Om at blogge #1

Om at blogge

Dette indlæg er tænkt som det første i en serie af indlæg med fokus på det at blogge. Jeg har efterhånden en del erfaring som blogger, men jeg ved meget lidt om hvordan der ser ud bag andre blogs; det hører man nemlig ikke så ofte om. Jeg elsker selv at læse indlæg der handler om bloggerens overvejelser om tekst og billeder. Forleden faldt jeg over Marinas mad hvor Marina har bestemt sig for med jævne mellemrum at gå “bag om bloggen“. Jeg tænkte hvor fint det ville være med flere af den slags indlæg, og derfor vil jeg selv forsøge mig med lidt metablogskrivning.

Jeg har fravalgt titlerne “10 hurtige råd til at lave en fantastisk blog” og “Sådan bliver du rig på din blog”, selv om de nok ville gøre sig godt i søgemaskinerne. Jeg har i stedet valgt “Om at blogge” fordi det bare er det jeg vil gøre: Jeg vil skrive om hvordan det er at blogge set fra min lille-bitte plads i den store blogverden.

Tilbageblik

Jeg skabte min første blog, Drømmehaven i 2012. Nærmere bestemt udgav jeg mit første indlæg d. 31. oktober 2012. På det tidspunkt var jeg så syg at jeg enten lå i min seng eller på sofaen. Meget af tiden snurrede verden rundt, og jeg kunne ingenting foretage mig, andet end vente på at verden stod stille igen, men indimellem havde jeg det godt nok til at kunne ligge med en computer, og her opstod ideen om at lave en blog. Jeg var meget bange for at udlevere for meget af mit selv, og jeg bestemte mig for at bloggen skulle handle om vores have og ikke om noget der kunne blive personligt. Det viste sig dog hurtigt at det blev kedeligt at blogge hvis jeg slet ikke brugte mig selv, så bloggen kom ret hurtigt til at handle om andre dele af livet udover haven.

drømmehaven
Et glimt af Drømmehaven.

Efter godt et år, fik jeg ideen at lave en lille internetbutik. Den kom til at hedde Drømmegaven, og jeg nedlagde min blog for i stedet at lave en ny blog der var tilknyttet butikken – og delte navn med denne. Drømmegavens første indlæg blev udgivet d. 24. marts 2013. Bloggen levede længere end butikken, men i december 2015 opgav jeg at blogge. Min sygdom fyldte igen rigtigt meget, og jeg havde intet overskud.

drømmegaven
Et billede fra tiden med Drømmegaven.
Mit landliv lige nu

Mit landliv bygger på mine erfaringer med de to første blogs, og jeg føler at jeg denne gang har ramt plet. Bloggen handler om min hverdag på landet. Den tager udgangspunkt i vores hjem, men bevæger sig også af og til ud over hjemmets grænser. Jeg forsøger at være personlig, uden at blive privat, og jeg synes for det meste at det lykkes. Jeg er gået fra Blogspot til WordPress. Jeg har ikke noget dårligt at sige om Blogspot, men jeg har det bedre i WordPress. Jeg synes det er lidt lækrere at arbejde i, der er flere muligheder for udvikling og udvidelse, og sidst men ikke mindst, har jeg mit eget domæne.

at blogge
Udsigt fra gården.

Der er meget jeg gerne vil blive bedre til, og der viser sig hele tiden nye udfordringer og muligheder i forbindelse med bloggen. Jeg forsøger at blive bedre til det jeg kan, og jeg kaster mig jævnligt ud i at lære nyt. Men det er også vigtigt at det hele tiden er hyggeligt og givende at blogge. Min blog er et sted hvor både mine læsere og jeg skal have det rart.

Jeg har valgt at brede mig på flere kanaler med Mit landliv. Bloggen har en Facebookside, en Instagramkonto, en konto på Pinterest og en YouTubekanal. Det bliver måske for meget. Eller for lidt i den forstand at det kan vise sig at ingen gider følge med de forskellige steder. Men nu prøver jeg det hele, og så vil tiden vise hvad der virker.

Lidt statistik

Mit landliv har haft 32.200 sidevisninger (og det er ægte sidevisninger; robotter og spam er sorteret fra) siden start. Det er fantastisk at forestille sig at der 32.200 gange har været et menneske inde at se på/læse en side på min blog. Det bliver jeg glad for, stolt over og ikke mindst føler jeg mig meget ydmyg. Objektivt set ved jeg ikke om det er mange, middel eller få sidevisninger for en ny blog. Men subjektivt opleves det som vældig mange.

bloomon
En af de skønne buketter fra Bloomon.

De to mest læste indlæg er Gratis vase og fantastiske buketter og Giveaway: Dyrefoder fra Essential Foods. Begge med sponsoreret indhold hvilket er ret interessant i forhold til de overvejelser jeg gør mig om bloggens fremtid. Men mere om det i et andet indlæg.

Jeg håber at du, hvad enten du selv er blogger, drømmer om at blive det eller slet ikke har den slags lyster, synes det er sjovt at høre lidt fra bloggens back-end (et IT-udtryk jeg lærte at kende i min korte og uglorværdige tid som webshopejer). Du må meget gerne give input til kommende indlæg i serien om at blogge. Er der noget du godt kunne tænke dig at vide?

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

43 meninger om “Om at blogge #1”

  1. Ja, Marit, vi har kendt hinanden(s blogs) længe. Det er dejligt at have en norsk haveblogveninde – med fantastisk sans for at skabe en smuk have 🙂

  1. Mens jeg skifter blog, har du passet din blog som bare er blevet større og større. Det er smartere end at begynde forfra hele tiden 🙂 Jeg holder meget af din blog, og lige nu er min mand ude at tilse muldvarpesaksene som vi har sat op som du fortæller man skal gøre 🙂
   Kh Nana

  1. Det er godt at du gider at læse med, Charlotte. Jeg sætter stor pris på dine søde kommentarer! – Og på at følge med på din blog 🙂
   God søndag aften til dig!

 1. Hej Nana
  Ja jeg har jo også været med hele vejen, spændende at følge med også her. Jeg mener ikke, at du har vist billeder fra gården indvendig, det kunne være sjovt at se, men det er ok, hvis ikke du vil det, jeg viser ikke noget fra mit meget ordinære hjem, men du har dit så flot indrettet.
  Kh Lisbeth

 2. Hej Nana
  Jeg er altså også en af de mange der er utroligt glad for at følge dig her. Jeg nyder din stil hele vejen igennem. Og jeg syntes altså det er pænt -utrolig- mange regulære sidevisninger du har haft allerede:-)))
  Kærlig hilsen Anette

 3. Jeg må indrømme jeg har det lidt sådan her
  nomdemie.wordpress.com/2017/01/30/glaedelig-fucking-mandag/

  De fleste blogge inkl. min egen, er da mest interessant for bloggeren (mig) venner og familie, med undtagelser selvfølgelig. Har man en fælles interesse, er det det da sjovt at læse med hos de andre 🙂

  1. Hm … Sådan har jeg det ikke 🙂 Jeg kan – som Marie er inde på i sin kommentar – godt lide at ting er smukke. Jeg kan godt lide blogs hvor man sætter pris på det pæne og det gode i tilværelsen. Når jeg læser om det skønne – og når jeg selv skriver indlæg hvor jeg hylder en eller anden form for skønhed – husker jeg på at nyde alt det der er godt. Det betyder ikke at jeg ikke er opmærksom på alt det andet. Det er bare dejligt at holde en pause fra angst, sygdom, fattigdom, død og den slags. Og livet ER jo heldigvis også fuldt at dejlige ting. Og på min blog har jeg – som jeg også skriver i indlægget – bestemt mig for at fokusere på det der gør mig glad. For det meste. Der er også afstikkere. Men jeg orker ikke vrede på min blog. Den er der så meget af alle mulige andre steder 🙂

   Jeg ved langt henad vejen ikke hvem der læser med på min blog. Jeg “kender” dem der lægger kommentarer, men der er jo mange andre der lægger vejen forbi. Af de mennesker jeg kender IRL, er der ikke ret mange der læser min blog, men sådan er det hos dig, kan jeg forstå. Jeg kan ikke finde din blog via dit link, så jeg kender ikke din blog, desværre.

 4. For at lykkes, skal man utvivlsomt blogge fra hjertet,uanset hvad andre synes, og indse, at man ikke kan please alle. For.eks. går jeg langt udenom sponsorerede indlæg, men du oplever jo, at de er blandt de mest populære på din blog. Min fornemmelse er, at æstetik er noget at et nøgleord for dig, hvad enten du skriver om hus eller have eller dyr.

  1. Jeg er sikker på at du har ret i at man skal blogge fra hjertet. Jeg læser alle mulige forskellige blogs netop fordi de hver især har personlighed.
   Hvad angår mine to mest læste indlæg indgår der i titlen et “gratis” og et “giveaway”, og mon ikke de ord lokker nogle til som almindeligvis ikke læser min blog …? At de så skræmmer dig væk, er jeg ikke så glad for, men bare du kikker inden for engang imellem er jeg taknemmelig 🙂
   Og, jo, æstetik er vel i virkeligheden en slags nøgleord for min blog. Tak! Jeg er glad for at du ser det!

 5. Intressant läsning, så kul att få veta mera. Jag gillar din blogg jättemycket. Jag tyckte det var så tråkigt när jag inte längre såg några inlägg från dig, men sedan blev jag själv sjuk och bloggade mindre och mindre för att sluta helt i juni 2016. Men nu i december kände jag att orken var tillbaka och jag började lite smått igen. Och jag blev så glad när jag hittade dig igen:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Søde Maria, jeg har det på samme måde. Jeg blev så glad da jeg genfandt dig! Og jeg er så glad for at du har fået det meget bedre 🙂
   Knus fra Nana

 6. Kære Nana, så hyggeligt – det ser ud til du både har dansker, svensker og nordmænd der følger med på din blog. Og så mig; en svensker i Danmark 🙂 Jeg er som alle andre, rigtig glad for at følge med på din blog. Jeg elsker dine smukke billeder, noget som ligger højt i kurs hos mig, når jeg læser blogs. Jeg synes også at du er rigtig god til at være personlig uden at blive alt for privat, en balancegang som ikke altid er så nem! Ser frem til del 2 i din serie om at blogge! 🙂

  1. Tusind tak, Malin, for din søde kommentar 🙂
   Jeg synes at noget af det fine ved at blogge er at man så nemt får kontakt med andre skandinaver og oplever at vi sagtens kan “tale” sammen på vores forskellige sprog. Og så synes jeg at både svenskere og nordmænd kan noget med at indrette hjem i landlig stil. Der er mange skønne billeder derude 🙂 Du er i øvrigt meget dygtig til at skrive dansk; det er sjældent at man kan se dine svenske rødder i dit skriftsprog. Det må være svært at lære et skriftsprog der ligner ens eget så meget …

   1. Tak! Det er jeg glad for! Jeg ved godt, der en gang imellem sniger sig lidt svensk ind i mine tekster, men jeg har valgt at lade det stå, selv om nogen påpeger det. Jeg synes ikke det har været så svært at lære, men der er nogle enkelte ting i det danske sprog, jeg ALDRIG lærer! 🙂

 7. Kære Nana
  Jeg har fulgt dig on and off siden de sidste indlæg i Drømmehaven, over Drømmegaven og nu til Mit Landliv. Jeg nyder meget dine indlæg, hvor der vises smukke billeder og skrives om positive ting – det er rart i en verden, hvor det ikke altid ser for godt ud. Du blogger om de ting, der glæder dig og fylder dit liv, og jeg er glad for, at du deler med os 🙂
  Kh Linda

  1. Kære Helen.
   Nu har jeg lige i en tidligere kommentar skrevet at jeg ikke har så mange læsere blandt mennesker jeg kender IRL, og så er du der 🙂 Dejligt at høre fra dig! Jeg håber du har det godt! Og tak fordi du gider læse med her hos mig!
   Kh Nana

 8. ‘Bag bloggen’ er altid sjovt at høre om – især, hvis man selv er blogger. Vi gør os jo allesammen nogle overvejelser, og det er godt at høre andre bloggeres tanker og meninger. Jeg begyndte at følge med hos dig i din blog nr. 2 – Drømmegaven. Jeg så en kommentar, du havde skrevet hos Anette (Fru Pedersen) og blev nysgerrig. Resten af historien kender du 🙂

  Min egen blog har en stille og rolig organisk vækst. Jeg har kun haft den ene, og hvert år er bedre end det sidste rent læsermæssigt – måtte det vinde og vare 🙂

  Kh, Karen

  1. Jeg kan ikke forestille mig andet end at det vil vinde og vare, Karen 🙂 Tak fordi du læser med hos mig. Det er en glæde at have dig som læser og kommentator 🙂

 9. Hej Nana,

  Det er spændende med den slags indlæg. Sådan at komme ind i hjernen på bloggeren, og høre hvad der driver bloggen og tanker om fremtiden.

  Selv har jeg også blogget i mange år, dog på samme blog. 13 år er det efterhånden blevet til, og jeg har hele min studietid, to forskellige kærester/liv, arbejdsliv, familieliv osv samlet et sted. Jeg udvikler mig, og bloggen følger med.

  Læsere kommer til, andre falder fra alt efter hvor i livet jeg er og hvad jeg fokuserer mest på. Med små børn er det naturligvis familielivet der fylder mest, men også livet som haveejer fylder en del.

  Tak fordi du lukker os læsere ind i dit univers, og beriger bloggen med smukke billeder og ord 🙂

  1. Hej Therese.

   Tak for din søde kommentar! Tænk at du har haft samme blog i 13 år. Det er da meget smartere end at skifte blog hele tiden som jeg har gjort. Det er sjovt at din blog har fulgt dig så længe, og at den har rummet det hele. Jeg har ikke kendt din blog før, men det gør jeg heldigvis nu 🙂

 10. Hej Nana
  Jeg har fulgt dig siden du bloggede om Drømmehaven.
  Jeg blev selv kronisk syg i 2010 og kom på ftp i 2012. Haven var og er stadig en kæmpe stor hjælp og gave i min tackling af sygdommen og derfor var/er dine og andre haveblogge en gave og en lise at følge i tider med meget smerte.
  Jeg elsker indlæg om haver og blomster men indretning er også en stor passion.
  Jeg blogger ikke selv da jeg ikke føler at jeg har overskuddet men jeg følger din og mange andre via Bloglovin. Jeg synes det er genialt

  Og det er interessant at høre hvad det medfører at blogge.
  Hvem ved….måske en dag jeg får blod på tanden…
  Egentlig kunne jeg godt tænke mig at vide hvor meget det kræver af dig mht at mødes med andre bloggere. Er det noget man gør meget af i den verden?
  Det er nemlig noget af det jeg ikke ville kunne særligt meget.

  Nogen gange kan blogverdenen også godt virke som et “lukket land”, hvor det kun er for de indbudte (andre bloggere). Som om os almindelige ikke tæller i de besøgende. Det synes jeg er trist
  Men det skal også lige siges at jeg slet ikke får den følelse når jeg læser med her hos dig. Og det er med til at gøre din blog til noget særligt
  Hos dig føler jeg mig meget velkommen

  Tak for endnu et godt indlæg
  Mange hilsner
  Vibeke

 11. Kære Vibeke.

  Tak for din søde kommentar! Jeg er glad for at du læser med her hos mig 🙂 Og jeg er glad for at høre at du føler dig velkommen for det ER du!

  Jeg har kun en enkelt gang mødt en anden blogger, så det er ikke noget der kræves. Mit helbred svinger, og jeg er ret forsigtig med at lave aftaler, især aftaler der kan betyde at jeg skal langt hjemmefra. Jeg ser selv på diverse blogs at andre bloggere mødes i forskellige sammenhænge, og jeg har også tænkt at det kunne være fint at være en del af det, men jeg har aldrig følt at det var en nødvendighed.

  Jeg synes at netop blogskrivning er en god beskæftigelse for mig fordi det ikke kræver at jeg præsterer noget på bestemte steder på bestemte tidspunkter, for det kan jeg ikke. Med bloggen kan jeg selv bestemme, og jeg kan klare det hele fra min sofa. Så – hvis du har mod på det – var det måske et forsøg værd for dig …?

  Masser af hilsner fra Nana

 12. Kære Nana. Det er et meget nyttigt indlæg for mig og nogle gode overvejelser ift hvordan du blogger. Dem kan jeg bestemt bruge her i min spæde start. Jeg synes du gør det godt som blogger, du kan noget med ord og det du skriver er så troværdigt. Jeg er en glad og trofast læser :-). God eftermiddag til dig. Kh Mette

  1. Kære Mette.
   Endnu engang til lykke med din blog! Det er så hyggeligt at du har kastet dig ud i at blogge 🙂 Jeg er virkelig glad for at du kan bruge mit indlæg. Og tak for de søde ord om min blog!
   Kh Nana

 13. Hej Nana. Jeg er en af mange, der blev rigtig glad da du dukkede frem igen, bare på en ny blog, og nu gårdejer , jeg er altid lige inde og tjekke op på, hvad du nu vil vise og fortælle. Lidt spændende, at du vil fortælle om livet på den anden side af min Ipad, det er også hyggeligt. Kunne du måske fortælle engang, om hvor lang tid det tager at lave et fint indlæg, og har du nogle klar i skuffen, du lige kan ty til? Håber du forstår mig lidt, for jeg er helt sikker på, at det tager lang tid… Du gør det fantastisk godt, så TAK for det, og alt det bedste til dig og hundene . VH Carina

  1. Hej Carina.
   Tak for din kommentar. Du kan tro du gør mig glad! Også tak for dit spørgsmål som jeg meget gerne vil besvare. Du har simpelt hen givet mig en idé til hvad det næste indlæg i serien om at blogge skal handle om: At skrive et indlæg.
   Hundene og jeg siger tak og i lige måde 🙂
   Mange hilsner fra Nana

 14. Åh, Drømmegaven…den savner jeg stadigvæk. Du havde simpelthen ramt fuldstændig plet med hensyn til min stil og hvad jeg syntes er lækkere ting. Men sådan er livet jo og jeg er blot glad for at jeg dengang fandt din butik og din blog. Nu følger jeg dig på denne skønne blog og det kan jeg slet ikke undvære.
  Knus Heike

  1. Ak-ja, Drømmegaven … Det var et kort og ret dyrt eventyr for mig 🙂 Jeg er fuld af beundring for dem der faktisk lever af at have en webshop!
   Tusind tak, Heike, for din søde kommentar. Jeg bliver altså helt glad inden i 🙂
   Knus fra Nana

 15. spænende at læse din historie med at blogge
  som ny blogger suger jeg al den viden og erfaring til mig som jeg kan.
  tænker gratis og giveaway altid lokker mange til, men bliver de?
  personligt vil jeg da elske mere med Essentials foods, men det jo fordi det er et foder jeg allerede bruger (og hvem vil ikke gerne spare penge?) men helt ærligt så det ikke giveaways der holder min interesse ved lige, blogs der er mest reklame og gratis ting mister lidt ægteheden i min optik, selv om jeg intet har mod giveaways m.m., du skal som blogger jo også tjene om ikke andet til domænet.
  Selv er jeg glad for et helt gratis produkt, men kan godt se wordpress kan lidt mere (hvis man betaler)

  1. Jeg er sikker på at du har ret i at “gratis” lokker mange som kun lige tjekker hvad der er gratis for så at forsvinde igen. Måske kommer nogle af dem igen fordi de kunne lide hvad de så … Jeg ved det ikke … Jeg synes det er hyggeligt at lave en lille giveaway engang imellem, for det er jo dejligt at kunne gøre andre mennesker glade, men det skal slet ikke dominere bloggen, det er jeg helt enig med dig i. Det med at tjene penge på at blogge er et stort spørgsmål som jeg vil prøve at vende tilbage til i et senere indlæg.

   WordPress er gratis. Man kan tilkøbe forskelligt, men det har jeg ikke gjort. Hvis man bruger WordPress’ domæne, koster det ikke noget. Jeg har så valgt at have eget domæne. Det koster ikke ret meget. Det vil jeg også vende tilbage til i et andet indlæg. Men jeg har selv brugt Blogspot, og det har masser af kvaliteter, så jeg kan godt forstå du er glad for det 🙂

   Tak for din kommentar, Anette! Og god tirsdag til dig!

 16. Så spændende at læse med her og også at læse kommentarene. Nu har jeg læst lidt tilbage på din blog og kan se at du da ret par gange har skrevet om bloggertanker før, fx om reklamer. Det er altid spændende og jeg er ret overrasket over at de sponsorerede indlæg er de mest populære. På min gamle blog har jeg sådan set bare konsekvent sagt nej tak til det hele og af to grunde. For det første skriver jeg på den blog til tider meget personligt og om mine børn og jeg vil simpelthen ikke have reklamer og billeder hvor mine børn optræder blandet sammen. For det andet synes jeg det er ret tidskrævende at håndterer folk der gerne vil omtales. Mange skriver jo alligevel selvom jeg tydeligt skriver ingen reklamer og de skal have svar. Jeg forestiller mig at omfanget af den slags ville være enormt meget større hvis jeg faktisk sagde ja til ting. Derfor har det været nemmere og hurtigere bare at sige pænt nej tak til det hele.

  Jeg glæder mig til at følge med her hos dig og håber du vil skrive mere om udviklingen af din fine og inspirende blog.

  1. Tak for din kommentar, Marina! Du har jo meget mere bloggerefaring end jeg har, og jeg forstår bestemt godt dit fravalg af alle former for reklamer og sponsorater på Badut. Jeg har førhen også takket konsekvent nej til den slags.

   Når jeg er åben overfor samarbejder nu, skyldes det flere ting, tror jeg. Det vil jeg forsøge at formulere noget fornuftigt om i et andet indlæg i serien om at blogge. Under alle omstændigheder kan jeg sige at jeg har hygget mig gevaldigt med at skrive de sponsorerede indlæg jeg har skrevet. De har alle været om produkter/firmaer jeg har respekt for og kan lide. Det har givet mig en følelse af … ja, netop af at samarbejde, og det har jeg nydt i min situation som ellers er præget af at jeg ikke kan passe et almindeligt arbejde. Alle har givet mig frie hænder, og de gange jeg er blevet tilbudt samarbejder hvor man vil læse indlægget igennem inden jeg udgiver det, har jeg sagt nej-tak. Det er inspirerende at få kontakt med dem der står bag firmaerne, og udfordrende på den gode måde at skrive både for mine gode læsere og for mine samarbejdspartnere på én gang. I næste uge skal jeg ligefrem til København og deltage i en workshop som Bloomon arrangerer. Det er en udfordring for mig – igen pga. min irriterende sygdom – men en udfordring jeg har godt af 🙂

   Jeg glæder mig også til at følge Marinas mad. Jeg er glad for at jeg har fundet dig 🙂

 17. Kære Nana, jeg er ret pjattet med at følge din blog og se dine smukke billeder og har også fulgt dig fra Drømmehaven. Interessante tanker du deler, jeg synes det er dejligt når man lærer hinanden lidt at kende via bloggene, selvom vi næsten alle er startet ud med at være anonyme og emne begrænsede.
  Knus, Ulla

  1. Kære Ulla.
   Tusind tak for dine pæne ord om min blog! Jeg har jo også med fornøjelse fulgt dig i mange år. Jeg glæder mig allerede til at se rosenhækken blomstre til sommer 🙂 Ja, det er nemlig så fint engang imellem at høre lidt mere om de forskellige bloggere end det de ellers skriver indlæg om 🙂
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.