Påskeliljer allevegne

påskeliljer

I forgårs viste jeg billeder af mit forårsfad, som står på spisebordet. Men det er ikke det eneste forår, vi har i huset. Vi har nemlig påskeliljer her, der og allevegne.

De seneste par år har jeg slet ikke været glad for at købe de sovende påskeliljer, for dem, jeg har fået fat i, har været i elendig kvalitet. Ofte er de slet ikke sprunget ud, men blot gået fra sovende til vissen tilstand. Sådan er det heldigvis ikke i år, hvor jeg allerede adskillige gange har købt bundter med sovende påskeliljer i den lokale brugs. De er alle sprunget ud og har endda holdt forholdsvis længe.

påskeliljer

I disse dage tror jeg faktisk, at jeg har 6 bundter, som står i stuerne og køkkenet, hvor de spreder forårsfølelse, solskin og glæde.

påskeliljer

For 44 kr. har jeg nærmest fyldt hele huset med påskeliljer. Det er da ret fantastisk, at man kan det. Og det er – hvis du spørger mig – bare om at gøre det. Sådanne hverdagsglæder kan man ikke få for mange af.

Nu vil jeg bevæge mig fra stuen ud i køkkenet, hvor en stor buket påskeliljer pryder anretterbordet. Jeg nyder stadig intenst vores nye køkken, som jo slet ikke er så nyt længere.

14 meninger om “Påskeliljer allevegne”

 1. Og din samling af kander er jo også næsten forårsagtig – kan ret godt lide den lille hvide kande. Hilsen Birgit M.

  1. Jeg har så mange kander (en del af dem fra Drømmegavens tid, naturligvis 🙂 ), så det er kun nogle af dem, der står fremme. – Så kan jeg skifte dem ud engang imellem 🙂 Den lille kande er egentlig en flødekande, og jeg har ikke sådan rigtigt “set” den i lang tid, men nu du gør opmærksom på den, sidder jeg og prøver at huske, hvor den stammer fra. Jeg tror, jeg har købt den i Notre Dame i Nørregade, da jeg var ganske ung og næsten lige flyttet hjemmefra 🙂

 2. Godt de sovende er gode i år, jeg har ingen købt endnu. Jeg kan jo plukke ind af mine egne 😉 ikke i bundter som dem du viser, men det er tilfredsstillende af vide, at jeg selv har plukket dem. Selvom det nu er noget usædvanligt så tidligt på året. Jeg ville have foretrukket almindeligt vintervejr og bare have købt de sovende.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg har faktisk også et par påskeliljer i haven, men jeg har ikke nænnet at plukke dem.
   Jeg elsker denne vinter med lun luft og tidligt forår. Lige nu skinner solen, fuglene synger, og jeg vil ud i haven og nyde vejret 🙂
   God dag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 3. Påskeliljer er vår, og det er tiden de fleste av oss lengter etter nå. Jeg gleder meg til vi få se dem utendørs også. Enig, små hverdagsgleder som gule påskeliljer kan vi ikke få nok av.

  God helg til deg. Klem, Ingrid

 4. De er af meget svingende kvalitet, de sovende påskeliljer. Nogle år er man bare så heldig, og andre år går det præcis, som du skriver. Men er de fine, er der fryd i hele huset for få penge. Jeg bruger dem også til at lave påskeliljetræer (i oasis og samlet lige under blomsterne, så bundtets stilke bliver til stammen og blomsterne til kronen). De er så fine i en lidt rustik potte.
  Rigtig god weekend! Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.