Om at blogge #2 At skrive indlæg

skrive indlæg

Dette indlæg er det andet i en serie hvor jeg fortæller lidt om hvordan min blog ser ud inde bagved. I en kommentar til seriens første afsnit spurgte en af mine søde læsere, Carina, hvor lang tid det tager at skrive et blogindlæg, og om jeg har indlæg på lager.

Blogindlæg på lager

For at svare på Carinas sidste spørgsmål først: Jeg ville gerne være lidt mere professionel i min blogskrivning og producere indlæg på bestemte tidspunkter, lægge dem på lager og udgive dem med passende mellemrum. Sådan bliver det bare aldrig, for så snart jeg har bestemt mig for at skrive fem blogindlæg hver onsdag (fx), løber jeg helt tør for ideer og får ikke skrevet et eneste indlæg. Og hvis jeg i en periode skriver indlæg i bunkevis, kommer jeg altid til at udgive dem i en lind strøm. Nok bare fordi jeg ikke er særligt god til at lagre. Jeg kan heller ikke have slik i skabene, for jeg spiser det hele i en ruf. Osv.

indlæg

Et fast tilbagevendende tema

Jeg ville også gerne skrive en bestemt slags indlæg med jævne mellemrum. Jeg ser andre bloggere lave serier af indlæg, og jeg synes det er en super god idé. For nylig har jeg bidt mærke i at Liselotte med bloggen Slagt en hellig ko har indført fredagslisten som hun udgiver … ja, hver fredag. God idé, synes jeg, men jeg kan ikke finde ud af at være så vedholdende. Da jeg begyndte at skrive denne blog, forsøgte jeg mig med et fast tilbagevendende indslag jeg kaldte weekendglæder. Indlæggene var sjove at skrive i begyndelsen, men pludselig føltes det som om jeg SKULLE præstere sådan et indlæg i forbindelse med hver weekend, og så var det slet ikke sjovt længere, så nu har jeg sat dem på pause. Måske vil jeg skrive sådan et weekendglædeindlæg engang imellem, men et fast indslag bliver de aldrig, for det skal være sjovt at skrive blogindlæg, og det synes jeg åbenbart kun det er når der ikke er for mange faste rammer.

lilla syren

Hvor lang tid tager det at skrive et indlæg?

Mine indlæg udspringer af ting der sker i min hverdag eller af en tanke der fylder mere end andre tanker. Fordi både tekst og billeder i indlæggene fuldstændigt flyder sammen med mit liv, bliver det svært at sige præcist hvor længe jeg arbejder med et indlæg. For det meste tager jeg billeder til bloggen som en naturlig del af min dag. Jeg tager kameraet med når jeg går i haven, når vi lufter hundene, når vi tager afsted på udflugt. Og ideen til indlæggene opstår også helt naturligt, måske fordi jeg ser et smukt motiv eller fordi jeg oplever en lille ting jeg har lyst til at fortælle videre.

Selve det at skrive indlægget tager sjældent ret lang tid. For det meste vel omkring 10 minutter. (Et indlæg som dette, der er meget længere end mine blogindlæg almindeligvis er, er en undtagelse). Men inden da har jeg taget billeder, redigeret dem (som minimum ændret størrelsen så de uden videre kan uploades på bloggen). Jeg har desuden fået en idé til indlægget. Ideen kan komme i et splitsekund, men den kan også være længe undervejs. Lægger man det hele sammen, er resultatet at det tager en times tid at lave et blogindlæg.

guldregn

Hvor mange indlæg?

På mine tidligere blogs skrev jeg grundlæggende hver eneste dag. Så mange blogindlæg har jeg ikke længere i mig, og nu skriver jeg en 15-18 stykker om måneden. Det passer mig godt, og jeg håber at det også passer mine læsere.

Lidt statistik

Siden jeg skrev første afsnit om at blogge, er det et nyt indlæg der har indtaget pladsen som det mest læste, nemlig det jeg skrev da vi satte gården til salg. På andenpladsen kommer stadig et sponsoreret indlæg (og det ER altså også et godt tilbud). Der har, siden jeg startede bloggen for godt 5 måneder siden, været 40.571 sidevisninger. Det er jeg helt tilfreds med! Der er skrevet 1566 kommentarer. Selv når jeg trækker mine egne, som er ca. halvdelen, fra, synes jeg det er vældig mange kommentarer. Hver eneste sidevisning og hver eneste kommentar gør mig glad, for de viser at bloggen lever, at du er derude og læser mine indlæg. Tak for det!

blogindlæg

Billederne i dette indlæg er fra vores have på Norske Allé i Holte. De er taget i maj måned 2014.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

26 meninger om “Om at blogge #2 At skrive indlæg”

 1. Hej Nana
  Nej det er ikke altid nemt at finde på stof til et indlæg, især når vejret er gråt og trist som i dag. Jeg går tit og tænker over, hvad jeg vil skrive, mens jeg går rundt med kameraet, så kommer idéerne af sig selv. I dag har det været gråt, så jeg var nødt til at ty til arkivet, heldigvis har jeg masser af solskinsbilleder som kan trøste/opmuntre på så grå en dag.
  Sådan er vi jo alle forskellige i vores måde at blogge på, det er egentlig meget godt. Der er heldigvis læsere til os alle.
  Kh Lisbeth

  1. Hej Lisbeth.
   Ja, forskelligheden er da noget af det der gør blogverdenen værd at være i. – Og dine arkivbilleder med solskin er meget værd på en grå februardag 🙂
   Kh Nana

 2. Så fint innlegg dette var og jeg kunne nesten ha skrevet det selv. Min blogg blir også til mens jeg går og jeg vil heller ikke ha noen faste rammer. Jeg har en del innlegg som ligger klar til å publiseres om jeg ikke finner på noe og det passer fint for meg. Blogg skal være gøy og inspirerende for meg og forhåpentligvis for mine lesere. Ha en fin kveld. Jeg kommer snart tilbake for å lese mer på bloggen din. Hilsen Ingrid

  1. Hej Ingrid. Velkommen til min blog! Og tak for din kommentar 🙂 Jeg er glad for at jeg er blevet opmærksom på din blog som jeg straks har sat på min liste hos Bloglovin’. Vores blogge har også nogle fællestræk i det ydre, kan jeg se, og jeg glæder mig til at følge dig!
   Hilsner fra Nana

 3. Jeg kan også genkende meget af det, du skriver. Somme tider har jeg haft stof stående i kø, og så har jeg lavet indlæg, som er kommet på lager. Men oftest opstår ideerne hen ad vejen. Faktisk starter mange af mine indlæg med overskriften, og så udvikler de sig der fra. Den proces kan jeg godt lide. Nogen gange dør sådanne indlæg i fødslen, fordi jeg ikke har billeder, der kan bruges, inspirationen forsvinder eller tiden ikke slår til. Nogen indlæg lykkes ikke rigtig, jeg får ikke helt udtrykt det, jeg ville og andre gange sidder den bare lige i skabet (synes jeg!).

  1. Jeg må altså øve mig i det der med at lægge indlæg på lager, for det er da smart! Sjovt at høre at du tager udgangspunkt i overskriften. Den laver jeg ofte først til sidst, men et af mine mest læste indlæg, “Kampestensfitness” begyndte med titlen, så det kan være jeg lidt oftere skal gå til indlæggene på den måde. – Og selvfølgelig sidder dine indlæg da lige i skabet, Frede 🙂

 4. Hej Nana
  Det er et dejligt og genkendeligt indlæg, og jeg kan se vi er mange der har det på samme måde:-) Dejligt du sætter ord på.
  Jeg har ofte flere vinkler på et indlæg, men når jeg begynder at skrive kommer det altid af sig selv. Jeg formår heller ikke at have indlæg på lager, og når/hvis de har lagt og ventet lidt, ender de ud med ikke at være så aktuelle, og undergår en forvandling til noget helt andet. Så mine indlæg er også altid lavet i nuet.
  Ha en skøn dag
  Knus Anette

  1. Hej Anette.
   Åh, ja, jeg kender lige den der med at man har et indlæg liggende (hos mig er det ikke helt færdigt, men næsten), og så mister det aktualiteten. Ofte ender jeg med aldrig at udgive indlægget, eller også skriver jeg det om – helt som du beskriver. Sjovt at du lige fik sat ord på det 🙂
   Tak, Anette og i lige måde!
   Knus

 5. Kære Nana. Godt indlæg, som jeg helt klart kan bruge :-). Og så er jeg vild glad for at høre, at det ikke kun er mig, der spiser slikket på en gang :-). God dag til dig. Kh Mette

  1. Hi-hi. Det er rart at høre at du deler det – lidt barnlige?! – træk med at tømme slikskuffen ligeså snart der ligger noget i den 🙂
   Tak – og i lige måde!
   Kh Nana

 6. Trevlig läsning. Jag har med mig kameran och fotar när tillfälle ges, och så gör jag inlägg utav det senare. Det blir lite som det blir:) Ibland har jag några på lager och publicerar efter hand.
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Det er også sådan jeg gør. – Og af og til glemmer jeg at tage billeder selv om jeg har kamera med …
   Jeg vil øve mig i at have nogle indlæg på lager til tørre tider, sådan som du – og andre – har 🙂
   Tak, Maria – og i lige måde!
   Knus fra Nana

 7. Nana du virker ret Proff. Men altid er det godt at have det kritiske blik for øje. Engang for mange år tilbage lavede jeg lokal radio i Næstved og der havde jeg altid fokus på bestemte lyttere ellers ville det være svært for mig at lave radio. Glæder mig altid til at læse dine blog indlæg. Uanset om det er agurketid …hverdagen kan jo også være grå og det skal man tillade sig. Så bliv endelig ved med at blogge som du finder bedst. Griner det du skriver med slik …jeg guffer også bare ind ikke lævne …god dag i det Sydsjællandske eventyr.
  Kg. Grethe fra HAVELIV .

  1. Tak, Grethe 🙂
   Jeg har også et konkret billede af nogle af mine bloglæsere som jeg ser for mig når jeg skriver på bloggen.
   God dag til dig!

 8. Jeg har heller ikke indlæg på lager. Jo – når vi skal på ferie, har jeg forberedte indlæg. Jeg har lovet manden ikke at skrive noget om, at vi er væk. (Indbrudstyvene – dem allesammen – læser jo min blog for at finde ud af, hvornår jeg er væk, ikke?) Når jeg så ser de forproducerede indlæg, er jeg ret utilfreds med dem. Aktualiteten er der ikke.

  Et dameblad er lavet minimum 6 uger i forvejen, og det kan man især se, når de laver julepyntede hjem i sommerlys. Blogs er her og nu og meget mere aktuelle. Billederne er så vigtige i en blog, og lyset ændrer sig uge for uge, så et gammelt indlæg ser tit også gammelt ud.

  Faktisk kan jeg godt lide blogs og instagrammere, der viser noget fra lige nu. Også selvom det langt fra er den smukkeste årstid. Alle de sommerbilleder, der oversvømmer IG lige for tiden – jamen, de er da flotte, men de passer ikke rigtigt ind, og jeg ‘synes godt om’ dem, fordi jeg kan lide dem, der har lagt dem på. Det er som at sige ‘hej, jeg kan stadigvæk godt lide dig’.

  Jeg har det ligesom dig, jeg får ideer løbende, skrotter nogen, finder på nogle andre og bruger alt mellem 10 minutter og flere timer på et blogindlæg. Og så øver jeg mig i at skære ned i teksten. Jeg elsker ord, og jeg elsker at skrive, men jeg har på fornemmelsen, at de fleste mere kigger end læser. Jeg har tit tænkt på, at jeg skulle have en blog mere, der hed ‘my evil twin’, hvor jeg kunne skeje ud med lange tekster og bidende kommentarer til verdens gang 😉

  Kh, Karen

  1. Hej Karen.
   Jeg har ikke tænkt på det du skriver om lyset, men det er da rigtigt at lyset afslører det hvis et billede stammer fra et andet tidspunkt end det umiddelbart giver sig ud for. Jeg har heller ikke tænkt på at jeg udgiver aktuelle indlæg fordi jeg bedre kan lide dem (og det er heller ikke kun derfor; det er i høj grad fordi jeg er dårlig til at gemme), men jeg KAN faktisk bedst lide aktuelle indlæg – og, som du, aktuelle billeder på IG. Her har jeg selv snydt et par gange og vist sommerbilleder i løbet af vinteren, men jeg prøver virkelig at holde mig i skindet! Handler det mon ikke også om at være til stede i nuet? Det forsøger jeg at være, og det kan falde mig svært i de mørke måneder, men jeg synes netop at det går bedre når jeg fanger øjeblikket i ord og billeder, end når jeg henfalder til længsel efter lysere tider.
   Karen, jeg ville elske “your evil twin”!
   Kh Nana

 9. Hmmm… Undskyld, men jeg skal lige have spist Marianne-bolchet færdigt ;0) ups, jeg var tæt på at få det galt i halsen, da du nævnte mit navn…
  Jeg er helt benovet over, at du har lavet dette flotte indlæg, for at fortælle om det arbejde der er bagved. Vildt spændende at læse, tusind tak for det : 0 )
  Jeg kan godt forstå, der er så mange der er inde og besøge din blog, jeg er selv afhængig og glædes over din gode fortællerstil. Dejlig aften til jer og dyrene. Knus Carina

 10. Jamen, du ER altså sød, Carina! Tusind tak for dine rosende ord! Og tak fordi du læser med her på min blog 🙂
  Jeg ønsker også dig en god aften – og en god dag i morgen, for der er jo faktisk ikke så meget tilbage af aftenen …
  Knus fra Nana

 11. Kære Nana, sjovt at få lov at komme lidt med bag bloggen på den måde! Og sjovt at høre, hvordan du arbejder med bloggen. Jeg synes også at det kan være lidt svært at finde den der røde tråd, som med de tilbagevendende indlæg, du beskriver. Jeg har et par indlæg som jeg gentager en gang om måneden, som f.eks. sammenfatningen af måneden der gik/måneden der kommer og jeg forsøger også at holde fast i det med at dele en svensk opskrift hver måned. Men at have en indlæg der kommer igen hver uge, er ikke lykkes mig endnu. Jeg forsøger at skrive 4 indlæg om ugen. Har i perioder skrevet næsten hver dag, men føler at det kan betale sig at ikke skrive så ofte, og så måske gøre lidt mere ud af indlægget. Du er i hvert fald hurtigere end jeg er til at få skabt et indlæg, jeg bruger nok den doble tid. Måske tager det også lidt ekstra tid for mig, da jeg korrekturlæser mange gange, grundet min svenske baggrund. Jeg kan godt lide din lille ‘serie’ om at blogge – glæder mig til del 3!

  1. Kære Malin.
   Ideen med månedssammenfatningen synes jeg er rigtigt god, og jeg elsker at læse den slags indlæg. Men jeg kan ikke selv finde ud af at lave dem. Jeg har prøvet, men så bliver de underligt “kunstige”, det bliver tydeligt at jeg har sat mig for at skrive sådan et indlæg -koste hvad det vil 🙂 Når jeg, som du, trives med ca. 4 indlæg om ugen, er det af samme årsag som du nævner. Din svenske opskrift er fin. Den er med til at vise hvem du er. – Det gør dine indlæg i øvrigt altid på en eller anden måde. Og indlæg der viser personen bag bloggen er altså ofte de mest interessante.
   Hav en god torsdag!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.