Olga overbetjent

overbetjent

Det hænder, at Asta kan lokke Bella til at lege. Det sker ikke så ofte, for Bella er en ældre dame, der foretrækker et roligt tempo, men når det sker, er Asta helt lykkelig. Og man bliver helt lykkelig af at se på dem, for sådan et par legende hunde er jo ren livsglæde.

legende westier

Når westierne leger, sker der bare det ærgerlige, at Olga blander sig. Hun opfører sig som en politibetjent, der adskiller et par slagsbrødre. Hun er målrettet og effektiv. Straks hun opdager, at westierne har gang i en leg, kommer hun drønende og lægger sig imellem.

overbetjent Olga
overbetjent

Det er ret ærgerligt for westierne, og vi griber gerne ind og afleder Olga, så de kan lege videre. Det er uklart for mig, hvorfor Olga påtager sig rollen som overbetjent. Måske er det hendes hyrdegen, der popper op til overfladen og forlanger ro og orden.

westier

Det er i hvert fald tydeligt, at hunde er forskellige. Det er også tydeligt, at jeg – igen – har været for sent ude med at bestille frisørtid til Bella og Asta. Uha, de er langpelsede.

Reklamelink:
Hundefoder der dur til både westier og collier.

7 meninger om “Olga overbetjent”

 1. Ha ha ha – hundene er skønne:-)

  Det er dejligt, når man har en flok, at de enes så fint…men jeg tror, du har ret i det med hyrde-genet;-)

 2. Kære Nana,
  Sikke nogle skønne indlæg du skriver! Jeg nyder at læse om jeres dyr, have og renoverings projekter. Jeg griner ofte højt, når jeg læser dine indlæg om især Asta, de er både sjove og rørende.
  Jeg læste i et af dine indlæg at du ikke lukker dine høns ud, fordi du er bange for, at der skal ske dem noget. Jeg forstår det til fulde, for dengang jeg fik høns, frygtede jeg det samme. Men der er intet at frygte. Jeg har selv høns og en stor uindhegnet have og jeg lukker dem ud hvor morgen, og så går de selv ind om aftenen, hvorefter jeg lukker lågen til hønsegården. I starten fór jeg om aftenen rundt med en kost i hver hånd for at få dem til at gå ind i hønsegården, men de klarer det fint selv.
  Hvis du begynder at lukke dine høns ud i haven, så vil du opleve nogle helt nye sider af dine høns, som du sikkert ikke har set før. Hønsene får nogle rutiner i haven, de nusser ofte rundt det samme sted på samme tid hver dag, de ligger på siden med vingerne ud til siden, når solen skinner, de støvbader osv. De vil følge dig rundt i haven og hjælpe dig med havearbejde. De er gode til at luge ukrudt og de spiser græs, snegle og andre små insekter. Det er utrolig hyggeligt at betragte fritgående høns og hønsene vil helt sikkert få endnu større livskvalitet, end de har i forvejen.
  Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig sommer.
  Mange hilsener fra Ann-Mari

  1. Kære Ann-Mari.
   Tak for din super søde kommentar! Uh, jeg ved jo godt, at vi burde lukke de høns ud … og ved du hvad? Lige nu er jeg tættere på, end jeg nogensinde har været før. (Siden dengang på vores forrige gård, hvor vi faktisk lukkede dem ud, og de satte sig til at sove i et buskads og nægtede at gå ind. Vi kravlede rundt i det dumme buskads i flere timer og samlede høns ind om aftenen 🙂 )
   Med ønsket om en dejlig, solrig sommer til dig,
   de allerbedste hilsner fra Nana

   1. Det kan jeg ikke anbefale. Jeg har fået taget mange høns af ræven. Den kommer forbi hver eneste dag/nat. Og har senest gravet sig igennem hønsegård og taget de sidste 2 høns. Der er mange ræve her i Nordsjælland. Så pas på dine søde høns.

    1. Uh, nu var jeg ellers lige ved at være klar … Jeg tror, jeg tager en snak med naboerne. Flere af dem har haft høns gående frit (men der er måske en årsag til at de ikke længere har det …).
     Hvor er det synd, at ræven har taget jeres høns! Den tog vores ænder, lige da vi var flyttet herop, men da havde vi glemt at lukke for dem. Ekstra træls, når han graver sig ind i hønsegården!

   2. Kære Nana,
    Jeg har også fået taget alle mine høns af ræven en nat, men det var kun fordi, vi havde glemt at lukke døren ind til hønsegården om aftenen. Som sagt går mine høns ude fra tidlig morgen til om aftenen, hvor de selv går ind, og jeg har heldigvis ikke oplevet, at ræven har været her om dagen. Det er rædselsfuldt at få taget sine høns af ræven, man holder jo af de små kære damer, men jeg synes,, at man giver hønsene utrolig meget livskvalitet ved at lukke dem ud hver dag. Som du skriver, er det en god ide at tale med naboerne og høre, om de har erfaringer med Mikkel Ræv :0).
    Rigtig dejlig sommer
    fra Ann-Mari

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.