Nu vi er ved det maleriske …

det maleriske

I går skrev jeg om malerisk forfald som vi møder langs vores lokale sti. Vi møder også nogle køer som gør sig godt i landskabet. Ja, jeg synes ligefrem at de er maleriske. Når man går tur her i området, kan man godt blive ramt af en følelse af at man bevæger sig igennem et guldaldermaleri.

Dyr i landskabet er pænt. Og hyggeligt. Da vi flyttede ind på Ravnegård, havde vi planer om at holde får på en del af vores store grund. Så kunne de gå der og være pæne og hyggelige. Men dyr skal jo også passes, og for tiden synes vi egentlig at vi har så rigeligt at passe, så fåreideen er sat på stand by.

Nu glæder vi os over naboens køer som vi kan se fra vores vinduer. Og når vinduerne står åbne, kan vi høre dem muhe. Det er godt nok hyggeligt. Jeg er slet ikke træt af at bo på landet. Tværtimod. Jeg elsker det.

10 meninger om “Nu vi er ved det maleriske …”

 1. Så godt at du trives så godt på landet! Sånn bor jeg også, og stadig hører jeg kuer som sier mø, og sauer/får som sier bææææ 😉
  Det er en egen ro på landet, og jeg vil ikke flytte tilbake til byen. Det er mye arbeide i å ha egne dyr, så det er noe å tenke på ja.
  Klem

  1. Nej, når man først er faldet for roen på landet (og lyden af køer og får 🙂 ), har man ikke lyst til at flytte tilbage til byen.
   Ja, vi tænker lige lidt over det med fårene, og så starter vi med at udvide hønseflokken til foråret. Det er mere overskueligt 🙂
   God ny uge til dig, Marit!
   Knus

 2. Ja, det ligner et guldaldermaleri af Philipsen, og jeg synes klart, det er pænere end de ‘maleriske ting’, du viste sidst. Jeg syns godt folk kunne rydde op efter sig 😉
  Hvor er det godt, at I føler jer hjemme og nyder omgivelserne.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg tænkte mest på mesteren selv, Lundbye, men du har da ret i at køerne er som taget ud af et maleri af Philipsen. – Selv om de køer han malede boede på Saltholm 🙂
   Det er sjovt så forskelligt vi ser på de maleriske efterladte redskaber 🙂 Jeg synes ellers at jeg går meget ind for at man rydder op efter sig, men så har jeg åbenbart lige et blindt punkt når det kommer til tidligere generationer af landbrugsredskaber.
   Jeg ønsker dig en god, ny efterårsuge, Lisbeth!
   Kh Nana

 3. Dyr tilfører udsigten en ekstra dimension. Selv om vore køer er en dyr hobby, har vi svært ved at at droppe det, fordi de er så hyggelige.

  1. Jeg kan godt forstå I holder fast i køerne, Aase! For, ja, det er simpelt hen så hyggeligt at have dyr. Vi må hellere genoverveje det med fårene 🙂
   God mandag til dig og dine!
   Kh Nana

  1. Tak! Jeg tog billederne en sen eftermiddag i sidste uge og tænkte at lyset nok ikke lod sig gengive på billeder, men det gik egentlig ret godt 🙂

 4. Jeg har ikke let ved at se forfald som du skriver i de andet indlæg er smukt, kører en del med bus. Min famillie bor spredt og på turene tænker jeg tit ved mange gårde. Ja men ryd dog op ved godt det ikke kan være blomster det hele men syntes titter er for meget rod.
  Men hvor der er dyr er det noget helt andet og dine billeder med køer er meget smukke og glæder vi når jeg ser en mark der med.

  1. Nej, jeg kan se at der er delte meninger om det maleriske i motiverne i mit forrige indlæg 🙂 Køerne kan vi vist til gengæld alle blive enige om er gode at kikke på. Vi må have nogle flere dyr på markerne. Det vil være godt for både os og dyrene 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.