Og sådan blev én lyskæde til tre lyskæder

lyskæder
En fast beslutning

Siden sidste vinter, hvor vi havde lyskæder her, der og allevegne, har jeg været fast besluttet på, at vi i år kun skulle have én udendørs lyskæde. Dels fordi det er lidt besværligt med de mange ledninger (jeg har opgivet at bruge dem med batteri udendørs, hvor batteriforbruget bliver alt for højt, synes jeg). Dels fordi jeg er lidt bange for, at gården kommer til at ligne Tivoli. Tivoli er smuk med julelys, men Ravnegård er Ravnegård og ikke Tivoli.

Jeg var ganske tilfreds med mig selv, da jeg hængte min ene lyskæde op for nogle uger siden. I den kirsebærlaurbærbusk, som er plantet med netop vinterens lyskæde for øje. Pænt og enkelt:

julelys
Lys på gårdspladsen

Et par dage efter, at jeg havde hængt min ene lyskæde op, besøgte vi nogle venner, der også bor på en gård. De havde mange lyskæder, og det var så hyggeligt. Jeg kunne pludselig tydeligt mærke, at vores gårdsplads trængte til en lyskæde. Så jeg hængte en lyskæde i en af klatreroserne. Den giver faktisk et rigtigt rart lys om aftenen, hvor der ellers er meget mørkt i den ende af gårdspladsen.

lyskæde

Så havde vi to lyskæder.

Lyskæde på hegnet

Da vores nye hegn kom på plads i sidste uge, kaldte det på en lyskæde. Jeg måtte i byen efter flere lys, og da det nu skulle være, købte jeg en lang lyskæde. Så lang, at den både pynter i hegnet og i de to kirsebærlaurbær der står på indersiden af hegnet.

lyskæder
Beslutninger kan ændres

Og sådan blev en lyskæde til tre lyskæder. Og sådan har Ravnegård alligevel fået et lille skær af Tivoli over sig.

lyskæder

Men det er altså svært hyggeligt med alle de små lys, og jeg har ikke fortrudt, at jeg fortrød det med den ene lyskæde. Tre er bedre.

14 meninger om “Og sådan blev én lyskæde til tre lyskæder”

 1. Ja lyskæder skal der til i denne mørke tid. Sidste år kom jeg til at købe en blå og en grøn lyskæde, så er der Tivoli over det, så de bliver ikke brugt, det er bare for meget. Det er ikke altid så nemt at se på æskerne, vi bruger godt nok dem med batteri.
  Kh Lisbeth

  1. He-he, ja, når der kommer farver på lysene, bliver det lidt meget 🙂
   Jeg bruger lyskæder med batteri indendøre, men udendørs synes jeg, de æder batterier enormt hurtigt. Det er måske noget med hvilken slags lyskæde man har …
   Kh Nana

 2. Det kan være hyggeligt med lyskæder – og det modsatte! Det ser rigtigt skønt ud hos jer – din æstetiske sans fornægter sig ikke! Selv er jeg vist gået i Rasmus – Modsat – mode: ingen lyskæder i år. Jeg synes, det er gået lidt over gevind mange steder, hvor de er placeret på må og få og uden ide – eller i al fald set med mine øjne, som meget kan være de ide- forladte. Med andre ord: jeg er vist kørt lyskæde-træt 🙂

  1. Jeg beundrer din viljestyrke, Frede 🙂 Jeg kunne ikke engang holde mit løfte til mig selv om at holde mig på en enkelt lyskæde 🙂 – Og idéforladt er du ikke!

 3. “Man har et standpunkt, til man tager et nyt” og det ville da også være kedeligt hvis man ikke kan ændre mening. Det er som altid hos dig så fint og enkelt. Jeg vil give Frede ret, mange steder har det taget overhånd og det ser ud som om man bare har kastet en lyskæde helt tilfældigt. Men når det er gjort ordentligt, som hos dig, så er det rigtigt kønt at se på. KH Birgit M.

  1. Ja, man har da heldigvis lov til at ændre mening 🙂 Tak for de pæne ord om mine lyskæder. Jeg synes egentlig de er smukkest hvis de hænger i et grantræ, men sådan et har vi ikke.
   Jeg ønsker dig en god december!
   Kh Nana

 4. Det ser da bare hyggeligt ud – og det ligner slet ikke Tivoli. Der skal lys til ude på det mørke land i december, og hver pære er som en lille stjerne i mørket.
  Kh, Karen

 5. Det er smukt og virkelig hyggeligt med dine tre lyskæder og man har en holdning til man tager en ny 🙂
  Da december begyndte, kom der også lyskæder op her og der i nabolaget og jeg kan mærke hvordan min grænse for julelys har flyttet sig fra at der ikke skulle være så mange lyskæder til at der gerne må være nogle stykker rundt omkring, for det er ret hyggeligt med lys i mørket når man lufter sin hund 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.