Nye beboere på Vadekærgård: Moskusænder

Et par moskusænder er flyttet ind på vores gård. Jeg har af og til tænkt at det ville være fint med nogle ænder til at æde dræbersnegle. Sidste weekend da vi besøgte Anette og John, så vi deres fine moskusænder, og da vi kom hjem igen, gjorde jeg alvor af det og købte tre ænder.

moskusand

Den ene stak af første gang vi lukkede dem ud i haven som ellers er ret forsvarligt indhegnet. Det blev vi så kede af at de to sidste nu kun får lov til at komme ud i en midlertidig andeindhegning, indtil de kender stedet bedre. Så kan vi forhåbentlig slippe dem løs på et større område. De bor i den gamle svinestald som kan skimtes i baggrunden på billedet herunder. I stedet for nylonhegnet, ønsker jeg mig et kastanjehegn i forbindelse med stalden.

moskusænder

Spørgsmålet er i øvrigt om det er ænderne der er lukket inde eller hundene der er lukket ude. Hundene mener det sidste. Og de synes ikke det er i orden!

fjerkræhegn

Ænder lægger jo æg, og det er smukke æg. Efter sigende kan de også spises, præcis som hønseæg. Andeæggene er lys nougatfarvede. De brunlige æg er fra vores Isa Warren høns, og de sart lysegrønne æg er fra Araucanahønsene. Hvis du vil læse mere om vores høns, finder du nogle hønseindlæg her.

andeæg

Tænk: For halvandet år siden boede vi i et villakvarter i Holte og havde hverken høns eller ænder, grisestald eller køkkenhave. Jeg nyder virkelig sådan at bo herude på landet med dyr, frisk luft og masser af plads.

23 meninger om “Nye beboere på Vadekærgård: Moskusænder”

  1. Ja, vi må virkelig gøre os umage med de sidste to ænder! I går kunne de selv finde ud af at gå ind i stalden fra den midlertidige indhegning – uden at vi skulle jagte rundt efter dem, og det gør i hvert fald det hele lidt nemmere 🙂

 1. Wooooo siger jeg bare tillykke med de nye beboer.
  Min drøm er også hvide ænder. Men det bliver ved drømmen.
  Vi bor jo i et villa kvarter. Ikke fordi det gør noget og vi kunne godt have ænder. Men syntes der er for lidt plads. Tror bestemt at de så vil gå i mine roser og andre blomster 🙂

  Smuk pinse
  Charlotte

  1. Tak, Charlotte!
   Vores ænder boede faktisk i en villahave indtil vi fik dem. Og de GIK rundt i bedene, men ejerne sagde nu at de ikke for alvor ødelagde noget. (Og deres have så meget velplejet ud :-)) Men moskusænder HAR nogle store fødder 🙂 Måske skal du have hvide duer i stedet …?
   Rigtig god pinse til jer!

  1. Nårh, Andy og Mandy 🙂 Hvad “brugte” I dem til? Var de kæledyr eller spiste de ukrudt eller skulle de slagtes (men så ville man måske nok ikke give dem navne …?)?

 2. Hvor dejligt. Moskus ænder er så søde og rare – vi er meget glade for vores :0)
  Du kan sagtens bruge æggene – de kan være lidt “sejere” at røre ud, men ellers ingen forskel, andet end størrelsen ;0)

  1. De er bare så søde, ja, men stadig lidt bange for os. Jeg håber de bliver mere trygge med tiden. Dejligt at høre at I er glade for jeres 🙂

 3. I bor fantastisk! Hvor må det være spændende at have høns og ænder. Hvis jeg havde en kæmpe have som jeres, er det noget af det første, jeg måtte have. Og så et par geder og får til at slå græs …

  1. Ja, er de ikke fine!? Tak!
   Ja, det er virkelig en stor forandring, for der følger en helt anden livsstil med når man flytter på landet. Heldigt at vi er glade for skiftet 🙂

  1. Ja, da jeg, efter jeg havde taget billedet af hundene, et øjeblik vendte ryggen til, gik Olga (collien) rundt inde hos ænderne 🙂 Hun gjorde dem ikke noget, for hun var lidt bange for dem 😉
   Jeg håber I er ved at falde til i jeres nye lejlighed!?
   Knus fra Nana

 4. Vi købte også fire moskusænder for nogle år siden. De stak også af første gang de blev lukket ud. De forsvandt ud på en 5 hektar kornmark. Det lykkedes at få dem lokket ind i haven igen, ved hjælp af en iPad med andelyde på. Men jeg fik dem aldrig fanget ind, så de forsvandt helt nogle timer senere. I går hentede vi så 4 løbeællinger, de virker mere fortrolige. De er allerede løbet ud af indhegningen flere gange. Men de bliver i haven.

 5. Hej Jesper. Velkommen til min blog!
  Det er på en måde rart at høre at vi ikke er de eneste der har mistet en and på den måde, men ærgerligt at I kom af med alle fire. Jeg er spændt på hvordan det går med jeres løbeænder – og med vores de sidste to moskusænder 🙂
  Nu fandt jeg jeres blog, og jeg har sat den på min Bloglovin’-liste – for vi har da vist mange af de samme interesser (og jeg hverken strikker eller spiser slankemad ;-))

 6. Åh, det bringer gode minder. Da jeg var barn, kom vi ret ofte på et landsted i Holbæk. Der var mange moskusænder – og hannen hed “Andemand”. Han var en værre en, der godt kunne jage os børn hvis vi nærmede os når det ikke lige passede ham. Men søde var de.
  På gården havde de også svanegæs. De holdt øje og gav hals hvis en ræv nærmede sig – så stak den halen mellem benene for sure svanegæs vil man ikke slås med.

  1. Uh, nej, gæs er frygtindgydende dyr. Kan godt forstå ræven ikke skulle have noget klinket! Vores ænder virker ret fredelige 🙂

 7. Det er et skønt par I har fået og jeg håber at de bliver hjemme 🙂 Det er godt med nogle snegleædere for jeg forestiller mig hvor svært det er at styre dræbersnegle på et landsted med indgang fra omkringliggende enge og marker. Her går det dog med kobberbånd og ferromol og så håber jeg på lidt hjælp fra pindsvinet.

 8. Har du i din recerch fundet ud af, om ænderne også vil kunne gå frit rundt i køkkenhaven?
  Mvh Anne

  1. Hej Anne. Velkommen til min blog!
   Så vidt jeg har kunnet researche mig frem til, er det smartest at lukke ænderne ind i køkkenhaven om efteråret og i det tidlige forår inden de kan ødelægge så meget. Så vil de støvsuge for snegle og snegleæg. Men jeg taler ikke af erfaring endnu, for vi har ikke lukket dem ind i køkkenhaven endnu 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.