Om at blogge #5. Når bloggen breder sig.

Mange der blogger, bevæger sig desuden på andre sociale medier i bloggens navn. Det gør jeg også. Jeg har faktisk fem konti med navnet Mit landliv.

Da jeg første gang udgav et blogindlæg i september sidste år, oprettede jeg samtidig en tilhørende Facebookside. Jeg vil gerne have mulighed for at dele blogindlæg på Facebook, men jeg har ikke lyst til at bruge min private Facebookkonto til det, og så er en Facebookside ideel. Jeg har efterhånden fået en del følgere, og nu ville jeg nødigt undvære Facebooksiden. Nogle af mine læsere vælger at besøge min blog via et link på Facebook og derefter kommentere blogindlægget på Facebook. Den mulighed er jeg glad for. Ellers ville jeg måske aldrig høre fra de læsere. Af og til deler jeg desuden mine Facebookopslag i forskellige grupper. Det giver almindeligvis lidt ekstra trafik på bloggen.

bloggens facebookside

Mens jeg oplever det som langsommeligt at få flere følgere på Facebook, kommer de meget nemmere til mig på Instagram. Der er en lethed over det medie som tiltaler mig meget. For det meste er de billeder jeg lægger på Instagram, nogle andre, end dem jeg viser på bloggen. På den måde håber jeg at Instagram opleves som noget ekstra af dem af mine læsere som følger både blog og Instagram. Jeg bliver selv glad når jeg besøger Instagram hvor jeg kun har mødt dejlige billeder og venlige mennesker.

mit landliv på instagram

Mit landliv har også en Pinterestkonto, men jeg må indrømme at jeg glemmer den. Jeg var længe om at blive grebet af Instagram, og måske kommer det til at gå på samme måde med Pinterest. Den får i hvert fald chancen lidt endnu.

mit landliv på pinterest

I vinters fik jeg ideen at oprette en YouTube kanal. Som tænkt, så gjort, og jeg har også lagt nogle film ud, men det er en større udfordring at optage film, end jeg lige havde regnet med. For det første kræver det noget overskud, og tager det noget tid at optage en film. For det andet bør man redigere sådan en video, og det kan jeg ikke finde ud af. Jeg håber jeg kan finde en måde at lære filmredigering på, og jeg håber at jeg (sammen med min mand som agerer fotograf) holder fast i filmideen, for jeg synes faktisk den er god. Vi skal bare blive bedre til at lave film.

bloggen på youtube

Sidst, men ikke mindst, er Bloglovin’ et medie jeg selv er super glad for. Det er via Bloglovin’ jeg følger de blogs jeg læser. Her gik det i begyndelsen meget langsomt med at få følgere, men på det seneste er der kommet en del flere til i et fornuftigt tempo. Det er mit indtryk at de fleste af de læsere der følger mig på Bloglovin’, er meget trofaste og læser langt de fleste indlæg. Det er endnu en grund til at være glad for Bloglovin’.

bloggen på bloglovin'

For mig er der ingen tvivl om at det er bloggen der er det centrale. De andre medier oplever jeg som ringe i blogvandet. Når det er sagt, kan jeg ikke forestille mig bloggen som helt alene i verden. Jeg kan godt lide den dynamik der opstår når den får lov til at bevæge sig på andre sociale medier.

Følger du mon Mit landliv andre steder end her på selve bloggen? Og hvis du selv har en blog: Hvor meget får den lov at brede sig?

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

34 meninger om “Om at blogge #5. Når bloggen breder sig.”

  1. Det har jeg slet ikke tænkt på, Esther … Det må være fordi den ikke behøver den slags. Den hviler så smukt i sig selv! Men jeg følger den nu via Bloglovin’, så der lever den også sit liv 🙂

   1. Jeg er følger af både din blog og på Instagram.
    Min egen blog har jeg ikke andre konto’er til, men jeg er for ca. to måneder startet op på Instagram. Jeg deler din opfattelse af Instagram, som et hurtigt og let medie, som er nemt at anvende, når tiden er mere knap.

   2. Haha…sjovt…jeg ved slet ikke hvad Bloglovin’ er… 🙂
    Nå ja…den optræder også på “havebloglister”. Jeg tror det er sådan pga. mit job….godt nok er det mest en haveblog – og jeg har aldrig skrevet noget på bloggen jeg ikke kunne tåle “at få smidt i hovedet igen” – men jeg vil nok bare helst holde den væk fra elever. (Jeg er ven med nogle af mine tidligere elever på FB – og det kunne jeg selvfølgelig lade være med, men jeg synes, det er sjovt at følge dem i deres videre liv.)
    Hm…ved ikke lige om ovenstående gav mening.

     1. Jeg følger din blog via Bloglovin’ – og det er der 10 andre der også gør Jeg har netop oprettet en FB-side for at holde bloggen på FB adskilt fra mig på FB. Men spørgsmålet er jo så hvornår jeg er mig og hvornår jeg er Mit landliv. Hm, når man begynder at tænke over det, er det noget mærkeligt noget med alle de sociale medier! Men for det meste er det ret sjovt. Jeg følger dig på Instagram (og jeg tænker på dig som den samme Esther på bloggen og på Instagram, hvis du forstår hvad jeg mener …?) Nu vil jeg se om jeg kan finde dig på Pinterest.
      God Kristi Himmelfartsdag til dig!

 1. Jeg følger din blog via Bloglovin og kigger også med på bloggens Facebookside. Min egen blog kan også følges via Bloglovin og Facebook.

 2. Interessant at læse om dine overvejelser, din grunde til at brede dig på mange platforme og forskellen ved de forskellige.

 3. Hej søde Nana
  Jeg er ligesom du også på Instagram og pinterest. Synes det er lidt stille på pinterest, men på Instagram går det meget hurtigt, som du også oplever. Jeg er mest glad for bloggen, og præcis som hos dig, er der mange der kommenterer mine blogindlæg på min facebook side. Jeg har også både en privat Facebook side, og en der passer til bloggen.
  Jeg glæder mig rigtig meget til at møde dig på fredag

  Knus Lone

  1. Hej Lone.
   Hvor dejligt at vi skal mødes på fredag! Det vidste jeg slet ikke, men du kan tro at jeg glæder mig!
   Du har altså nogle skønne billeder på Instagram, så jeg kan godt forstå de mange følgere 🙂 Jeg vil prøve at finde dig på Pinterest. Når vi nu er der, må vi prøve at få noget ud af det 🙂
   Vi ses!

 4. Jeg er på facebook, instagram og pinterest. Jeg synes, det går ret langsomt med følgere alle steder – til gengæld er der flere og flere, der følger via mail. Bloglovin er jeg ikke rigtig blevet venner med. Det var først i sidste uge, jeg fandt ud af, at jeg faktisk var der 🙂 Jeg foretrækker at ‘kigge ind’ på de blogs, jeg læser – som regel fra min egen sides linksamling, men også fra links på andre sider, hvor jeg har været inde og læse med.

  Og så kan jeg se på Lones kommentar, at vi ses på fredag! Det glæder jeg mig til.
  Kærlig hilsen, Karen

  1. Jeg glæder mig til at møde dig IRL, Karen!
   Jeg følger faktisk din blog både via Bloglovin’ og pr. mail. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, men det må være fordi jeg er bange for at gå glip af et eneste indlæg 😉 Jeg synes Bloglovin’ er super smart. Den giver mig et overblik over nye indlæg på de blogs jeg gerne læser. Men det kan man selvfølgelig også få på andre måder 🙂
   Og så er det altså godt at kunne slutte med:
   Vi ses på fredag!
   Kh Nana

 5. Kære Nana. Tak for endnu et informativt indlæg om blogning :-). Indtil videre er jeg kun på blogge, overvejer stadig de andre muligheder. Jeg har ikke helt endnu forstået hvad bloglovin er, jeg følger andre blogge via linklisten og via andres blogge. Så jeg ved egentlig ikke om jeg følger andres blogge! Kh Mette

  1. Jo, hvis man læser en blog jævnligt, så følger man den 🙂 Når man bruger Bloglovin’, kan man altid se når der er kommet nye indlæg på de blogs man følger. Så behøver man kun kikke et sted. Man kan godt følge en blog selv om bloggens ejer ikke har oprettet den på Bloglovin’. Din blog har fx 6 følgere 🙂 Hvis du sætter en lille Bloglovin’-knap på din blog, får den hurtigt flere.
   Kh Nana

 6. Min blogg lever sitt eget liv og jeg er også på Snap og Instagram med samme navn som bloggen, ingridtunheim. Facebook har jeg kun privat konto da jeg ikke kan ha samme navn på flere kontoer. Jeg synes det går tregt med lesere. Jeg har hatt ca samme antall siden nyttår og har gitt litt opp å få flere blogglesere og prøver å ta godt vare på dem jeg har.

  1. Vi to fandt vist hinanden via Instagram, så det kan den også bruges til 🙂 Snapchat er jeg ikke god til. Har prøvet meget kort for længe siden. En Facebookside er jo noget andet end en helt ny konto. Mon ikke du kan have en side der hedder det samme som din konto …? (Nå, det har du sikkert forsøgt, og man kan jo heller ikke være allevegne …).
   Nu vil jeg ønske dig en god Kristi Himmelfartsdag (hvis I også fejrer den i dag?)

 7. Jeg må indrømme, at jeg kun læser med her – og så på FB af og til. Jeg har selv flere blogs, men de er mere “firmarelaterede” (ANGLOFILIA bl.a.) og ikke private. Men da mit firma jo OGSÅ er mig, er de det alligevel næsten 😉

  Jeg har intentioner om en YouTube ANGLOFILIA kanal, men foreløbig er det kun blevet til en julehistorieoplæsning i forbindelse med den engelske julekalender. Der er i høj grad plads til forbedringer… ti hi…

  1. Ja, det er nemlig svært at skille tingene ad når man selv på mange måder ER firmaet – eller for mit vedkommende bloggen. Ih, jeg har ikke set din julehistorieoplæsning. Den må jeg prøve at finde. Jeg tænker at en oplæsning trods alt må være til at optage uden for mange rystelser og for hurtige panoreringer (det har vi en del problemer med ;-))

 8. Jeg følger dig på Instagram og her på kanalen. Instagram er en god måde at mikroblogge på synes jeg – og en måde at følge med andre bloggere, uden at skulle ind på deres blogs og kommentere, hvis nu tiden er knap.

  Uha, video. Det er jeg begyndt at kaste mig ud i nu. Det er grænseoverskridende, men jeg tænker det nok skal blive sjovt 😀

 9. Hej Nana, hvor fint et indlæg 🙂 Jeg er faktisk ret pjattet med dine indlæg og dine betragtninger om mange ting. Jeg følger dig jo her, vidste ikke at du havde en FB side (den har jeg så lige været inde på nu) og også på Instagram. Min blog figurerer kun på Blogspot (vist ikke på Bloglovin, det kender jeg ikke så meget til endnu), men jeg er jo på Instagram, og ikke med mit blognavn, men mit eget navn, fordi jeg så kan retfærdiggøre at vise billeder fra andre sider af mit liv end lige bloggen.
  Giver det mon mening.
  Kunne måske overveje at lave en FB side kun med Anemone-ting ?? Bruger du meget tid på den del af det?
  Vi blogges ved…
  Knus, Ulla

  1. Tak, søde Ulla! Jo, din blog er skam på Bloglovin’ – med 83 følgere. Der er blogs nemlig selv om deres ejer ikke har lagt dem der 🙂 Jeg følger dig jo også på Instagram, og jeg har aldrig tænkt på at du er “en anden” der end på bloggen, men jeg forstår godt hvad du mener med at holde blog og Instagram adskilt. Jeg har på en måde valgt det modsatte og sige at, selv om jeg næsten altid lægger andre billeder på Instagram, så er den en slags forlængelse af bloggen.
   Jeg bruger ikke meget tid på FB-siden. Jeg lægger altid et link ud når jeg har skrevet et indlæg, af og til deler jeg mine Instagrambilleder på FB, og så besvarer jeg selvfølgelig kommentarer og mails. Egentlig kunne jeg godt bruge den mere. Fx af og til lave et opslag som ikke bare er et link … Men som jeg bruger den nu, tager det ikke mange minutter om dagen. Hvis du laver en FB-side, er jeg klar til at følge den 🙂
   Hav en god tirsdag!
   Knus fra Nana

   1. Hej Nana, tak for dit svar. Nå, ok, jeg vidste ikke lige det med Bloglovin … Men fint nok.
    Jeg overvejer det med FB men har ikke tid og overblik nu, men måske i sommerferien hvor jeg nok får tid til at fordybe mig i den virtuelle verden, hvilket jeg finder meget afslappende og hyggeligt.
    God pinse og knus

    1. Jamen, at skabe en Facebookside vil da være god underholdning på en regnvejrsdag i sommerferien. Der er jo mange der læser din blog, så du vil nok hurtigt få mange FB-følgere 🙂
     Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.