Olgas sofa

Olga har sin egen sofa. Egentlig mener vi at en collie er for stor en hund til at ligge i møblerne. Så det må Olga ikke. Og dog … ingen regel uden undtagelse …: Olga må gerne ligge i den gamle lædersofa.

olgas sofa

Det har hun faktisk altid gjort. I vores forrige hus stod sofaen på mit arbejdsværelse, og her var det især venneparret Olga og Pelle der lå i den.

hund og kat

Her på Vadekærgård står sofaen i den stue hvor min mand oftest sidder. Det er passende, for Olga er fars hund. De to hygger sig når far sidder i en lænestol, og Olga er på plads i sin sofa.

collie

Jeg købte sofaen i forbindelse med at jeg flyttede fra min eks-mand. Den allerførste aften den stod i mit nye hjem, delte mine to westier en pizza med kødsovs i sofaen. Dengang var westierne ikke Bella og Asta, men Fie og Anushka. De var præcis lige så søde og frække som Bella og Asta.

Jeg havde stillet pizzabakken på sofabordet og forlod stuen et øjeblik. Hundene så deres snit til at trække bakken over i sofaen og hive pizzaen ud. Det måltid efterlod verdens største plet på hynderne, men den forsvandt på magisk vis med tiden. Eller også kom der bare så mange andre pletter at det hele jævnede sig.

sofa

Siden flyttede sofaen med til Lyngby og siden igen til de to huse i Holte. Da vi flyttede til Vadekærgård, var sofaen også med. Det var her vi var lige ved af skaffe os af med den. Det har jeg allerede fortalt om i et andet indlæg.

lædersofa

Forleden udgav Karen er indlæg om en mindefuld sofa. Hvis du ikke har læst det, og hvis du har lyst til at læse om endnu en sofa med historie, skal du kikke ind hos Dalsgaard i Skiveholme.

Måske har du også selv en sofa med fortid …?

18 meninger om “Olgas sofa”

 1. Tak for linket, søde Nana 🙂 Det er nu rart med møbler med minder, og det tager en tid, før et nyt møbel bliver helt integreret. Det skal næsten have en lille minderig skade først.

  Hos os har den lille sofa (den er ny – købt i 1983, da jeg flyttede fra mit kollegieværelse 😀 ) været yndlingspladsen for både Christie og Puma. Nu håber vi, den snart bliver yndlingsplads for nye kræ. Sjovt, at du har haft en Fie – det tænker vi på at kalde vores nye hvalp.

  Kh, Karen

  1. Ja, lædersofaen her blev hurtigt integreret med en stor, minderig plamage efter kødsovs 🙂
   Jeg glæder mig sådan på jeres vegne til I får et sæt dyr igen. Jeg glæder mig også på egne vegne til at følge dem. Og jeg kan godt anbefale en Fie. Fie er den mest harmoniske, nemme hund jeg har haft 🙂
   Kh Nana

 2. Hvor er de søde, hund og kat, side om side:-)
  Vi har vores Grand Danois i den ene del af sofaen, det nyder den, jeg har dækket med tæpper, så sofaen kan holde lidt.
  Vi har dog også et fint sofasæt i den anden stue, forbudt for dyr.
  Jeg har også en gammel fin sofa fra tidernes morgen, det er endt i et gæsteværelse, men katten tager ofte en lur i den, når solens stråler er der.
  Tak for link.
  God ny uge:-)

  1. Ja, når man kan have en granddanois i sofaen, kan man vist også få plads til en collie. Det kan være vi bare skal lade Olga være med i de andre sofaer, også 🙂
   Det dér med at forbyde visse møbler for dyr, kender jeg godt. Herhjemme virker det bare ikke altid når vi ikke er til stede 😉
   Tak, Tina! Og god uge til dig!

  1. Det er bestemt en hyggelig sofa, men efter at Olga har overtaget den, er der tit smågrus og små grene i den 🙂
   Tak for dine pæne ord om vores hjem!
   Kh Nana

 3. Hei.
  Nei, jeg har ingen sofa med fortid. Jeg er nemlig en mester i å kaste og noen ganger kaster jeg altfor mye. Olga passet jo perfekt inn i paletten på din gamle sofa.

  Beste hilsen Ingrid

  1. Jeg er også mester i at smide ud, og næste gang vi flytter, tror jeg altså også at vi må skille os af med Olgas sofa. Hun har nemlig kradset hul i den ene pude i forbindelse med at hun har “redt seng”. Men det ER altså hyggeligt at have sådan en ting der minder én om en hel masse 🙂
   Kh Nana

 4. Hahahaha så herligt.
  Jeg ELSKER hunde. Jeg ELSKER gode og bløde sofaer, og jeg ELSKER pizza.
  Hvor er jeres Olga bare en utroligt smuk hund, og jeres westier, både de nulevende og ældre, er så mega søde og sjove. Præcis som vores Mads. Det er en ældre herre vi har overtaget fra en dame som er kommet på plejehjem. Hun måtte desværre ikke få Mads med, så han nyder det gode liv her, sammen med damerne Fluffy og Sky. Jeg tror han har det SÅ godt med det 😉
  Det er bare et rigtig dejligt indlæg som giver smil på læben, og glæde i hjertet.

  Knus, Lone

  1. Hvor var det godt for Mads at han kunne være hos jer! Jeg er sikker på at han elsker sit liv sammen med jer og Fluffy og Sky 🙂
   Tak for dine søde ord, Lone!
   Knus til dig og alle hundene

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.