliver vist aldrig træt af de glade blomster og prikker.

pastelfarver

Og så er der de pastelfarvede gryder, som jeg har haft i mange år, og som jeg stadig er helt nyforelsket i. Og se nu bare brødkassen i baggrunden: Den er pastelgrøn.

købmandsreol

I sofaen er puderne støvet pastelblå og pastelgrønne. Lampen i vinduet er lyseblå. Sofaen er fra Sika Design.

sika sofa
Pastelfarver fra SMEG

Tedåserne er i pastelfarver. Det samme er radioen og brødristeren, som er fra SMEG. (Spørg lige om jeg ønsker mig en pastelblå stavblender og en lyserød espressomaskine …!)

smag

SMEG bidrager i det hele taget til det pastelfarvede look i vores køkken. Prikken over i’et er efter min mening den babyblå vaskemaskine. Det er simpelt hen sjovere at sætte en vask over, når vaskemaskinen er så nuttet.

smag vaskemaskine

Og så er der køleskabet, naturligvis. Det er vores fjerde SMEG køleskab. De tre første kan du se i dette indlæg, hvor jeg giver en rundtur i nogle af vores tidligere køkkener.

smeg
Min Paul Fischer

På væggen hænger et maleri fuldt af pastelfarver. Jeg har købt det på auktion for et beskedent beløb. Jeg faldt for stemningen i maleriet. Straks jeg så det, tænkte jeg, at dette var min chance for at få et billede i Paul Fischers stil. Jeg gad godt eje et ægte Fischer maleri, men det har jeg – slet – ikke råd til, og dette maleri, som er usigneret og formentlig malt af en amatør, der kendte sin Fischer, er et fint alternativ til den ægte vare.

pastelfarver

På denne tid sidste år fandtes vores køkken slet ikke, og jeg nyder, nyder, nyder, at vi nu har et køkken. Og ikke bare et hvilket som helst køkken, men et køkken fuldt af glade pastelfarver.

10 meninger om “Pastelfarver i køkkenet”

 1. Det er bare så smukt, Nana – og gennemført lækkert. Jeg kan bestemt godt forstå, du nyder dit nye køkken. Jeg er også vild med billedet på væggen.

  1. Hej Tina.
   Gryderne hedder Riess, og de er fra Østrig: https://www.riess.at Jeg mener, at jeg siden har set, at man kan få dem i Danmark, men da jeg købte dem, måtte jeg købe dem på en østrigsk hjemmeside. – Jeg tror det var på deres egen, som jeg linker til herover. Jeg synes, at de er gode, og de virker på vores induktionskomfur. – Min mand klager over, at de er tyndbundede, men det er ikke noget jeg tænker over (undtagen den ene gang, hvor jeg brændte nogle ris på, så emaljen sprang af bunden, men det var ikke nødvendigvis grydens skyld 🙂 )

 2. Det der er så ærgerligt med blog sidder at man ikke kan lægge billeder op, og derfor læser jeg som ofte kun tekst, da man ikke kan kommentere via billeder.
  Men i dette tilfælde vil jeg gerne lige give min kommentar med da jeg på det seneste er blevet bekræftet i at der er stor interesse for pasteller.
  Jeg har i mange år selv indrettet mit hjem i hvidt og creme men er nu begyndt at fremstille ting i pasteller og i den romantiske stil, hvilket der faktisk er stor interesse for, så jeg kan kun bifalde dit valg 🙂

  Godt valg 😉 Kh. ID – Creativeupcycling

 3. Det ser da bare så fint ud – let og lyst som alt det, du indretter. Jeg er vild med billedet – det er så kønt og giver en glad stemning.
  Kh, Karen

 4. Pastellerna passar så fint in i ditt kök, Greengate har mycket fint porslin. Prickar och pasteller i ert kök gör det så personligt. Din spis är så jättefin tycker jag, ja hela köket är en lantlig dröm.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.