Om at høste og opbevare

opbevare

Det går ret godt i køkkenhaven. Jeg er imponeret over hvad der kan komme ud af nogle poser frø.

løg

Det går så godt, faktisk, at vi ikke kan følge med til at høste, spise og opbevare al den mad vi producerer. Det skal vi blive bedre til. Jeg håber – og tror – at der bliver mere overskud til at høste til næste år når køkkenhaven er færdiganlagt, og vi kun skal koncentrere os om afgrøderne. I år er der gået en del energi i at sætte højbede op, bestemme hvor bedene skulle være og lave stier. Og imens er dilden vokset mig over hovedet, broccolien er gået i blomst og salaten i stok. Hønsene er heldigvis glade aftagere af det meste.

Vores løg fik vi dog høstet og i hus i tide. Vi har spist mange og foræret en del væk, men vi har stadig løg på lager. Og de har lige fået ny lagerplads.

løghøst

Jeg er svært glad for pæne ting. Brødkasser i farvet plastik (og sådan et par har vores løg ligget i indtil nu) er praktiske nok til opbevaring af knolde, løg og den slags, men kønne er de altså ikke. Det synes jeg derimod at mine nye (brugte) trådbakker er. Jeg er faktisk helt vild med dem.

opbevare i kasser

Jeg købte forleden tre i Bilkas havecenter. (Hvorfor købte jeg ikke seks?)  Der røg også et par æblekasser med hjem. De er også pæne. Jeg bliver helt glad når hverdagsting bliver en æstetisk nydelse.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

19 meninger om “Om at høste og opbevare”

 1. Jeg har det på samme måde mht opbevaring. Har det virkelig svært med de skrigfarvede kasser 😀 Og jeg har godt nok tænkt mange gange at jeg må afsted til Bilka efter trådkasser, for de er så fine!
  Det ligger bare et stykke væk og jeg skal virkelig tage mig sammen til at tage der ned. Oveni er der altid så mange mennesker, så jeg får hurtigt kuller – hahaha
  Men mon ikke det lykkes en dag 😉

  Mht farver har jeg også altid undret mig over at have-ting meget ofte bliver fremstillet i de skrappeste farver der findes. Skrig-grøn, gul, rød, orange
  Hvorfor laver de dem ikke i naturlige farver, der passer ind i haven og naturen….
  Nå – det var lige et sidespring

  Dejligt at du kan høste så meget og oven i købet i opbevaring der er smukt!
  Knus Vibeke 🙂

  1. Jeg kan virkelig ikke lide at komme i Bilka, og jeg kommer der aldrig – undtagen i havecentret som jeg er blevet ret glad for. Vi bor ret tæt på Næstved hvor der ligger sådan ét, så jeg tager derud engang imellem.

   Jeg er helt enig med dig i det med farverne! Jeg kan simpelt hen ikke bruge Fiskars – som sikkert er meget fine redskaber – fordi den orange farve gør mig helt utilpas. Det er vist lidt sart, men det er faktisk sandheden 😉

   Tak for din kommentar, Vibeke!

   Knus

 2. Argh!! sidder og ærgre mig gul og blå, for har jo lige været i Bilka! ..hmm ja ok, kunne nok ikke have haft nogle med hjem alligevel, for bilen var fyldt godt op med Gårdejerens nye gasgrill, som jeg var sendt afsted efter ;0) Måske skulle jeg lige snuppe en ekstra tur, for de er da godt nok fine..
  Holder af fine og funktionelle ting – præcis som dig :0)
  Ha’ en dejlig dag

  1. Ja, de er virkelig fine. Tre for 100 kr. Det synes jeg ikke er galt. Du må afsted igen 🙂
   Tak – og god fredag – ja, og weekend – til dig!

 3. Kassene du har kjøpt til løken var veldig smart med nettingbunn. Vi må tørke vår løk på nettinger først og så legge de i kasser. Jeg er heldig for her i huset er det bare trekasser til alle formål som står igjen enn generasjonen før oss.
  Ønsker deg en god helg!

 4. Godmorgen :-). Tre for 100kr, godt at datteren skal på universitetet i dag og det ligger heldigvis lige ved siden af Bilka :-). Jeg har det lige som dig, jeg forstår heller ikke de der skrinende farver. Her kniber det desværre med opbevaringspladsen for vinteren ift. grøntsager, hvor du er så heldig med jeres staldbygninger. Tak for hintet og rigtig god dag til dig. Kh Mette

  1. Godmorgen, Mette! Jeg håber der er løgbakker tilbage i jeres Bilka!
   Det er en stor luksus altid at have plads til opbevaring. Og det har vi. (Vi har også alt for meget plads i diverse udlænger, men det er jo en slags luksusproblem).
   Tak, og god dag til dig!
   Kh Nana

 5. Jeg kan også godt lide, når æstetikken følger det praktiske, så tillykke med bakker og kasser. Jeg har desværre ikke selv brug for det gode tilbud. Det kan jeg da blive helt ærgerlig over 🙂
  Mange hilsener, Lisbeth

  PS skrigende farver på haveting er formentlig for, at man kan finde sin saks, skovl o.l., når man taber/forlægger den i alt det grønne. Tror jeg 😉

  1. Ja, vi er kommet frem til samme konklusion herhjemme hvor jeg konstant går og leder efter min pæne rosensaks og graveske med diskrete træskafter 🙂 Men jeg vil altså hellere lede efter dem end have de farvede 😉

 6. De kasser er praktiske og prisen er god – du ærgrer dig over at du ikke købte det dobbelte, jeg har ærgret mig over, at jeg ikke købte tre, da jeg så dem for nogle uger siden, for de kan bruges til mange ting og ser godt ud:-)

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.