Påskepynt på 3 minutter

påskepynt

Med alderen er min både min jule- og min påskepyntetrang blevet mindre. Jeg søger i stigende grad det enkle. Måske fordi der bliver mere og mere der fylder i hovedet, jo ældre man bliver …? Lidt pynt skal der dog til, og i dag har jeg lavet et påskefad som det tog 3 minutter at fremstille.

påskeæg på fad

Jeg fandt forskellige, pastelfarvede æg i påskekassen (hvis man ikke har en påskekasse med  pynteæg, tager dekorationen lidt længere tid at lave), lagde dem på et glasfad og klippede lidt blomster af en buket og et par stilke af et glas perlehyacinter i køkkenvinduet. Blomsterne holder jo ikke så længe, men jeg tænker at man kan nøjes med æggene til hverdag, og så lægge friske blomster på når det skal være ekstra fint.

påskeæg

De små, hvide staticeblomster holder i øvrigt evigt, så dem kunne man vælge at holde sig til.

påskepynt

Jeg vil ønske dig en dejlig søndag! Jeg har hørt at vinden tager af, og at temperaturen stiger en smule. Måske når foråret frem til påske.

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

18 meninger om “Påskepynt på 3 minutter”

 1. Det en fint og enkelt fad, du har lavet. Du må have samlet æg i mange år 🙂
  Jeg kender godt alderens behov for forenkling. For mig er det måske ikke ‘forenkling’, men af en eller anden grund har det ikke samme interesse længere. Ligesom fødselsdage. Jeg kunne sagtens glemme min. Jeg tror simpelthen bare, jeg bliver gladere og gladere for hverdagen.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, jeg kan godt følge din glæde ved hverdagen! Men den har jeg vist egentlig altid holdt mest af. Måske ligger forenklingen – eller hvad det nu er – også lidt i tiden. Måske er jeg bare ved at hoppe på simple living bølgen 😉
   God søndag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 2. Det ser flot ud, jeg har også lige tage lidt påskepynt op af skuffen sammen med en påskeløber, det var hurtigt gjort.
  Ellers har jeg det som Lisbeth, forenkling og ingen fødselsdag, det vil passe mig fint, men fylder år gør vi jo. Jeg holder også af hverdagen.
  Kh Lisbeth

 3. Fint fad du har lavet.
  Her får jeg vist ikke pyntet til påske i år – jeg har ikke en gang lavet en eneste dekoration…men sådan er det nu en gang….det er dog muligt jeg efterligner dit påskefad…nu får vi se. Vi skal slet ikke have gæster og stuen ligner alligevel noget, der er løgn, når mit plantebord er kommet op. Det gør det idag.

  1. Det lyder nu dejligt at dit plantebord kommer frem i dag. Det lugter af forår!
   Påskepynt skal man heldigvis kun give sig af med hvis man har lyst 🙂
   God fornøjelse med såningen!
   Kh Nana

 4. Det ser sødt ud og er bestemt til at overkomme. Dine æg er så fint malet og det er forståeligt at de skal frem til påske.
  Jeg har heller ikke mere den påskepyntningstrang, som da jeg var yngre og det hænger vidst sammen med at her ikke kommer børn – så måske bliver den engang vækket igen ;))
  Æg (dog ikke så fint malede som dine) i og uden for reder, bruger jeg som pynt fra foråret og indtil julepynten kommer frem, men i år har jeg endnu ikke forårspyntet med andet end forårsløg i marmeladeglas.
  Ha en dejlig søndag.

  1. Ja, du har da ret i det med børnene! Hvis man nu skulle være så heldig at få nogle børnebørn engang, kan det nok være man igen finder plyskyllingerne frem 🙂
   Jeg har også perlehyacinter i syltetøjsglas. Og så håber jeg vi snart kan plante lidt forår i krukkerne udenfor!
   Tak, Lisbeth! Og fortsat god søndag til dig!
   Kh Nana

 5. Hvor er det et fint fad – en god måde at bruge de fine æg på. Jeg ved ikke om det har med alderen at gøre, men jo ældre jeg bliver, jo mindre har jeg lyst til alt for meget pynt. For et par år siden solgte vi vores hus og flyttede i en dejlig lejlighed. Dengang blev der ryddet ud p.g.a. mindre plads, men jeg rydder stadig ud, for jeg bruger ikke halvdelen af tingene mere. Claus Dalby sagde engang han var maximalistisk, jeg tror jeg bliver mere og mere minimalistisk. Jeg synes det fylder for meget i mit hoved, når der er for mange ting omkring mig, så måske er det bare simpel living.

  1. Det er måske også fordi vi generelt bare får flere og flere ting. Det er ikke fordi jeg ikke godt kan lide ting, for det kan jeg. Jeg elsker pænt porcelæn og lækre vattæpper, fx, men alligevel kan det godt blive for meget. Jeg går også og smider ud og sælger i disse uger fordi vi snart skal flytte. – Men der skal smides meget ud, før der for alvor bliver tale om simple living herhjemme 😉
   Kh Nana

 6. Hej Nana.
  Når man har så fine og dekorative påskeæg, som du har, behøver man ikke meget andet. Lidt grene og forårsblomster er nok for mig nu. Ja, enig i at det måske har noget at gøre med at man bliver ældre.
  Kh Lis

  1. Åh-ja, grene der springer ud inde i vasen. Det er godt. Og forårsblomster er også godt! Og så må det gerne blive lidt forår uden for, ikke!?!
   Kh Nana

 7. Jeg har ikke påskepyntet i årevis, nok ikke siden ungerne var så små, så de kom hjem med fine små hjemmelavede ting med nysået karse. Vi har stadig påskekassen, men vist et eller andet sted allerbagest i kælderen. De sidste mange år har vi været ude at rejse i påsken, så måske også derfor. Jeg tilslutter mig den med, at når der en dag kommer børnebørn, så kan påskehyggen starte forfra 🙂

  1. Ja, så skal vi så karse i æggebakker og klippe kyllinger i karton og alt muligt. Jeg tænker også at julen får tilført ny mening hvis der kommer små børn til 🙂
   Kh Nana

 8. Jeg elsker at se på andres påskepynt og bliver også tit inspireret, men får sjældent gjort noget ved dt hjemme hos mig selv…. i år skal vi male hele påsken så trangen til pynt er diminutiv. Men måske et par lysegule stearinlys

  1. Det lyder da godt at I snart har nymalede stuer 🙂 Sådan en gang maling frisker vældig meget op. Vi skal male til sommer når vi har overtaget vores nye hus 🙂

  1. Jeg kan bestemt godt forstå du springer påskepynten over når du slet ikke er hjemme! Så håber jeg til gengæld at du får nogle fine dage på arbejde 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.