Om at blogge #6. Koster det noget?

koster det penge at blogge


Indlægget indeholder reklame

Blogspot

Det behøver ikke at koste noget at blogge, og mine første to blogs kostede mig ingenting. De var Blogspotblogs, og sådan en kan man oprette og drive ganske gratis.

WordPress

Da jeg skabte Mit landliv, valgte jeg at bruge WordPress. WordPress er også som udgangspunkt gratis. Og det er da egentlig ret fantastisk. Der er masser af WordPresstemaer at vælge imellem, og mange af dem ligger til fri afbenyttelse. Når man har et tema, får man brug for nogle plugins. Fx er Instagramboksen og Bloglovin’-knappen, som ligger i højre sidebar her på bloggen, lagt ind vha. plugins. Alle mine plugins er gratis. Men det kan godt være jeg på et tidspunkt vil tilføje et plugin man skal betale for. Dem er der nemlig også masser af.

bloomon.uge23

Eget domæne

Jeg har valgt at have bloggen på eget domæne. Når man har eget domæne, skal man betale for sit domænenavn (i mit tilfælde mitlandliv.dk). Det koster mig 46,50 kr. om året. Og så skal man have et webhotel, for bloggen skal jo ligge et sted. Her bruger jeg UnoEuro til bare 9,70 kr. om måneden. Hotellet kostede omkring 110 kr. i oprettelse. Jeg er meget, meget tilfreds med Unoeuro som altid har ydet prima support for det rørende lille beløb jeg betaler dem.

bloomon.nellike

IT-hjælp

Pludselig, for nylig, optrådte der en lille rød hængelås foran adresselinjen på min blog. Jeg fandt ud af at det handlede om at http skulle skiftes ud med https. Sådan noget kan jeg ikke selv finde ud af, så jeg måtte have en IT-kyndig til at hjælpe mig. Det kostede 375 kr. En meget rimelig pris, synes jeg.

Logo

For nogle måneder siden fik jeg lavet et logo til min blog. Jeg er bare så glad for mit logo, og jeg synes at det er fundet for 1250 kr. Med til regnestykket hører at det er en éngangsudgift.

Facebook

Når man har en Facebookside kan man booste sine opslag og nå ud til flere læsere. Man kan også annoncere, fx for at få flere til at synes godt om siden. Det synes jeg ikke jeg gør ret ofte, og når jeg gør det, er det altid for få kroner (typisk en femmer) om dagen. Men når jeg nærlæser mine Facebookfakturaer, kan jeg se at jeg siden januar i år i gennemsnit har brugt knapt 90 kr. pr. måned. Det er selvfølgelig ikke store beløb, men det vil jeg skære ned på, for jeg er i tvivl om man overhovedet får noget for de penge.

pæon

Et hurtigt overslag viser at jeg har brugt 2.170 kr. på min blog i løbet af årets første fem måneder. Så helt gratis har den jo ikke været.

Hvis tid var penge

Det koster en del tid at have en blog. Alt efter hvor ofte man opdaterer den, naturligvis, og alt efter hvor meget der følger med af andre sociale medier, svar på kommentarer, læsning af andre blogs og den slags. Jeg ved ikke hvor lang tid jeg bruger på min blog. Om aftenen er jeg for det meste for træt til at foretage mig andet, og så bruger jeg typisk nogle timer på bloggen. I løbet af dagen tager jeg af og til billeder eller besvarer kommentarer. Sædvanligvis kun i 5-10 minutter ad gangen. Men jeg tænker ofte på min blog. Jeg tænker ofte i billeder og i historier til bloggen. På den måde er den en integreret del af mit liv. At blogge bliver nærmest en livsstil. Jeg blogger fordi jeg ikke kan lade være, fordi det er noget af det eneste jeg kan da min sygdom begrænser mig og sidst, men ikke mindst, fordi bloggen giver mig en mængde glæder. Så jeg gør ikke min blogtid op i penge, men hvis jeg gjorde, ville bloggen koste en del mere end det mit regnestykke endte med at vise.

koster.det.noget.at.blogge

Kan man tjene penge på sin blog?

Det omvendte spørgsmål – om bloggen kan generere en indtægt – vil jeg vende tilbage til i et af de næste indlæg om at blogge. Apropos det så er billederne i dette indlæg af en buket fra det hollandske firma Bloomon. Dem har jeg et samarbejde med. Det er jeg stolt af.

nellike

Lidt statistik

I løbet af maj måned var de to mest læste indlæg dem jeg har skrevet om Fru Pedersens have: Et generøst menneske og hendes have og Fru Pedersens have #2. Hortus conclusus. Og det er jeg glad for, for det er altså en fantastisk have som fortjener al den omtale den kan få. Den mest læste af bloggens faste sider var den der hedder Om mig. Den er blevet læst 138 gange i løbet af måneden. Det tyder jo på at der er nye læsere der kikker forbi. Det er jeg glad for. Jeg håber du har lyst til at vende tilbage. Hvad enten du er tilbagevendende eller ny læser.

bloomonbuket

Har du lyst til at læse de andre indlæg i serien om at blogge? Så finder du dem her.

Dette indlæg er ikke tænkt som reklame, men jeg blev i kommentarerne gjort opmærksom på at billederne kan opfattes som reklame. Det kan jeg godt se, så nu har jeg markeret indlægget på lige fod med de indlæg hvor jeg har til hensigt at reklamere. Det med at reklamere – og i det hele taget tjene penge på bloggen har jeg også skrevet et indlæg om.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

14 meninger om “Om at blogge #6. Koster det noget?”

 1. Jo selvfølgelig har jeg lyst til at vende tilbage til din blog, her er rart at være.

  Jeg smiler lidt af din tilgang til at blogge – den er ret professionel synes jeg. I hvertfald i forhold til min egen lalleglade blogning uden system i udgivelserne, tjek på læsertal o.l.
  Jeg går mest op i at billederne er ens i størrelse og af en kvalitet, som jeg selv kan lide. Men nu hvor du skriver om at det koster noget, kommer jeg i tanke om, at jeg også har eget domæne og har haft det altid. (For nogle år siden var der nogen som ville købe det for 1000 kr, det var jeg ikke interesseret i)

  Dit logo er rigtig fint, det var bestemt pengene værd:-)

  Jeg er da ret spændt på om du tjener penge på dine sponsoraftaler, men jeg må indrømme, at jeg springer de fleste sponsorindlæg over. Det var så ikke tilfældet i dette;))

  1. Gisp! Jeg har ikke tænkt på dette som et sponsoreret indlæg. Jeg er ellers SÅ påpasselig med at skrive det hver gang et indlæg er bare på grænsen til noget der kunne være sponsoreret … Jeg nævner kun Bloomon fordi jeg brugte billeder af buketten, og fordi jeg vil vende tilbage til det med sponsoraterne i et andet indlæg. Det er noget svært noget det med sponsorerede indlæg. Jeg ser blogs hvor det slet ikke generer mig at de får penge for at skrive indlæg. Jeg synes faktisk det er sejt at de kan! Og så ser jeg også blogs hvor der engang imellem er et indlæg hvor det bliver FOR MEGET. Er selv meget bange for at falde i for-meget-fælden!

   Jeg har jo ikke noget arbejde, og jeg tror det er derfor jeg gør bloggen sådan lidt arbejds-agtig (selv om den i virkeligheden bare er en hobby) 🙂

   Dine billeder er i hvert fald altid smukke! Jeg har ikke tænkt over det med størrelsen, men det ville jeg have gjort hvis der var noget i vejen med den 😉

   Jeg er så glad for at du vender tilbage, Lisbeth! Min blog ville ikke være det samme uden dig som læser og kommentator 🙂

   1. Haha Jeg har absolut ikke noget imod at bloggere får penge for deres indlæg, men generelt læser jeg meget få reklamer. Jeg er bare meget mere til personlige indlæg.
    Jeg har selv lavet nogle få sponsorerede indlæg, men kan mærke at det ikke Lige er mig

    1. Kunsten er jo – og den er der altså nogle der kan, mener jeg – at skrive så man anbefaler et produkt, man selv er så oprigtigt glad for, at indlægget samtidig bliver personligt og falder helt naturligt ind på bloggen. Nå, men egentlig handler dette indlæg jo om den anden side af sagen, nemlig udgifterne 🙂

 2. Blogging er en kjekk hobby og alle hobbyer koster penger, dog er blogging billig. Jeg tjener heller ikke penger og har aldri hatt sponsede innlegg. Det hadde vært gøy å prøve det, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Jeg går også ut fra at jeg har for få lesere til at noen firma skulle være interessert. Bloggen din er så koselig, Nana og et godt sted å være. Skriftlig uttrykker du deg også veldig behagelig.

  1. Jeg er ret sikker på at du har rigeligt med læsere til at der er nogle firmaer der gerne vil sponsorere nogle af dine indlæg, Ingrid! – Medmindre den slags er helt anderledes i Norge end i Danmark.

   Du har ret i at det under alle omstændigheder er en billig hobby at blogge. – Og du har også ret i at det er en sjov hobby 🙂

 3. Du har en dejlig blog – endnu engang med smukke billeder. Og ved du hvad? Dine billeder er begyndt at opføre sig ordentligt på min skærm! Jeg er ikke helt sikker på, hvornår det er sket, for jeg har ikke været så meget på pc’en på det sidste, men i dag står de knivskarpt lige præcis, hvor de skal.

  1. Næh, hvor godt at høre, Frede! Uh, hvor har det irriteret mig at der var de problemer! Tak for dine mange, tålmodige tilbagemeldinger!!

 4. Angående sponsorerede indlæg/reklame. Så gør det til en vane h v e r eneste gang du viser billede, nævner et samarbejde. At starte indlægget med “dette er et sponsoreret indlæg”. Sådan er reglerne pt. Også hvis du bruger affiliate og den slags 🙂
  Hellere gå med livrem og seler – og så selvfølgelig holde et nøje regnskab med hvad man tjener så man kan opgive det til Skat hvert år.

  Jeg er ok med reklame og den slags. Hvis det gir mening på den blog man er. Her er det blomster, haveudstyr. Det gir mening. Hvis du i morgen pludselig reklamerede for strenge til guitarer, og dagen efter reklamerede for hårgele, så ville jeg måske ende med at springe fra fordi den røde tråd forsvandt 🙂

  Jeg synes også dit logo er rigtig fint 🙂

  1. Jamen, jeg kender reglerne, Therese, og jeg har ofte skrevet “sponsoreret indlæg” bare for en sikkerheds skyld, men her havde jeg simpelt hen slet ikke tænkt på det som sponsoreret. Det er det heller ikke, men du har helt ret: Hellere skrive det en gang for meget, end en for lidt. Affiliate bruger jeg slet ikke, men det ville jeg selvfølgelig aldrig undlade at markere hvis jeg gjorde. Jeg opgiver mine indtægter til Skat, og netop det med at man skal betale skat – også af produkter man modtager, er med til at jeg ret ofte har sagt nej-tak til at skrive sponsorerede indlæg. Men mere om det i det kommende indlæg der skal handle om det 🙂

   Hi-hi, nej guitarstrenge vil du næppe finde omtale af her hos mig 🙂

   Jamen, jeg er selv så glad for det logo. Det var også sjovt at få det lavet fordi Sidsel var så god til at omsætte det der var inde i mit hoved til noget andre også kan se 🙂

 5. Ja, hvis jeg havde fået timeløn for den tid jeg brugte på min blog, havde jeg været rig! Hvis man så regner den tid med som jeg bruger på andres blog samt den tid jeg ‘tænker blog’, ville jeg være millionær 🙂 Til tider kan jeg tænke over om det er ‘spild af tid’, men jeg er kommet frem til, at det er bloggen der på mange måder holder mig i gang. Jeg er gået i mange år og manglet et sted hvor jeg kunne bruge al den overskudsenergi, jeg følte jeg havde. Bloggen giver mig så utrolig meget og jeg hverken vil eller kan holde op. Man kan nok sige, at jeg er blevet afhænig af blogverden og den efter hånden er en stor del af mig. Udover mit webhotel og domænenavn, betaler jeg ikke noget for bloggen. Har haft en enkelt it-support på for 625 kr en gang, men det er vist det.

  1. Ja, bloggen koster mere tid end den koster penge 🙂 Og i penge er den billigere end de fleste andre hobbyer. Plus, som du siger, vi spilder ikke vores tid når vi blogger. Vi kan endda få nye venner 🙂

 6. Hej Nana. I princippet er blogning jo en hobby (i hvert fald for de fleste :-)) og alle hobbyer koster penge. Jeg er i hvertfald glad for min nye hobby :-).Tak for et informativt indlæg, jeg har overvejet eget domæne, men jeg må indrømme, at indtil videre anvender jeg den gratis skabelon hos blogger. Jeg forstår mig stadig ikke helt på det med webhotel mm :-). Glæder mig til at blive klogere på det med sponsorede indlæg. Knus Mette

  1. Ja, det er vist meget få der lever af deres blog i Danmark. Gad godt vide hvor mange …
   Det var godt du hoppede med på blogvognen, Mette! Vi er allerede mange der er glade for at følge med i din smukke have 🙂 Jeg brugte selv i flere år – på mine forrige blogs – Blogspot, og den kan en masse.
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.