Nu mangler vi bare hegnet

hegnet

For 10 dage siden gik vi i gang med at forvandle vores forplads fra et sted med plads til en traktor og en mejetærsker til et sted, som er mere privat og med havestemning.

Vi flyttede (med en rendegravers hjælp) nogle store kirsebærlaurbærbuske fra haven ud på forpladsen. Indtil videre ser de ud til at klare sig godt. Den ene hænger af og til lidt med bladene, men den retter sig, så snart den får vand, og jeg er optimistisk.

I sidste uge købte jeg en pibeved (ofte kaldet uægte jasmin), som også er flyttet ind på forpladsen. Jeg syntes den så pænt stor ud, da jeg fandt den på planteskolen, men nu fortryder jeg, at jeg ikke købte en, der var lidt større. Den er godt nok bette. Jeg har måttet lægge en ring af sten omkring den for at forhindre, at den bliver kørt over.

hegnet
Du kan nok se at jasminen er ret lille på den store forplads. Jeg må tage mig godt af den, så den skyder i vejret i en fart.

I dag fik vi en kubikmeter ærtesten, som jeg har skovlet op i spande og siden fordelt rundt omkring på pladsen for til sidst at rive. Jeg er ret tilfreds med min egen arbejdsindsats. Nu mangler vi bare et hegn ud mod vejen, så er forpladsen fiks og færdig.

hegnet
Hegnet skal løbe langs vejen, et par meter inde på grunden. De to kirsebærlaurbær til venstre i billedet, skal klippes til, så de danner en hæk på indersiden af hegnet. Kirsebærlaurbærbusken midt på pladsen skal snart have lyskæde på.

Snedkeren har taget mål til hegnet. Det skal være mage til det, man kan se på de to første billeder i indlægget. Når det kommer op, får pladsen et mere privat udtryk, og hvad der er mere vigtigt: Hundene kan ikke løbe ud på vejen.

9 meninger om “Nu mangler vi bare hegnet”

  1. Vi er i hvert fald glade for at vi endelig har besluttet, hvordan forpladsen skal se ud 🙂 Jeg tror aldrig jeg har set billeder af jeres forplads, men jeg husker, at I har en yndig gårdsplads med syrener 🙂

 1. Hvor er det dejligt at komme videre med planerne og få sat tjekmærker.
  Der går jo nok lidt tid, før pladsen bliver fyldt ud af planterne, men når først den lille pibeved får etableret rodnettet, så går det garanteret stærkt 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Åh, det er sødt af dig, at du bakker op om den lille pibeved, Lisbeth! Jeg vil vise den, hvad du har skrevet, så den ved, hvad den har at leve op til 🙂
   Kh Nana

 2. Nøj, hvor er det pænt. Og med et hvidt hegn bliver det da bare sååå fint!
  Har I evt. overvejet at fjerne det lille stykke hæk ved hjørnet af huset? (Altså ved den låge, der skal væk) Det ville jeg gøre. Så tror jeg at man i endnu højere grad ser forpladsen som “have-agtig” og man kan se det flotte hortensiabed gå omkring hjørnet.

  1. Tak! Ja, jeg tror også, at det bliver rigtigt fint med det hvidmalede hegn. Jeg glæder mig til at få det sat op. Sjovt at du foreslår at fjerne det lille hækstykke, for det har vi talt om. Lige nu kan jeg simpelt hen ikke huske, hvorfor vi opgav ideen igen, og jeg må lige ud at kikke på det i morgen, når det er blevet lyst igen. Måske skal vi vække ideen af dvalen 🙂

 3. Jeg ville plante et stort, specielt træ midt på pladsen. Jeg plantede en stor trompetkrone på en 70 m2 terrasse. Store blade, blomsterstande, der har form som et ‘kastanjelys’, hver enkelt blomst er smuk som en orkide; efter bestøvningen kommer der 20-25 cm lange grønne grifler. Det træ var til stor glæde og var vidunderligt at sidde under – desværre væltede en hidsig storm det, da det var ca. 4 meter højt. I et hjørne af haven mod indkørslen plantede jeg en stor rød kastanje. Da det er det eneste af sin slags i byen, kan jeg sige, at jeg bor henne ved den røde kastanje. Et prydtræ skal helst købes i en vis størrelse for hurtigt at opfylde formålet, synes jeg.

  Min ungdomsveninde bor i Tallahassee, Florida og bytræerne, hvid Dog Wood, flankerer gaderne. De findes også med røde blomster og er meget yndefulde. Der er både et med hvide hvide og et med røde blomster her i byen. Mit hjerte banker for smukke træer, så jeg slår gerne et slag forbi dem flere gange i blomstringstiden..

  1. Det er sjovt, at du nævner trompetkrone, Elsebeth, for den har vi haft i tankerne til selve gårdspladsen. Vi venter nu lige lidt, for vi er en smule bange for at grave derude, hvor der løber nogle rør og ledninger. Kastanje tør jeg ikke plante, for vi måtte fælde en kastanje, der stod her, fordi den var syg. Alle de kastanjetræer, jeg ser her i omegnen, er syge. Men jeg kan godt forstå, at du er glad for din røde kastanje. Et kastanjetræ er et skønt træ!

 4. De røde kastanjer er heldigvis ikke ramt, endnu da! På kommunen burde der ligge en tegning over rørføringer på grunden. Hvis der er el-ledninger i jorden på gårdspladsen, og der ikke fulgte en tegning med ved køb af huset, kunne I spørge landmanden, I købte gården af.

  Plant en trompetkrone, og jeres lykke er gjort; den springer sent ud i forhold til andre træer – men den er værd at vente på. Jeg skal helt bestemt have en ny, for jeg savner den gamle.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.