Om at blogge #8 Kan man tjene penge på at blogge?

tjene penge på at blogge
Kan man tjene penge på at blogge?

Det kan man. Det er der faktisk en del der gør. Der er endda nogle der lever af det. Et godt eksempel er Ann-Christine med bloggen Valdemarsro. Hun begyndte sin blog i 2007 og har levet af den siden 2012. Ann-Christine har fået en så fin forretning ud af sin blog at hendes mand nu også lever af den. Det har jeg stor respekt for. Det er jeg faktisk ret imponeret over.

tjene penge på at blogge

Kan jeg tjene penge på min blog?

Det kan jeg. Nogle penge, i hvert fald. Om jeg kan booste min indtjening, ja, om jeg overhovedet kan holde den vedlige, står hen i det uvisse. Men jo, det kan lade sig gøre at tjene penge på at blogge.

Hvordan tjener man penge på en blog?

Der er så vidt jeg kan se mange forskellige måder at få en indtægt ud af en blog på. Der er alt det bloggen kan føre med sig. Måske skriver bloggeren en bog, hun holder foredrag eller afholder kurser. Så er der bannerreklamer, affiliate links og sponsorerede indlæg.

konen med æggene

Jeg kunne godt tænke mig at skrive en bog, og jeg kunne godt tænke mig at holde et foredrag i ny og næ. I den forbindelse er der for det første spørgsmålene: Er der nogen derude der vil læse en bog jeg har skrevet? Og er der nogen der vil høre et foredrag jeg holder? Dernæst følger spørgsmålet om jeg overhovedet har energi og kræfter til at skrive bøger og holde foredrag. Ingen af delene er afprøvet endnu. Reklamer har jeg – i hvert fald i første omgang – fravalgt. Det jeg tjener penge på er grundlæggende de sponsorerede indlæg.

Sponsorerede indlæg

Jeg skriver sponsorerede indlæg med stor fornøjelse. Jeg synes det er sjovt at yde noget for nogen. Jeg kan lide at jeg lærer nogle af mine sponsorer lidt at kende, og jeg sætter stor pris på deres søde og positive tilbagemeldinger. Jeg skriver kun om ting jeg selv er glad for, og jeg føler slet ikke at jeg skriver fordi jeg bliver betalt for det. Jeg oplever det modsat: Jeg skriver det jeg har lyst til, og, tænk, så er der nogen derude der gerne vil betale mig for det. Det er jeg stolt af.

Læserne og de sponsorerede indlæg

Det er mit indtryk at de fleste af mine læsere synes det er i orden at jeg af og til skriver et sponsoreret indlæg. Jeg har hørt om et par stykker der holdt op med at følge Mit landliv da jeg allerførste gang skrev i samarbejde med en sponsor, og der har selvfølgelig været flere som jeg bare ikke har hørt om. Det er ærgerligt. Ikke desto mindre er mine sponsorerede indlæg nogle af de mest læste på bloggen. På listen over mine 10 mest læste indlæg står 4 sponsorerede. Så på deres egen måde tiltrækker de altså tilsyneladende flere læsere end de skræmmer væk.

sponsorerede indlæg

Penge eller produkter

Udover penge har jeg modtaget forskellige produkter i løbet af bloggens første leveår. Når man er en lille blogger som jeg, bliver man oftest tilbudt produkter – og slet ikke penge – for at skrive sponsorerede indlæg. Jeg har hurtigt lært at jeg kun vil have noget jeg alligevel skal ud at købe. Jeg skal betale skat af produktets værdi, så jeg ender altså med at betale en del for noget der ved første øjekast ser gratis ud.

hønsegård

Jeg kan blogge

Jeg kan ikke passe et traditionelt arbejde. Jeg har virkelig prøvet. Jeg kan ikke engang passe et traditionelt arbejde på stærkt nedsat tid. Det har jeg også prøvet. Men jeg kan passe min blog. Jeg kan sidde i min sofa med computeren i skødet, jeg kan holde alle de pauser jeg vil, og jeg kan udgive præcis så mange indlæg jeg orker. Jeg kan besvare kommentarer når jeg alligevel sidder i sofaen og samler kræfter, og jeg kan tage billeder når jeg har samlet kræfter. Jeg kan overkomme at blogge, og bloggen tilfører mit liv en masse mening

Anerkendelse

Når jeg kan tjene penge på at blogge, bliver jeg glad. Pengene er selvfølgelig rare at have, men det der betyder mest, er følelsen af at det jeg laver, bliver værdsat. At det er så godt at nogen vil betale for det.

araucanahøne

Billederne i dette indlæg er fra vores hønsegård. Mest fordi jeg lige har fotograferet hønsene, men også fordi jeg, når jeg sidder og regner på hvor meget jeg måske kan tjene på bloggen om nogle år, tager mig selv i at ligne konen med æggene …

Hvis du vil læse de andre indlæg i serien om at blogge, finder du dem her.

42 meninger om “Om at blogge #8 Kan man tjene penge på at blogge?”

 1. Ja jeg er en af dem der undrer sig over, hvordan man kan leve en hel familie, som f.eks. Valdemarsro af at blogge.
  Banner og reklamer ser jeg ingen af, for jeg og alle jeg kender har en add blocker installeret, så dem ser vi ikke.

  1. Hej Susanne.
   Når tilstrækkeligt mange sørger for at undgå at se reklamebannere, forsvinder de vel 😉
   Jeg undrer mig ikke over at en super dygtig blogger som Ann-Christine kan leve af sin blog. Jeg tænker at hun udfører et meget stort stykke arbejde, og at hun gør det professionelt. Jeg synes det er fortjent, og det glæder mig at hun har fået en god forretning ud af det 🙂

   1. Jamen jeg synes også, at det er skønt at nogle kan leve af det, men jeg undrer mig alligevel over, hvad de tjener pengene på?
    Ikke at jeg selv har interesse i den slags selv 🙂 jeg skriver kun for os selv og vores venner, min “blog” ligger som underside til min index.

    1. Jamen, jeg tror faktisk at det er på lidt af hvert, mon ikke? Og hvis man er rigtigt dygtig, kan man nok få nogle sponsorer der betaler en pæn sum
     Jeg har lige været omkring din side; det er smukke billeder du viser. Du er en god fotograf!

     1. Jeg tænker også at det er fordi man får en pæn sum penge for at anbefale forskellige produkter og noget mere end det der tilbydes mindre bloggere. Hun kommer jo ud til virkeligt mange børnefamilier og jeg har selv anbefalet hende flere gange til virksomheder og producenter når de har spurgt hvem der når mange.

      På min gamle blog fik jeg nogle gange lukrative tilbud med rigtige penge, men der var godt nok også mange der bare gerne ville sende en kasse med ting. Ann-Christine har iøvrigt haft tonsvis af reklamer på bloggen før i tiden (også sådan nogen pop ups som jeg slet ikke kan tage). Når hun er holdt op er det nok fordi det ikke kan betale sig længere. Til gengæld rykker hun jo nu over på youtupe hvor der kan tjenes penge på reklamer.

     2. Ja, og jeg tænker også at nogle af samarbejderne (og dermed indtægterne) er længerevarende.

      Ja, der er mange der gerne vil have gratis reklame 🙂 – men jo heldigvis også nogle der gerne vil betale for den.

      Jeg er enig i at pop-ups er trælse. Man får sådan helt kriller i hjernen af dem!

      Måske er YouTube i det hele taget vejen frem. Jeg har forsøgt mig med et par videoer, men jeg er en klovn til at redigere dem (eller rettere: Jeg kan SLET IKKE finde ud af at redigere dem), så de bliver ikke en stor indtægtskilde her på gården foreløbig … Har du egentlig overvejet YouTube? Det er jo super smart at vise en opskrift på den måde.

     3. You Tube står selvfølgelig på min liste med ting jeg måske når til engang. De kloge siger at man slet ikke kan skrive en madblog uden idag, men altså sådan er det så meget. Jeg drev hellere aldrig Badut som man “skulle” dengang og havde da op imod 1.500.000 besøg årligt til sidst. Flere besøg har jeg ikke brug for…

     4. Tricket er i virkeligheden nok at gøre lige som man har lyst til – og ikke som “man skal”. Du har en skøn æstetik og en helt særlig – god – stemning på din blog. Og så har du måske slet ikke brug for YouTube 🙂

 2. Jätteintressant att läsa hur du resonerar kring detta med blogg och reklam. Jag har ingen reklam på min blogg, men ibland skriver jag sponsrade inlägg, dock var det länge sedan nu. Jag skulle gärna kunna leva på min blogg, vilken dröm:). Men det kräver ju sitt engagemang innan man kommer så långt. Och det har jag inte just nu känner jag.
  Kram Maria

  1. Ja, ville det ikke være skønt at kunne leve af sin blog!?! Måske kan vi en dag leve af at blogge, Maria 🙂 Jeg synes din blog har et meget professionelt look, i hvert fald!
   Knus

 3. Jeg bruger lang tid på at blogge og tage billeder, det giver ingen penge, men det gør ikke noget, for jeg kan lide, det jeg gør, ellers kunne jeg jo bare lade være. Jeg synes, det er fint, hvis du kan tjene lidt på det, og hvis du kan lave en bog, som folk vil læse, og hvorfor skulle du ikke kunne det ligeså vel som Tante Grøn, du skriver jo godt. Så klø du bare på med bogen, du kan jo gå til og fra ligesom humør og helbred er til.
  Held og lykke med det.
  Kh Lisbeth

  1. Tak for de opmuntrende ord, Lisbeth! Måske skulle jeg prøve … Det er i hvert fald ikke din skyld hvis jeg ikke går i gang med den bog 🙂
   Din blog og din have er til glæde for både dig selv og mange andre – og det er da mere værd end penge!

 4. Hej Nana- det er dig vel undt, hvis du kan tjene penge på din blog- selvom jeg ikke er god til at kommentere på de blogindlæg, som jeg læser med stor interesse og fornøjelse, så glæder jeg mig hver gang, jeg får en mail om et nyt indlæg til at se, hvad du nu har på hjertet-og jeg bliver aldrig skuffet så klø endelig på – og hvis du får lyst til at skrive en bog, så er vi helt sikkert mange, som gerne vil købe og læse den -tak for at dele din verden med mig og andre mange hilsener Ghita

  1. Hej Ghita.
   Tak for din søde kommentar! Den gør mig glad 🙂 Dejligt at du vil følge med herinde!
   Uha, jeg ved ikke om jeg vil kunne skrive en bog … men tak for tilliden. Jeg vil overveje det 🙂
   Kh Nana

  1. Uh, det er jeg glad for, Anette! Hvis det nogensinde bliver til noget, skal jeg sørge for at du får et anmeldereksemplar 🙂
   Kærlig hilsen Nana

 5. Hej du 🙂
  Ja jeg ville virkelig gerne læse en bog du har skrevet.. og bestemt også komme forbi hvis du holdt foredrag i min omegn.
  Jeg kender dine tanker omkring at “tjene” på at blogge – for jeg har selv skrevet om bestemte produkter og firmaer og fået nogle af deres produkter til gengæld. Men.. jeg har som du også været tror i mod mig selv… Jeg er ikke en reklamesøjle, og jeg skriver kun om de ting som jeg selv ville vælge at omgive mig med, og jeg skriver ærligt hvad jeg tænker. Jeg har sagt nej tak til flere da det bare ikke var “mig” – og jeg har det godt med det, da det er med til at jeg kan stå inde for alt hvad jeg skriver og gør. Når man som vi har meget personlige blogs, så er det jo vigtigt at det vi skiver også er “os”.
  Mange hilsner fra Susan

  1. Hej Susan.
   Jeg er helt enig! Og det er mit indtryk at det gælder langt de fleste bloggere der skriver personligt, at de også gør det når de anbefaler et produkt eller en ydelse. Når jeg læser sådanne indlæg hos dig, føler jeg mig også sikker på at du skriver dem fordi du selv er begejstret 🙂
   Det er godt at vide at du vil bakke op om en bog eller et foredrag fra mig 🙂
   Kh Nana

 6. Kære Nana
  Gode tanker., du gør dig Jeg har ingen drøm om at leve af min blog, men jeg har jo heller ikke længere et arbejde, jeg gerne vil skifte ud med at blogge. Jeg synes bare, det er interessant at komme i kontakt med andre, der deler min interesse, og jeg vil bestemt gerne have kontakt til samtlige, der gør det, men det er ikke et mål i sig selv at have mange læsere. Jeg vil ikke selv have reklamer, så der kan jeg godt følge dig. Jeg kan ikke rigtig bestemme mig til, om jeg vil lave sponsorerede indlæg eller være helt mig selv. Jeg tror, jeg vælger det sidste, men har nu også kun fået én henvendelse, så jeg har ikke rigtig taget stilling.
  Jeg ønsker for dig, at du får alle de læsere, du drømmer om (selv om jeg heller ikke fatter, at man kan leve af det, men der er nu så meget, jeg ikke fatter). Du skriver godt og jeg er sikker på, at du allerede har mange læsere. Hvor ville det være spændende, hvis du kastede dig ud i en bog. Det er nok et bedre projekt end foredraget, hvor du kan gå til og fra efter hvordan du har det.
  Skriv endelig løs. Jeg læser alle dine indlæg.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Jeg kan så godt lide din tilgang til at blogge; jeg er sikker på at du allerede har mange læsere, og at du vil få mange flere – selv om du ikke har det som et mål i sig selv. De fleste af os kan godt lide at læse noget der er skrevet i oprigtighed, med stor interesse og viden, og alt det karakteriserer din blog. – Nå-ja, og gode billeder tager du også 🙂 Det kan være du en dag får et sponsortilbud som du ikke kan sige nej til, og så har man jo lov til at prøve 😉
   Tak for de opmuntrende ord! Måske skulle jeg virkelig overveje at skrive en bog. Sådan seriøst …
   Kh Nana

   1. PRØV DET – det med bogen. 🙂 Man kan jo selv udgive i disse digitale tider, så risikoen er overkommelig, især hvis du kan nyde selve processen med tanker og tastatur. I så fald er der ikke så meget tabt.
    (Tak for de pæne ord om min blog)

 7. Jeg vil meget gerne læse en bog, du har skrevet, for du skriver vældig godt. Foredrag går jeg sjældent til efterhånden – det har noget med energi at gøre (min) og ikke noget med foredragsholderne… 😉

  Jeg har jo selv skrevet blog i mange år, men jeg har aldrig tjent penge på den. Jeg har med mellemrum fået tilbud om samarbejde fra firmaer, men “min stemme er min egen”, så jeg har sagt pænt nej tak. Men jeg har ingen problemer med betalte indlæg, hvis man skriver – sådan som du gør – at det er det. Og jeg har heller ingen problemer med reklamer. Man kan ikke forvente at få alting gratis (selv om mange gør det!), og hvis man nyder at læse en blog, der tilfældigvis har reklamer, så bør man efter min mening IKKE slå dem fra. Det svarer til at ose i en sød butik uden nogensinde at købe noget… og så blive fortørnet, når butikken lukker!

  Nu skriver jeg på min egen blog om min hverdag og mit liv – og dermed helt automatisk også om mine bøger og min forretning – så indirekte tjener jeg selvfølgelig penge på bloggen alligevel…. 🙂

  1. Nu ved jeg jo ikke hvordan det er at være i dit arbejdsliv, men set udefra, er det ret fascinerende. Jeg er betaget af at du gør flere ting på én gang, at du selv styrer det hele og at du får tingene til at hænge sammen – også med resten af dit liv. Det virker ret ideelt 🙂 Og sejt! For det må kræve meget sådan at være sin egen arbejdsgiver hele tiden.
   Jeg kan godt lide din vinkel på reklamerne. Jeg har slev ofte undret mig når nogen brokker sig over at der er reklamer på Facebook. Jamen, skulle Facebook bare ligge der som en gratis platform?! Men mon ikke de-dér reklamer der popper op i ansigtet på én forsvinder med tiden. Det kan jo kun betale sig at reklamere hvis det fører til salg og hvis mange blokerer dem, bliver de vel mindre interessante at lægge ud.
   Tak for din søde opbakning til min idé om at skrive en bog. Nu er I efterhånden så mange der har bakket op at jeg næsten bliver nødt til at forsøge …

 8. Jeg skal nok give din bog en strålende anmeldelse på bloggen 🙂 Boganmeldelser er i øvrigt også populære indlæg. Jeg tror, det bliver for hårdt med foredrag i større stil. Al den køren rundt og komme sent hjem om aftenen – og så hele spændingen hver gang – går det godt? Gider de høre på mig?

  De sponsorerede indlæg er jeg helt med på. Men også kun, når det er noget, jeg selv tror på og vil have. Derfor har jeg også lige sagt nej tak til Engelbert Strauss. Ikke et tredje indlæg om dem – det orker jeg ikke 🙂 Men hvorfor skriver Masai egentlig ikke til mig? Jeg elsker deres tøj, og det er dyrt – nåh.. sagde du, at man skal være ung og slank for det? Damn 😀

  Knus og kh, Karen

  1. Tak! Du får også et anmeldereksemplar 🙂 Jamen, du har ret, jeg, der ikke kan gå til et 2-timers møde i København, kan selvfølgelig ikke holde foredrag. Det er bare fordi jeg indimellem savner at undervise – og så smager foredrag jo lidt af fugl.
   Jeg takker altså også nej til Engelbert Strauss 🙂 Du er da lækker, Karen! Og unge, tynde piger er vist slet ikke Masais målgruppe. Måske skal du bare prøve at skrive til dem!?!
   Knus

 9. Super ide med en bog, Nana! Det kan da kun blive godt. Jeg tjener lidt på min blog, men jeg har ikke held til at få positiv respons på mine henvendelser til firmaer, som jeg vældig godt kunne tænke mig at samarbejde med. Der gad jeg godt knække koden – imponerende, der er nogen, som kan leve af et blogge. Men det er heller ikke alt som er interessant, og slet ikke flere gange – Engelbert Strauss har jeg også lige afvist 😉 , nok er nok.

  1. Tak, Frede, men jeg ved nu slet ikke om jeg kan skrive en hel bog … Føler mig dog meget opmuntret af jeres søde kommentarer 🙂
   Jeg var heldig at mine første henvendelser gav pote. Siden har jeg fået en del afslag – og også oplevet at firmaer slet ikke svarer på en henvendelse. Det er de selvfølgelig i deres gode ret til, men jeg håber aldrig at jeg får så travlt at jeg ikke har tid til at svare på en venlig email! Jeg tror bare det gælder om at blive ved, så skal der nok være nogen der gerne vil samarbejde 🙂
   Det lyder som om Engelbert Strauss skal ud at finde nye sponsorer 😉

 10. Jamen hvem skal betale for den bog Nana, hvis så mange skal have et anmeldereksemplar? (SMILER) Hvad kunne du tænke dig at skrive om, det synes jeg er interessant – for selvom du skriver rigtig godt , og at jeg synes at du skal kaste dig ud i det, så kan jeg ikke love at jeg blindt køber;))

  Angående bloggeriet som levevej jeg tror desværre at der er langt imellem dem der kan leve af det og især uden brug af reklamer – det ved jeg slet ikke hvordan. Men jeg tror gerne på småbeløber og ting. Jeg tror ikke at reklamer forsvinder, tværtimod, de maser sig virkelig på.

  Jeg er flittig bruger af opskrifter fra Valdemarsro, jeg har ikke slået reklamer fra, men jeg synes ikke at jeg ænser dem, selvom de er der. Jeg er også flittig læser af Bettina Holst’s blog. Jeg synes at det kommer meget an på hvordan man griber det an med at reklamere om jeg læser med – det er ligesom noget for noget – de laver en lækker blog om noget som interesserer mig og jeg tolererer reklamerne 🙂

  1. Ja, hvad skal bogen handle om? Det er jo et godt spørgsmål, Lisbeth! Et jeg også stiller mig selv, og du skal være en af de første der får det at vide hvis jeg kommer frem til et svar 😉
   Der er helt klart langt imellem bloggere der lever af deres blog, men det er da fascinerende at det kan lade sig gøre. Jeg gad godt … 🙂
   Jeg læser også flere blogs med reklamer uden at opleve dem som et problem. Andre steder forstyrrer de mig. Jeg tror det har at gøre med placeringen.
   Der er – synes jeg – mange bloggere der er super dygtige til at skrive sponsorerede indlæg uden at man føler at man får trukket noget ned over hovedet. Det gælder fx Valdemarsro. Jeg kender ikke rigtigt Bettina Holsts blog, men det lyder som om hun også kan kunsten.

 11. Interessant læsning, Nana.
  Jeg ville bestemt også læse din bog, hvis du fik skrevet en, men jeg tænker at man skal have et klart emne – det er nok det værste dilemma. På bloggen kan man jo frit skifte emne inden for en bredere ramme.
  Jeg er også imponeret over folk som Valdemarsro der kan tjene til levevejen ved at blogge – sikkert ikke fra første færd, men alligevel.
  Jeg har ikke noget imod sponserede indlæg – hvis jeg ikke har lyst at læse dem, så lader jeg jo bare være 🙂

  1. Tak, Ulla
   Ja, man forventer jo en smule mere fordybelse i en bog end på en blog som min, og det er bestemt én af udfordringerne 🙂
   Ann-Christine med Valdemarsro skriver at hun var 5 år undervejs inden hun bestemte sig for at leve af bloggen, så der ligger mange års arbejde til grund for den indtægt hun har nu. Det er helt sikkert ikke nemt at nå dertil! Men netop derfor imponerende 🙂

 12. Tycker absolut du ska vara stolt över att företag som har produkter som du uppskattar och som du skulle köpa i vilket fall som helst vill sponsra dig – det är ju ett bevis på vilket bra jobb du gör med bloggen! 🙂 Jag tror att kanske i början var folk mer negativa till sponsrade inlägg och kanske slutade läsa, men jag tror att folk får större och större förståelse nu för att många gör bloggen som ett jobb och för ett jobb behöver man få betalt om man ska kunna fortsätta. Många lägger ju enormt mycket tid på sin blogg och andra sociala medier, så du gör helt rätt i att ta betalt och göra reklam via bloggen!

  När det gäller andra sätt att leva på bloggandet som bok och föreläsningar, så tycker jag du ska satsa på sådant som du känner att du vill, har intresse för och som du får glädje av! Tror det är viktigt både när det gäller bok och föreläsningar för att det ska bli bra, så om det är något du verkligen vill göra så säger jag bara: kör på! 🙂

  1. Tak, søde Evelina!
   Ja, du har vist ret i at det er blevet mere anerkendt at det er et reelt job at fuldtidsblogge. Du har også ret i at det gælder om at kaste sig ud i de ting man har lyst til. Det giver jo en masse energi. (Jeg skal desværre også huske at jeg har en kronisk sygdom. Når jeg af og til glemmer den, minder den mig hurtigt om det 😉 ) Men jeg elsker i hvert fald at blogge, og det kan jeg overkomme 🙂
   God tur til dig i morgen!
   Kh Nana

 13. Hei Nana!

  Jeg kan ikke skjønne at man skal ha dårlig samvittighet for å gjøre en god jobb. Inspirere andre med bilder og fortellinger.
  Det er lov å tjene penger. Og hvorfor ikke på det man liker?
  ha det godt! Klem Anne

  1. Næh, du har ret, Anne. Det må da gerne være sjovt at tjene penge. Det var i øvrigt også grundlæggende sjovt at tjene penge da jeg underviste, så den følelse er ikke forbeholdt bloggere 🙂
   Knus

 14. Jeg synes jo du gør det så strålende og du er altid dig selv så det er jo derfor at dine sponsorerede indlæg ikke virker trælse som de gør nogen steder. En bog er et stort arbejde men du skriver så dejligt og nært så jeg tror du ville glæde mange (og mig) med den.

  Kram

 15. Jeg skulle også gjerne hatt flere sponsede innlegg, men de firma jeg har henvendt meg til har ikke engang svart på mine hyggelige forespørsler. Reklamebannere vil jeg ikke ha. De er bare forstyrrende og irriterende. Jeg synes ikke det er særlig inspirerende å lese blogger der nesten alle innlegg er sponsede. En fin blanding egenprodusert og sponset er bra.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. På det seneste har jeg også skrevet til flere der slet ikke har svaret. Så bliver man lidt skuffet. Måske får de så mange henvendelser at de simpelt hen ikke kan overkomme at svare … Jeg håber at jeg aldrig får så travlt at jeg ikke kan skrive et svar på en venlig forespørgsel! Der er heldigvis også mange derude der svarer når man spørger, og endda en del der gerne er med på et samarbejde. I hvert fald her i Danmark. Jeg tror bare du har været lidt uheldig. Selvfølgelig er der nogen der vil sponsorere dig 🙂
   Jeg håber vejret er med dig i aften!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.