Nyt køkken på Ravnegård. Kapitel 3. Næsten færdigt

nyt køkken


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg
Kvänum køkken

I går havde vi besøg af snedkeren, og køkkenet blev næsten færdigt. Vi har efterbestilt en enkelt hylde der kommer i marts, men jeg synes at vores køkken er færdigt nok til at jeg endelig kan præsentere det for alvor. Så velkommen til vores nye køkken på Ravnegård!

Jeg har i mange år drømt om at få et Kvänum køkken. Og da vi skulle have nyt køkken på vores yndlingsgård, blev vi enige om at vi da i hvert fald godt kunne besøge Kvänums butik i Hellerup. Det gjorde vi. Sådan et besøg bliver man lidt høj af, og inden vi tog derfra, havde vi besluttet os. Vi skulle have det Kvänum køkken.

kvänum

Køkkenet er præcis lige så smukt og funktionelt som jeg havde drømt om. Vi har valgt modellen Ekeby. Det valg faldt os meget nemt. Vi var slet ikke i tvivl. Ekeby er lige den blanding af noget landeligt, romantisk, klassisk og enkelt som er vores stil. Farvevalget var sværere. Vi endte med farven ren hvid, og det har vi ikke fortrudt.

Vi har til gengæld farver på hvidevarerne (de er fra SMEG, de er så lækre, og dem skal jeg nok fortælle mere om i et andet indlæg), og – som jeg skrev om i køkkenhistoriens kapitel 2 – væggene har også fået en farve.

Køkken og bryggers i ét rum

Vi besluttede jo at fjerne væggen mellem køkken og bryggers og samle alle funktionerne i ét stort rum. På billedet herunder ser du den ende af køkkenet som vi kalder bryggersafdelingen. Her opbevarer vi rengøringsmidler og hundeting i højskabet, og her står vaskemaskinen. (Den nuttede, lyseblå ting til højre i billedet er en vaskemaskine).

Til højre for højskabet får vi en lille hylde mage til den du ser til venstre i billedet.

kvänumkøkken
Nu med køkkensofa

Sideløbende med mine Kvänumkøkkendrømme har jeg drømt om at have plads til en sofa i køkkenet. Det har vi fået, og det er så hyggeligt.

sika sofa

Der blev til gengæld ikke plads til vores fantastiske bord fra Vadekærgård. En af grundene til at vi fjernede væggen mellem køkken og bryggers var ellers at vi ville have bordet stående midt i rummet. Men her har vi endnu engang måttet sande at Ravnegård bare er meget mindre end Vadekærgård. Bordet er for stort. Det kan godt stå der, men det stjæler hele billedet, og det er jo ikke meningen.

Købmandsreolen passer lige ind

Købmandsreolen som man ser på billedet herunder, passer simpelt hen så fint sammen med Kvänumelementerne, og jeg vil gerne takke alle dem der ikke købte den da jeg for nogle år siden forsøgte at sælge den i Den blå avis.

købmandsreol
Porcelænsvask

Vasken har vi købt igennem Kvänum. Den er fra Villeroy og Boch. Jeg har haft porcelænsvask i stort set alle mine køkkener igennem tiden. De er bare så pæne. Jeg skal fortælle om armaturet en anden dag.

porcelænsvask
Drømmekøkkenet

Da jeg skrev indlægget Drømmekøkken og køkkendrømme havde jeg alligevel ikke forestillet mig at vi 8 måneder senere skulle gå rundt i drømmekøkkenet over alle drømmekøkkener. Det er stadig lidt uvirkeligt. Og meget, meget dejligt.

45 meninger om “Nyt køkken på Ravnegård. Kapitel 3. Næsten færdigt”

 1. Hej Nana! Grattis till ett fantastiskt kök, så snyggt. Det har ni gjort bra. Hyllan med burkar och lådor är så charmig, passar så bra in. Kvänum har superfina kök, skulle gärna ha ett därifrån, om vi skulle få för oss att göra om köket här någongång:).
  Kram Maria

  1. Hej Maria.
   Tusind tak! Vi er altså også glade for det 🙂 Jeg kan godt forstå at du vil tænke på Kvänum hvis I engang skal have lavet nyt køkken. De leverer nogle meget smukke køkkener i mange forskellige stilarter.
   Knus fra Nana

 2. Åhhh hvor er det bare skønt . Hvad skal i med resten af huset ? Med så lækkert køkken og så også sofa der ja så kommer man da ikke længere
  Tillykke med det , men lidt øv øv at det flotte bord ikke kunne være der .

  1. Tak, Anita! He-he, nej, vi behøver faktisk ikke resten af huset 🙂
   Ja, det er ærgerligt med bordet, men vi har fundet et meget mindre som passer bedre ind (det der står langs væggen overfor sofaen). Nu har vi sat det store bord til salg, for det fortjener altså et hjem hvor nogen holder af det 🙂

  1. Ja, der er vist egentlig noget sommerligt over det. Det havde jeg ikke lige tænkt på, men jeg holder meget af sommerhusstilen, så det er en karakteristik jeg bliver glad for 🙂
   Kh Nana

 3. Dejligt I fik lige det køkken, I ønskede jer. Det er også flot, så er alle sorgerne glemt fra den tid, hvor I ingen køkken havde.
  Tillykke med det nye køkken.
  Kh Lisbeth

  1. Uh, jeg synes stadig jeg kan huske hvor træls det var at være køkkenløs. Men, pyt. Det betyder jo bare at jeg virkelig nyder at have et køkken igen 🙂 Hele efteråret drømte jeg om at stå ved køkkenvasken og skrælle rodfrugter, og nu går drømmen i opfyldelse næsten hver aften 🙂
   Tak, søde Lisbeth!
   Kh Nana

 4. Det er virkeligt et flot og spændende køkken I har fået, kan godt forstå I er glade for det, stort tillykke . Kh. Ulla.

 5. Det er en DRØM af et køkken Nana, så SMUKT altså<3 og utrolig godt tænkt at have to i et rum, jeg er vild med det. Kan godt forstå det er jeres drømmekøkken. TILLYKKE med det!
  Rigtig god dag
  Knus Anette

  PS sørenste da også jeg får trang til at male min store gamle købmandsdisk som står i/ved køkkenet 😉

  1. Tusind tak, Anette 🙂 Ja, der er sådan lidt “drøm-gået-i-opfyldelse” over det køkken. Jeg går stadig rundt og tager det ind 🙂
   God dag – og god malelyst, søde Anette!
   Knus fra Nana

 6. Hvor er det et hyggeligt og flot køkken I har lavet! Jeg er vild med den gamle reol, den passer perfekt ind i stilen, og med vaskemaskinen fra Smeg – det var jeg slet ikke klar over at de lavede 🙂

  1. Tak, Pia! Ja, det er sjovt som købmandsreol og køkkenelementer bare passer perfekt sammen. Og, åh-ja, den vaskemaskine er bare så nuttet 🙂
   God torsdag til dig!

  1. Tak!
   Da vi besluttede os for at slå rummene sammen, var et af argumenterne netop at vi ville lave bryggerset ligeså pænt som køkkenet, og så kunne vi jo ligeså godt samle det hele i ét rum. Og det fungerer godt for os. – I hvert fald indtil videre 🙂

 7. Altså, hvor er det flot, lyst og med en stemning af sommer. Og de pastelfarvede ting rundt omkring understreger stilen. Tillykke med køkkenet.
  Kh Lis

  1. Mange tak, Lis! Det er rigtigt, som I er flere der har skrevet, at der er en vis sommerstemning i køkkenet. Det havde jeg ikke selv tænkt, men jeg kan godt se det. Så hvis jeg bliver træt af det vintervejr der vist er på vej, må jeg sætte mig ud i køkkenet 🙂
   God torsdag til dig!
   Kh Nana

 8. Det var værd at vente på. Hvor er det blevet smukt. Godt, du ikke kom af med reolen – det ser så fint ud med de farvede gryder på hylden.
  Glæder mig til at høre om dine erfaringer med de kulørte hvidevarer – og ikke mindst det uendeligt lækre komfur. Det sukker jeg over og efter 🙂
  Kh, Karen

  1. Tak, Karen! Vi er altså også glade for det, og vi har næsten glemt den lange ventetid 🙂
   Jeg skal nok vende tilbage med et SMEG-indlæg.
   God weekend til jer og hundene!
   Kh Nana

 9. STORT TIL LYKKE med jeres smukke nye køkken. Da det minder lidt om vores køkken, vil jeg spørge, om I har tænkt på at få gardiner op? – da jeg måske også her kunne blive inspireret til nogle smukke gardinløsninger.Vi trænger nemlig til nye – men kan ikke rigtig finde nogen, der passer til stilen.
  Venlig hilsen Annette

   1. Kære Nana
    Hvem har leveret jeres gardiner? Jeg spørger igen, fordi jeres gardiner ligner nogle, jeg kunne tænke mig, da vi trænger til nye gardiner i hele huset – hvor vi nu har boet i 10 år. Er de fra en lokal gardinmand eller langvejsfra? Vi bor i Hornbæk og vore vinduer har mange forskellige størrelser, så vi er nødt til at få en gardinmand til at opmåle vinduerne – hvilket kan være en halvdyr affære. På forhånd tak, Annette

    1. Kære Anette.
     Jeg ringede såmænd til Sega. Der kom en mand med en masse stofprøver. Han tog mål. De syede gardinerne, så de passer perfekt, og de kom også og hængte dem op. Prisen var ikke chokerende lav, men rimelig. Eneste anke er at de var længere om at levere, end først lovet. De kører vist over hele landet, men jeg tror egentlig at de fleste større gardinfirmaer laver sådan nogle hørfoldegardiner. God gardinjagt!

 10. Dit nye køkken var sandelig værd at vente på. Jeg har kigget på Ilve- og Smeg-komfurer – italienerne er dygtige designere. Jeg går ud fra, at udsugningen er indbygget i den sorte del ind mod væggen, så jeg vil gerne høre, om du synes, den fungerer godt.

  1. Tak, Elsebeth! Ja, de kan altså noget med design og æstetik de italienere. Vi har ingen udsugning, men et fint vindue som vi åbner når vi bruger komfuret 🙂 Det har virket godt for os i vores seneste køkkener, og indtil videre fungerer det også her 🙂
   God weekend til dig!

   1. Jeg har i hvert fald et værre hyr og skal bruge en stige for at kunne få den øverste haspe af og på, fordi køkkenbordet er i vejen. Karry- og kållugten er vanskelig at fjerne helt med emhætte, synes jeg, men den tager dog al den farlige fugt, som er årsag til mug og skimmel i mange hjem. Jeg er en flittig udlufter og emhættebruger af samme grund.
    Tak, og god weekend til jer.

 11. Så dejligt lyst og lækkert. Noget så skønt kan man godt vente på Har altid drømt om Smeg køleskab, og komfur med to ovne. Den store reol er jeg fuldstændig vild med. Så hvis du får lyst til at prøve og sælge den alligevel såååå…
  Rigtig god aften til jer I jeres fine nye køkken.

  Knus, Lone

  1. Pyha, det var godt du ikke så købmandsreolen da jeg havde den til salg 😉
   Tak, Lone for de smukke ord om vores køkken! Og dejlig weekend til jer!
   Knus fra Nana

 12. Meget flot køkken. Er der ikke brug for en emhætte? Vi har også bygget et hus om og i den forbindelse fået nyt køkken med recirkulerende emhætte, som jeg ikke er særlig imponeret af. Har vi stegt/braset noget sammen, hænger madlugten i køkkenet et par dage. Overvejer at få det ændret.

  1. Tak, Cornelia! (Og sikke da et skønt navn du har 🙂 ).
   Altså, det med emhætten har vi virkelig tænkt meget over. I vores seneste to køkkener har vi været uden emhætte fordi der ikke rigtigt har været plads. Det er gået fint med almindelig udluftning. Denne gang tænkte vi at vi måtte se at blive voksne og få en emhætte. Der blev lavet strøm til en, og jeg nåede også at bestille en. – Såden en med kulfilter som du beskriver. Vi hørte så at de ikke fungerer særlig effektivt (og det kan jeg forstå er rigtigt), og filteret – som kostede en lille bondegård til den emhætte jeg havde bestilt – skulle skiftes ret ofte. Så overvejede vi en gammeldags emhætte med kanal ud i det fri. Den ville komme til at fylde virkelig meget og ligesom komme til at hænge for langt nede over komfuret til at det så komfortabelt ud. Så kikkede vi på hinanden og blev enige om vi jo har klaret os fint uden emhætte i årevis, så det prøver vi også her. Vi lukker døren til stuen og åbner vinduet ud mod gårdspladsen når vi bruger komfuret. Det skal måske tilføjes at vi ikke spiser kød, for jeg tænker at der godt kunne opstå en udfordring med en heftigt baconlugt …
   Mange hilsner fra Nana

 13. Køkkenet er blevet så flot Nana. Jeg kan godt forstå at du nyder at stå ved vasken og ordne rodfrugter. En sofa i køkkenet er noget vi også drømmer om – og vil være et must hvis vi nogensinde bygger nyt for her kan det ikke lade sig gøre. Virkeligt et lækkert rum I har fået med skønt lysindfald. Stort tillykke og rigtig god weekend. Knus

  1. Tak, Mette! Ja, sådan en køkkensofa er altså hyggelig, men selvfølgelig også en stor luksus 🙂
   Dejlig weekend til jer!
   Knus fra Nana

 14. Det er da ventetiden værd DET drømmekøkken :0). Hvor er det bare skønt og hyggeligt. Den der vaskemaskine er da bare for lækker, tror jeg ville opsnuse vasketøj, bare for at bruge den ;-)…. Helt sikkert et lækkert køkken. God weekend herfra, hvor sneen daler ned nu. Knus Carina

  1. Tusind tak, Carina, for de søde ord! Og rigtigt god weekend til dig! Her sner det også nu, men sneen har været længe om at finde til Hornbæk.
   Knus fra Nana

 15. Kære Nana,
  Så inspirerende at se de smukke fotos. Det er blevet meget vellykket og passer så godt til jeres stil.
  Jeg er glad for at I valgte et Kvänum køkken og takker for samarbejdet :-).
  De bedste hilsner Dorthe Theilade fra Kvänum.

  1. Kære Dorthe.
   Dejligt at du kan lide køkkenet! Vi er også glade for at vi valgte Kvänum 🙂 Jeg siger også tak for samarbejdet! – Og god søndag til dig!
   Bedste hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.