Omveje

omveje

I dag har jeg været i København, på Nørrebro, for at bytte en julegave. Det lyder måske besværligt at jeg skulle afsted for at bytte, men bytteturen blev til en slags ekstra gave. Jeg havde nemlig en dejlig tur til København hvor jeg mødtes med min datter. Hun var med i butikken hvor jeg byttede yogatøj (jeg må snart skrive et indlæg og fortælle om min nyfundne glæde ved yoga), vi drak kaffe på café, gik en lille tur og snakkede.

helligkorskirken

Jeg fik tøj der passer perfekt, en tur til København og nogle timer med min datter. Win-win-win!

På vej hjem fra København kom jeg til at køre en omvej. Jeg har ingen stedssans og kan fare vild nårsomhelst, hvorsomhelst. Også på vej fra København til Hornbæk hvilket egentlig ikke skulle kunne lade sig gøre. Men omveje er ikke altid så tossede. I dag førte omvejen mig forbi Esrum Sø netop som solen gik ned. Der var så smukt.

omveje

Nu sidder jeg i min sofa. Søren laver mad. Og jeg brænder kalenderlyset med nummer 5. Det nåede jeg ikke d. 5. december, men nu, på Helligtrekongers aften, når jeg det alligevel.

kalenderlys


22 meninger om “Omveje”

 1. Sådan en omvej kan jeg også tage. Jeg kan nemlig heller ikke finde vej, og du skulle vide, hvor jeg har været. Det værste er, hvis jeg skal være fremme til et tidspunkt, så GPS’en har forandret mit liv totalt, fordi jeg nu slipper for en masse stress. Skøn solnedgang du fik ud af det 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Åh, ja, det værste var når jeg skulle ud som censor inden GPS’en blev opfundet! Jeg tog altid afsted midt om natten for at have tid til diverse omveje. I går havde jeg slukket for GPS’en fordi jeg kendte vejen hjem 😉
   Kh Nana

 2. Omveje er slet ikke så tosset – man skulle måske være bedre til at tage nogle flere, for de kan være noget så berigende. Det gælder jo både på landevejen og sådan generelt.

 3. Engang sagde min søn “Altså mor, jeg tror, du ville kunne fare vild i en telefonboks!!!” Det er ikke sådan med de vildfarne kvinder. Så slemt er det nu heller ikke – men det er rigtigt, at jeg har brug for en grundig forklaring på, hvordan jeg kommer ud til motorvejen, så jeg kan komme hjem til Sønderjylland, efter jeg har sat ham af et absolut ukendt sted på en gade i en nyere bydel i københavnsområdet – det hedder det vist ikke, når det ligger på Amager.

  1. Selvfølgelig skal du have en grundig forklaring på hvordan du kommer til motorvejen 🙂
   Jeg ville måske ikke fare vild i telefonboksen, men ret sikkert gå i den forkerte retning når jeg kom ud af den igen. Det sker i hvert fald 9 ud af 10 gange når jeg forlader en butik 🙂

 4. Her kommer lige en oplysning fra telefonboksen – Nana, prøv at google ‘fourseasonharvest’ – det er en omvej værd …

 5. Sikke en dejlig dag.

  Vi nåede slet ikke at få et kalenderlys frem sidste jul, selvom Carsten faktisk havde købt et særligt pænt et. Det må vi se om vi kan gøre bedre til næste år.

 6. Åh så bekendt! Jeg ejer heller ikke stedsans – og går altid den forkerte vej, når jeg kommer ud af en butik. Det er da noget mærkeligt noget…. Jeg er dog blevet en liiiille-smule bedre til det med nord-syd-øst-vest efter jeg er flyttet på landet. Her er vind- og lysretninger temmelig meget mere påtrængende 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.