Pænt tøj på og afsted

pænt tøj
Et stille liv på gården

Jeg er meget herhjemme på gården. Det liv, mange levede under forårets nedlukning af landet, ligner det liv, jeg lever til hverdag. Jeg tænker ikke så ofte på, at jeg savner mig gamle liv med mere aktivitet, arbejde og sociale aftaler. Men det gør jeg jo. Jeg savner det da.

Pænt tøj

Jeg savner fornemmelsen af at tage pænt tøj på, gå ud ad døren og tage hjemmefra. Til daglig går jeg mest i arbejdstøj, og det giver jo god mening, når man tuller rundt med hønsene, luger lidt i krydderurtebedet og vander køkkenhaven. Men jeg elsker pænt tøj. Dels bare fordi det er pænt, men også fordi det symboliserer det andet liv: Det udadvendte liv.

I går tog jeg for en gangs skyld pænt tøj på. Jeg skulle nemlig afsted for at mødes med fire søde og kloge kvinder, som jeg for en del år siden arbejdede sammen med på Nærum Gymnasium. Vi var inviteret til middag hos den ene.

Da jeg var på vej ud ad døren, bad jeg Søren tage et par billeder af mig – i mit pæne tøj.

Godt selskab

Det bedste var nu ikke tøjet, men selskabet. Vi fik snakket om meget. Vi grinede, og vi talte om alvorlige ting, og sådan nogle samtaler holder jeg meget af. De fire andre talte om deres arbejdsplads, som de stadig har tilfælles. Og jeg mærkede savnet. Tænk at skulle tage pænt tøj på for at gå på arbejde hver dag.

Hjemme igen

Men som jeg sidder her nu, hjemme på gården, med mulighed for at tilrettelægge min egen dag i mit eget tempo, ved jeg jo godt, at det er som det skal være.

Og jeg kan stadig tage pænt tøj på og gå ud ad døren. Det gjorde jeg i går, og det var simpelt hen så skønt at møde de fire kvinder og mærke, at selv om det er længe siden, vi sidst var samlet, føler jeg mig stadig som en del af det fællesskab, og vi har stadig en hel masse vigtigt at tale om.

Reklamelinks:
Neglelak
Øreringe
Kurvetasker

10 meninger om “Pænt tøj på og afsted”

 1. Hej Nana

  Jeg ved præcis hvordan du har det.
  Jeg mærker savnet meget i øjeblikket. Det er ligesom om det kommer i perioder hvor jeg får kuller af at se de samme omgivelser hele tiden. Jeg savner at jeg kan bruge de evner som jeg synes kunne bidrage med noget og at være en del af et fællesskab. Og netop også det med at gøre sig klar og tage noget smart tøj på betød altså noget. Min sidste arbejdsplads var den bedste jeg har haft og derfor er savnet nok ekstra stort.

  Og når jeg så tænker over hvor priviligeret jeg er, så får jeg helt dårlig samvittighed og tænker at jeg er snot forkælet. For jeg skal ikke længere kæmpe som mange andre og jeg har en god hverdag, en familie der elsker mig og mange gode veninder.
  Så nu jeg glæder mig til Stig har sommerferie og der kommer til at ske lidt nyt hvor vi skal opleve Danmark
  Så skal jeg også ha pænt tøj på

  Mange sommerknus
  Vibeke

  1. Hej Vibeke.
   Tak for din kommentar! Det er godt at høre fra dig! Og jeg ved også lige, hvad du mener, når du nævner den dårlige samvittighed over, at man kan blive ved med at begræde tabet af en bestemt slags liv, når man nu faktisk har et fint liv, bare på en anden måde. Den dér justering af selvbilledet er vist en evighedsøvelse.
   God tur ud i sommerlandet – i pænt tøj 🙂
   Knus fra Nana

  1. Jeg er helt enig, Ingrid! – Jeg har også pænt tøj på herhjemme 🙂 – Men ofte går jeg og luger i haven eller ordner hos hønsene, og så er det, at jeg ender i arbejdstøjet 🙂
   Tak – og god weekend til dig!

 2. Du var den mest velklædte underviser, jeg nogensinde har haft. Jeg glemmer ikke din fine stil, dengang du arbejdede på VUC Lyngby;-)

  1. Hej Ghada.
   Ej, hvor er det fint at høre fra dig!! Åh, nu savner jeg tiden på VUC Øresund … Tak for din søde kommentar! Jeg håber, at du har det godt!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.