Nye georgineknolde

georgineknolde

Jeg har skrevet endeløst om mit elskede georginebed på Vadekærgård, men snart skal det være slut, for jeg planlægger nye georginebede her på Ravnegård, og når de bliver til virkelighed, vil jeg skrive om dem i stedet for.

Vi har en ret god idé om hvor bedene (der skal være to eller tre) skal placeres, og vi tænker at hvert bed skal måle ca. 1,50 x 20 meter. Hvis vi skal sælge af blomsterne, skal der jo gerne være flere, end vi selv kan bruge.

blomsterverden.dk

De første – og de fleste – knolde er ankommet, og i morgen sætter vi vores lille trailer på vores lille bil og henter et par læs hestemøg hos den lokale rideskole. Næste skridt er at få besøg af en mand med en minigraver som kan hjælpe med at grave græstørv af der hvor bedene skal være. (Men sig ikke et ord til sneglene. De må ikke kende til vores planer!)

Hvis vejret fortsætter som det er nu, varer det ikke længe før jeg kan lægge georgineknolde i jorden. Jeg glæder mig, så jeg har sommerfugle i maven.

georgineknolde

Jeg har købt mine nye georginer hos Blomsterverden.dk [reklamelink]. De har et stort udvalg, og de har ydet en smuk service. Som da jeg købte frø hos Charlotte og Susanne, var der en personlig hilsen med. Så bliver man da glad.

georgineknolde

Der er i det hele taget en del at være glad for på en meget tidlig og meget smuk forårsdag som denne.

georginebuket

God weekend til dig der læser med! – Og tak fordi du kikkede indenfor!

28 meninger om “Nye georgineknolde”

 1. Det bliver spændende at se jeres blomsterbede og især georginebedene, men vent nu til helt sidste i april eller først i maj, så får du mest ud af dem. Vi køber også knolde hos Blomsterverden, det er nogle gode knolde og det er hyggeligt med den lille hilsen. Dejligt med det fine forårsvejr blomsterne vælter op af jorden. Har lige nu besøg af to små piger som plukker juleroser til mine vaser. Hilsen Ulla.

  1. Jeg skal nok vente, Ulla … selv om det er svært 🙂 Dejligt at høre at I har gode erfaringer med Blomsterverdens georginer. Jeg har jo indtil videre kun set dem i poserne.
   Det lyder godt nok hyggeligt med besøg af småpiger der plukker juleroser. Du er ved at give din blomsterglæde videre 🙂

 2. 20 meter lange bede! Holy moly! Sikke et syn. Elsker dit going all in – det bliver et forrygende syn! Og så sammen med alle sommerblomsterne – jamen altså. Jeg skal også have bestilt dahlia, men måske venter jeg lidt, jeg har ikke det optimale sted at opbevare dem. Jeg har engang købt dahlia på nettet og fik nogle fantastiske flotte, mega store knolde. Jeg kan desværre bare ikke huske, hvor det var. Har siden bestilt andre steder og fået nogle små dimser, som ikke så ud af ret meget. De blomstrede dog fint, da vi kom så langt.

  1. Noget af det fine ved georgineknolde er jo at de hurtigt bliver både større og flere 🙂 Ja, nu må vi se om planerne holder … Det er i hvert fald sjovt at forestille sig de lange bede med georgineblomster i alle farver 🙂
   God fornøjelse med dine dahliaindkøb!

 3. Jeg må sige, at du går all in, når du får en ide 🙂 Virkelig sejt. Det bliver ganske bestemt flot. (Men det er også et stort brød, du er ved at slå op.) Jeg har ikke købt knolde hos Blomsterverdenen, men er ellers rigtig godt tilfreds med dem.
  Skal I ikke have sneglehegn, når det nu skal have disse dimensioner og med salg for øje?
  Jeg glæder mig vældig meget til at se alle billederne.
  God weekend, Lisbeth

  1. Jeg er ekspert i at slå større brød op, end jeg kan bage. Så bager Søren for det meste 🙂
   Jeg kendte ikke Blomsterverden før, men faldt over dem da jeg skulle have georgineknolde. Deres udvalg er så stort.
   Jo, jeg har tænkt på sneglehegn. Dem jeg har set, er bare frygteligt dyre (og jeg er jo kommet til at bruge mine penge på huset …). Hvis du kender til en god og billig sneglehegnsleverandør, må du meget gerne fortælle mig om det 🙂
   Jeg glæder mig til at vise billederne! (Ja, og først håber jeg at der bliver billeder at tage 😉 )
   Tak – og god weekend til jer, Lisbeth!
   Kh Nana

 4. Jeg har holdt et par års pauser med dahlia, men nu har jeg fået lidt knolde fra netop blomsterverden. De leverer fine frø og også tulipanløg er også fine.

  Jeg skal blot have til at fylde en stor zinkbalje så har købt 3 slags knolde for i år. Er spændt på at komme igang.

  Det bliver meget spændende med dit blomsterprojekt. Jeg selv skal udvide køkkenhaven med fire højbede og et aspargesbed.

  1. Jeg må købe tulipanløg hos Blomsterverden når det bliver tid til den slags 🙂 Dahlia i en zinkbalje lyder meget smukt! Og højbede i køkkenhaven er bare det bedste hvis du spørger mig. Jeg håber at vi får råd og tid til et par flere højbede til køkkenhaven (som altså slet ikke eksisterer hos os endnu 😉 )
   God fornøjelse med et hele, Louise!

 5. Det kommer til å bli så flott hos deg! Jeg har også bestilt mange dahlia i år, men jeg er også bekymret for snegler. Dahlia er deres favorittmat tror jeg 😉
  Klem fra Marit

  1. Ja, jeg har tidligere opgivet dahlia fordi sneglene bare lå på lur og åd dem samtidig med at de skød op ad jorden. Jeg håber at vi begge får vores dahlia bare nogenlunde i fred i år! Det fortjener vi, Marit 🙂
   Knus fra Nana

 6. Det kommer bli fantastiskt fint med en så stor rabatt med undersköna Dahlior. Undra vilka sorter du köpt?:) Älskar Dahlior, men jag har inte köpt några knölar ännu. Får se om jag gör det eller väntar tills nästa år.
  Kram och ha en fin kväll

  1. Jeg har købt så mange forskellige at jeg ikke kan huske dem 🙂 Jeg husker alles yndling Café au lait, og så har jeg købt Apricot Desire, Break Out og Franz Kafka … og mange flere 🙂 Jeg håber de bliver smukke og frodige, og at jeg kan vise billeder om 5 måneder …
   Knus fra Nana

  1. Jeg håber du får ret, søde Pia! Og jeg vil blive så glad for et besøg! Jeg giver en kop kaffe når du kommer – også hvis blomstereventyret ikke bliver helt så overdådigt som vi forestiller os lige nu 🙂

 7. Jeg har også været plaget af ‘dræbersnegle’ fra alle fire sider af grunden. For år tilbage læste jeg om MIDLET, der holder disse snegle borte, og jeg har endda til stadighed selv en produktion af det: Dødt mos! O g det virker, selv om regnen gør det vådt, og det skader ikke mine højt værdsatte vinbjergsnegle.
  Læs om det på kan-lir.dk – her er der masser af billeder. Det lukker også af for ukrudt, som vil vælte op, når græstørvene er fjernet, og jorden er blotlagt.
  Nu nærmer tiden sig, hvor mosset skal fjernes i græsplænerne; meld jer som aftagere – I har jo en trailer! Efter at vertikalskæreren (en stor tung lejet model) har været i brug, ca. hvert andet år, bliver mosset lagt oven på det gamle lag, som vil falde sammen. I kunne begynde med at lægge det langs bedenes sider og under hække – der går meget til.
  Gå alligevel aftentur med pandelampe, da der jo nu kan være snegle og æg, der er blevet ‘hegnet inde’; så læg mos om planter inde i det omkransede område.

  1. Hm … Jeg har godt læst om dødt mos mod dræbersnegle, men også at det er en and. – Eller i hvert fald at det kun virker hvis mosset er behandlet med jernvitriol (og så er det jo nok den, snarere end mosset der hjælper). Men hvis du har prøvet det og siger at det virker, så skulle jeg måske prøve …

 8. Jeg vil bare lige sige, at det er en rigtig dårlig ide, at gå ind på Blomsterverden.dk. Det “kom” jeg til, og ja, jeg har ikke en have og ja, altanen er ikke så stor MEN, så kan man jo få geogine til krukker, som kun bliver 30 cm og man kan få ærteblomsfrø også til krukker som heller ikke bliver ret høje – så ja, det kom jeg til at bestille!!!! Hilsen Birgit M.

  1. Hi-hi, ja, Birgit, man skal passe på med den slags! Nå, men når du skaden er sket, kan du ligeså godt bare glæde dig til dine georginer og ærteblomster 🙂
   God søndag til dig!
   Kh Nana

   1. Det gør jeg også, Nana, men jeg kommer alligevel forbi og køber buketter hos dig, når den tid kommer. Også en dejlig søndag til dig. Birgit M.

 9. Det bliver et skønt syn, Nana 🙂 Jeg glæder mig til billeder. I går kom jeg også til at købe nogle knolde – det kan man da bare ikke lade være med.
  God weekend til jer! – Kh, Karen

 10. Hønsene herhjemme æder og æder ude i haven. Tror snart de må ha’ fundet alt hvad der er af dræbersnegleæg, hvis der overhovedet blev lagt nogle i sommeren 2018 i den tørke 🙂

  Jeg glæder mig til at se de smukke blomster til sommer!

  1. Jeg har også overvejet at sætte en moskusandehær ind 🙂 Måske har du ret (det håber jeg!) i at der ikke er så mange snegleæg pga. den tørre sommer sidste år. Det ville være en god start på min blomstermark.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.