Oktober måneds flueben: Tårnværelset

tårnværelset

Mange af rummene i vores hus har fået navne. Det gælder også rummet som er oktober måneds flueben. Det hedder tårnværelset. Vi har altså ikke et rigtigt tårnværelse, men værelset ligger i husets gavl og har en ret vid udsigt. Der en fornemmelse af tårnværelse over det. Deraf navnet.

Tårnværelset er det rum man kommer op i når man går op ad trappen til førstesalen.

tårnværelset
Når man fortsætter gennem tårnværelset, kommer man ind i palmehaven som jeg har fortalt lidt om her.

Værelset har tidligere været soveværelse, og da vi overtog huset, var det udstyret med en skabsvæg. Her er et før-billede med skabsvæg:

skabsvæg
Her ses både skabe, gulv og trappegelænder som det så ud i maj. Nu er det hele væk.

Noget af det første vi gjorde da vi overtog huset, var at fjerne skabene og gulvet. Derefter så der sådan ud:

Her ses – foruden den afpillede skabsvæg – hullet fra den gamle trappe. Det har vi fået udvidet, så trappen har fået mere plads. Du kan se resultatet på det nederste billede.

Og sådan så det ud i nogen tid. Rummet blev lidt til overs. Vi vidste ikke rigtigt hvad vi skulle bruge det til. Så fik vi den idé at sætte en væg op på langs i rummet. Bag væggen har vi indrettet et walk-in closet.

dør
Bag døren gemmer sig nu et stort skab.

Rummet er kun halvt så stort i forhold til før, men det gør ikke spor, for der er rigeligt plads til at man kan bevæge sig igennem det. Man kan endda sidde der, og det gør vi faktisk af og til om morgenen hvor lyset i det østvendte værelse er helt vidunderligt.

Her kan du se det nye rækværk ud mod trappen (det gamle ses i billede nummer 3).

Trappen der fører op i tårnværelset, er også ny. Den vender jeg tilbage til en dag jeg fortæller om entreen. I forbindelse med at vi fik lavet den nye trappe, blev trappehullet udvidet. Det giver mere lys både i entré og i tårnværelse.

trappe
Entreen er malet i en meget lys cremefarve, mens tårnværelset er en lidt mørkere sandfarve. Vi har valgt at lade farverne mødes midt på trappen. Det er blevet ret vellykket, synes jeg.

Månedens flueben er et indlæg jeg skriver hen imod slutningen af hver måned. Det handler om et projekt vi er blevet færdige med. Du kan se de tidligere flueben her:

11 meninger om “Oktober måneds flueben: Tårnværelset”

 1. Hvor er det altså blevet smukt, lyst og let. Helt badehotels agtigt. I er virkelig gode til at se muligheder.
  Tak for månedens flueben, og rigtig smuk dag.

  Knus, Lone

 2. Åh det ser skønt ud! Hvor stort har I lavet skabet? Det er en mægtig god ide. Vi lavede selv et stort ‘skab’ ved siden af bryggerset for nogen år siden – jeg elsker det rum. Jeg kunne godt bruge et til – et som depot og et til tøj! Lige nu bliver det lidt rigeligt blandet. Atmosfæren i jeres rum er let og elegant og meget sommerlig.

  1. Jeg tror skabet er omkring 10 m2. Det kunne ikke blive større, for så havde det spist vinduet, men vi kunne gerne bruge endnu ét, præcis som du skriver: Et til tøj og et til alt det andet 🙂

 3. Så lyst, lett og luftig det ser ut selv om rommet er blitt mindre. Et walk in closet må være en drømm i stedet for skapene som stod der fra før. Jeg er så enig med Lone over her som nevner Badehotellet. Stilen minner jo og jeg bare ELSKER serien.

  Este hilsen Ingrid

  1. Tak skal du have 🙂 Ja, du må bestemt gerne spørge! Det er fra Bloomingville, men – mellem os sagt – benene sidder ikke ret godt fast på det. Vi er endt med at klistre dem fast med gaffatape, og det er næppe en holdbar løsning 😉

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.