Nyt køkken på Ravnegård. Kapitel 2. Vægge

køkkenvægge

Indlægget indeholder reklame

Da vi skulle vælge farve til væggene i køkkenet, tog vi udgangspunkt i vægfarverne fra Jeanne d’Arc Living, for dem har vi brugt i resten af huset, og vi er vilde med kalkmalingens matte, bløde stoflighed – og med tanken om at den er fri for kemi.

Efter lang tids overvejelse valgte Søren farven French Beige som er en en varm, relativt mørk beige, mens jeg endte med at bestemme mig for hvide vægge. Vi plejer ellers godt at kunne blive enige om den slags, men her måtte der et kompromis til.

Vores kompromis var meget enkelt: Vi blandede vores to ønsker fifty-fifty: Halv French Beige og halv Natural White, og det kom der en rigtigt fin sart, beige farve ud af.

brødkasse

For at beskytte malingen har vi valgt at have fliser over komfuret. Her faldt valget på metrofliser. Dem har vi haft tidligere. De er pæne, enkle, klassiske. Fliserne blev sat op i forgårs, så nu er køkkenet endnu et skridt tættere på færdigt. Og det er godt nok dejligt.

køkkenvægge

Vi overvejede små fliser i forskellige pastelfarver. Det er så smukt, synes jeg, men det er med pastelfarvede fliser som med mørke vægfarver og bjerge af pyntepuder i sofaen. Jeg er helt vild med det når jeg ser det hos andre, men når det kommer til mit eget hjem, har jeg bare sådan brug for enkelhed og afdæmpede naturfarver.

køkken

Der mangler stadig en del detaljer, før køkkenet er færdigt, men jeg håber at jeg snart kan skrive kapitel tre i serien om nyt køkken på Ravnegård. Her kan du se prologen, og her finder du første kapitel i historien.

29 meninger om “Nyt køkken på Ravnegård. Kapitel 2. Vægge”

  1. Der mangler lige en enkelt skabslåge, nogle hylder og en masse fodpaneler, men det er jo detaljer i den store sammenhæng 🙂
   God dag til dig, Lisbeth! Jeg håber at solen også skinner ovre hos jer 🙂
   Kh Nana

 1. Det ser da godt smart med to ovne i komfuret. Og er vild med din brødrister og brødkasse i den sarte grøn farve, har jeg ikke lige set. Hvor har du købt dem farven er så flot.

  1. Ja, det er så rart med flere ovne. Det er en luksus som vi sætter stor pris på! Brødkassen har jeg haft i mange år. Jeg mener den er fra Ib Laursen. Brødristeren er fra SMEG, og den er ny 🙂

 2. Hvor er det blevet fint, lyst og lækkert. Hvilket mærke er komfuret, det er godt nok stort og med flere ovne, ser det ud til. En drøm af et komfur. Jeg kunne ikke sume på billedet, så jeg kunne se logoet/mærket. Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om det komfur 🙂

  Kærlig hilsen Anette

  1. Tak, Anette! Ja, det er et skønt komfur! Vi havde faktisk et magen til på Vadekærgård, og vi måtte bare have sådan et komfur igen 🙂 Det fortjener sit helt eget indlæg, så det vil jeg skrive snart 🙂 Det er fra SMEG, modellen hedder Victoria.
   Kærlig hilsen Nana

 3. Hej Nana.
  Må sige dit køkken bliver flot, jeg vil nærmest kalde det moderne retro. Glæder mig til at se mere, hvor er dit køleskab og opvaskemaskine, for du er vel ikke gået helt tilbage til halv-tresserne? Tror jeg vil vise min søn og svigerdatter det, de skal til at lave nyt køkken i en lejlighed på Vesterbro. Hilsen Ulla.

  1. Hej Ulla.
   Tak skal du have! Der ER køleskab og opvaskemaskine (endda i samme stil som komfuret), de er bare svære at fotografere fordi der er en masse detaljer der mangler. Jeg skal nok vise dem, så snart de sidste detaljer er på plads 🙂 De hårde hvidevarer er fra SMEG, og de har faktisk en butik på Vesterbrogade, så hvis de unge mennesker kan lide stilen, kan de måske finde inspiration derinde.
   Hilsner fra Nana

 4. Hvor er det smukt – jeg holder meget af den enkle stil og de lyse farver. Min bedre halvdel er til hårde hvidevarer i metal-look, men jeg ville foretrække det helt lyse, som I har 🙂

  1. Tak, Gitte! Metal-look’et er altså også flot, synes jeg, men lige her i vores landkøkken, er jeg glad for de lyse farver og runde former 🙂

 5. Det er vel nok et dejligt køkken, og den hvide farve på gulv og skabe giver mere lys i rummet, end der var før.

  Vil du fortælle, hvad der fik dig til at vælge et køkken med underskabe, når du valgte skuffer på den anden gård? Går selv og tygger på at få et nyt køkken med skuffer. Jeg bilder mig nemlig ind, at det er lettere at få fat på noget i den nederste skuffe end på nederste hylde. Jeg har et bredt underskab med to låger, og jeg synes, det er vanskeligt at se og få fat på det, der står inderst på den nederste hylde – her hjælper en dårlig hofte ikke på det. Har du skuffer i soklen?

  1. Tak, Elsebeth! Vi er altså også glade for det 🙂

   Jeg kan altså godt anbefale skuffer. Den helt ærlige årsag til at vi kun har få skuffer i vores nye køkken (godt spottet, i øvrigt 🙂 ) er at de – når man køber et Kvänumkøkken, i hvert fald – er langt dyrere, end skabe med hylder. Så vi har simpelt hen sparet skufferne væk. – Vi har heller ikke skuffer i soklerne, men vores køkken er stort, og vi har masser af skabsplads, så det har ikke været nødvendigt.

   Når du nævner sokkelskuffer, kommer jeg til at tænke på et køkken jeg havde for mange år siden. Med sokkelskuffer. En dag jeg trak en skuffe ud, så jeg lige ind i øjnene på en rotte der sad i skuffen! Jeg synes rotter er ret søde, men jeg lukkede skuffen i en fart 🙂

   1. Mit hus er heldigvis sikret mod rotter, som langt fra er mine yndlingsdyr, og jeg tror, en sådan oplevelse – eller hvad det nu hedder – ville kunne resultere i ‘skuffeskræk’ hos mig.

    Jeg kunne tænke mig en sokkelskuffe under vasken til skraldespandsposer, ekstra opvaskebørster o.lign. og en til de køkkenredskaber, jeg ikke bruger så ofte. Da jeg købte huset i 1993, foreslog min ældste bror, at jeg sløjfede spisekammer + en mellemgang og min ‘bette stue’, som bruges om morgenen, til frokost og avislæsning. Sjovt nok har han altid holdt af at sidde og læse avis i denne stue. Mit køkken bruges udelukkende til at lave mad, sylte og bage, mest brød, i, og vi kan sagtens arbejde to på én gang. Jeg har et godt bryggers/grovkøkken med skabe, masser af bordplads + bagindgang, spisekammer, to mellemgange med skabe og to gode radonsikrede kælderrum. Huset er bevaringsværdigt og bærer præg af, at det er bygget i 1920 – jeg kan godt lide den måde, rummene er fordelt på; det giver en særlig atmosfære.

    1. Ja, jeg synes også at mange rum giver charme. – På trods af at vi lige har sløjfet nogle 🙂 Vi har nu også skabt et nyt rum. Spisekammer er skønt! Det havde vi på Vadekærgård, og det savner jeg. Jeg kan godt forstå at du ønsker dig en sokkelskuffe. Det lyder som en god idé. De ting du vil have liggende i den, har vi i skabet under vasken, og det bliver ofte noget værre rod!

 6. Sikke et lækkert køkken! Man får jo helt lyst til at gøre dig kunsten efter. Heldigvis/desværre står der ikke et nyt køkken på programmet her i huset – og slet ikke så længe der er en motorvej på tegnebrættet, som får nødspor gennem mit køkken….Men hvis det bliver aktuelt en dag, ved jeg, hvor jeg kan hente inspiration!

  1. Åh, altså, den motorvej! Kunne de ikke tage den af tegnebrættet?!? Bortset fra det så håber jeg at jeg aldrig igen skal have nyt køkken 🙂 Det har godt nok været en lang proces som ikke engang er helt færdig endnu …

 7. Nøj hvor er det da bare blevet et flot køkken Nana. Det er både hyggeligt, lækkert og praktisk og så kan man da ikke ønske sig mere. Sådan et køkken gad jeg virkeligt godt prøve at have en gang.

  1. Vi er altså også glade for det! Vi konkurrerer nærmest om hvem der skal have lov til at lave mad efter at vi har været afhængige af færdigmad i månedsvis 🙂

 8. Tillykke tillykke med køkkenet , det er bare så flot . Den høje reol er den hjemmegjort eller ?
  Super lækker farve i valgte
  Tillykke med det
  God torsdag aften
  Anita Kjeldsen

  1. Tak for det, Anita!
   Reolen er en original gammel købmandsreol som Søren havde da jeg lærte ham at kende. Siden har den hængt i vores stuer med bøger i, men nu har vi endelig fået et køkken med plads til den. Og den passer så fint sammen med elementerne fra Kvänum.
   God aften til dig!

 9. Kære Nanna
  Hvor er det bare blevet utroligt smukt. Og som alle andre er jeg også totalt solgt over dit komfur.
  Jeg ville ønske jeg nogengange havde din evne til at holde det smukt og enkelt. Men jeg får altid liiiige proppet en ekstra pude, eller en ekstra flise ind men sådan er jeg jo, og så må jeg nyde det enkle fine hos dig.
  Rigtig god aften

  Knus fra Lone

  1. Jamen, jeg har det jo på samme måde, kære Lone, bare omvendt 🙂 Jeg drømmer om at have lidt mere fyld, for jeg synes det er så hyggeligt når jeg møder det hos andre. Jeg kan bare ikke selv finde ud af det 🙂
   Knus fra Nana

 10. Smukke vægge! Jeg kender godt det der ned at noget ser vildt fedt ud hos andre, men man slet ikke kan holde det ud i sit eget hjem. Jeg er jo helt vild med enkelheden hos dig, men er selvuforbedrelig maximalist i min indretning 😉

  1. Tak! Ja, det er lidt sjovt at man kan falde pladask for noget hos andre, og så kan man bare ikke rigtigt trives i det hjemme hos sig selv. Men rart at vi har så meget udsyn at vi kan se det fine i andre stilarter end vores egen 🙂

 11. Så fint det har blitt! Lyse farger er så deilig å ha i kjøkkenet. I slutten av februar begynner vi med kjøkkenet her, og det blir mye arbeide innen det er ferdig. Men det blir nok bra til slutt.
  Klem fra Marit

  1. Tak, Lisbeth! Ja, og jeg er glad for vores kompromisfarve. Hvidt gulv, hvide køkkenelementer og hvide vægge ville måske alligevel også være lige hvidt nok 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.