Nyt liv til gamle havestole

havestole


Indlægget indeholder reklame

Da vi overtog det smukke træhus på Norske Allé i Holte, fulgte der et par gamle havestole med. De stod bare dér. Meget afskallede i malingen og lidt frønnede i træet. Jeg syntes de var pæne, og de fik lov til at blive stående. Siden kom de med til Vadekærgård. Der stod de bare i laden og ventede på at jeg skulle male dem. Det havde jeg nemlig planer om.

gamle havestole

Det blev bare ikke til noget. Før i går. Da blev de gamle stole malet, og de er blevet så fine. Nu står de og pynter på gårdspladsen på Ravnegård.

havestole

Jeg har malet dem med vintage kalkmaling fra Jeanne d’Arc Living. Den der hedder Natural White.

Du kan købe malingen mange forskellige steder. Blandt andet hos Lene Blinkenberg i Hillerød. Her har jeg købt kalkmaling til vores vægge (og sikke en fin service jeg oplevede da jeg var kommet til at bestille for meget maling!)

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

22 meninger om “Nyt liv til gamle havestole”

 1. Sikke nogen smukke stole! Det er jo det rene guld, du har flyttet rundt med! Godt de kom med til jeres nye gårdsplads med den fine rose.

  1. “Det rene guld”. Det har jeg også sagt til min mand hver gang han har foreslået at vi skulle smide stolene ud. Men jeg må indrømme at det først er nu de kommer til deres ret 🙂

 2. Kære Nana
  Jeg kan sådan set godt forstå din mand, for de så da noget afpillede ud… og hvor ER de bare blevet smukke. De passer garanteret perfekt til gårdspladsen. Godt du holdt på dit.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Du har ret, de var ikke kønne! Det plejer faktisk at være min mand der kan se værdien i gamle ting, og mig der bare vil smide ud, men lige her var det altså omvendt. Og nu står de stole lige hvor de skal stå 🙂
   Kh Nana

  1. Hej Inger Marie.
   Godt at høre fra dig!
   Ja, den maling er så skøn at bruge. Jeg har masser af planer om at male flere møbler og vægge med kalkmaling :.)
   Tak – og god fredag til dig!

 3. Så fine stole, og så er det så herligt at arbejde med kalkmaling. Er selv i gang med bare nogle små projekter og så skal jeg prøve at give det noget mat lak, så overfladen bliver mere holdbar. Spændt på at se hvordan det færdige resultat bliver. Hilsen Birgit M.

  1. Jeg har ikke prøvet at bruge mat lak; jeg har brugt voks. Men lak er måske i virkeligheden bedre til sådan noget som en bordflade …? Du må fortælle hvordan det går!
   Kh Nana

   1. Det er faktisk blevet rigtigt fint med mat lak. Det er ikke meget skindende og man skal næsten vide at det er lakeret for at kunne se det. Så alt efter hvad det er man har malet, er sådan en gang lak godt. Har købt det hos Susanne Møller som har bloggen Bonderosen. Hilsen Birgit M.

    1. Godt at høre, Birgit! Jeg har givet mine havemøbler voks, og det virker godt, men jeg har også et kalkmalet indendørs bord som har suget noget fedt til sig (en pizza der dryppede olie), og her tænker jeg at lak havde været bedre. Det er nok værd at eksperimentere med 🙂
     God søndag til dig!
     Kh Nana

 4. De er da blevet så smukke de gamle stole. Og du ved jo hvor meget jeg værdsætter de gamle ting, og at de kan få nyt liv igen.
  Godt du fik dem malet 😉
  Rigtig smuk sommerdag.

  Knus, Lone

  1. Ja, jeg tænkte nok at de stole var noget for dig 🙂
   Tak, Lone – og i lige måde! (Tænk at vi har så mange skønne sommerdage. Det er vidunderligt!)

  1. Tak for de pæne ord, Ingrid! Det varer længe før alting her på gården ser ud som vi gerne vil have det, men det gør ikke noget. Vi er bare så glade for at være her 🙂
   God weekend til dig! (Måske har du ligefrem fri i weekenden …?)
   Knus fra Nana

 5. Hvor er havestolene blevet fine. De klæder den hvide mur med den røde rose. Mon ikke det kan gå hen og blive din favoritplads.

  Hilsen Elna

  1. Jo, der er dejligt på gårdspladsen, og jeg tror vi kommer til at sidde der rigtigt meget. Der er også en del stokroser, og de vil også gøre sig perfekt sammen med stolene tænker jeg 🙂
   God weekend til dig, Elna!

  1. Tak 🙂
   Jeg kan høre at jeg må afprøve det med lakken. Mit bord med fedtpletten skal under alle omstændigheder males om i en anden farve, og så må jeg prøve at give det en gang lak. Tak for info 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.