Nu har vi også mørklæggere

mørklæggere

I dag har jeg været til en venindes fødselsdag. Det er første gang siden Coronanedlukningen, at jeg har været til selskab. Vi var otte kvinder samlet til frokost, og det var så godt at være ude i selskabslivet igen.

På hjemvejen kørte jeg en lille omvej. Jeg skulle nemlig hente to nye høner. Nu har vi syv høns, og så skal vi altså ikke have flere foreløbig. Grunden til nyindkøbet er, at den hønsehandler, hvor vi købte vores to grønlæggere, forleden også annoncerede med mørklæggere. Jeg har længe sukket efter chokoladebrune æg, og Maren, som burde lægge mørkebrune æg, er ligeglad. Hun lægger overhovedet ikke æg. Basta.

mørklæggere
De to nye, netop ankommet og stadig i hønseflyttekassen.

Nu håber jeg, at de to nytilflyttede snart vil berige vores husstand med mørkebrune æg i massevis.

I første omgang håber jeg dog allermest, at de hurtigt vil blive accepteret af de andre høns. Ordet hakkeorden kommer ikke af ingenting. Jeg har foreslået hønsene, at de sætter sig ned og snakker om tingene, men de fem gamle damer opfører de sig ikke udpræget civiliseret.

mørklæggere
Man skal passe på sig selv og hinanden, når man er ny i flokken …

Det er ikke rart at se på. Men nu vil jeg alligevel gå ud til hønsegården igen, og jeg vil kaste en håndfuld solsikkekerner derind, så de får noget fornuftigt at tage sig til. Pludselig glemmer de heldigvis, at de nye ikke altid har været en del af flokken.

mørklægger
Den mindste af de nye mørklæggere gemmer sig under hønsehuset. Hun hedder Guldlok.

Reklamelink:
Find bøger om høns her.

6 meninger om “Nu har vi også mørklæggere”

  1. Det går faktisk allerede lidt bedre, heldigvis. Det er en ret fredelig lille flok vi har, så de skal nok finde ud af det 🙂
   Kh Nana

 1. Åh, jeg ville ønske, at høns hurtigere ville acceptere nye artsfæller. Jeg har aldrig haft høns, men jeg får virkelig lyst hver gang jeg læser, hvad du skriver om dine.

  1. Høns er søde og sjove. Det er en stor fornøjelse at have dem, og jeg kan kun anbefale, at man holder egne høns. – Der er bare lige den ene hage ved dem, at de ikke er søde ved de nye i flokken. Jeg har lige været i hønsegården i en halv time og set til, at de to små har fået masser af mad og vand, og jeg synes ikke, at de gamle kan være bekendt at tage så dårligt imod dem. – Men de er jo bare høns … 🙂

 2. Vi har i sidste uge sat fire nye hønniker ind i vores flok, som i forvejen var på tre høner. Vi har sat et par to meter lange hegnsstykker op i hønsegården så de nye høns nemt kan komme af vejen hvis/når de gamle er efter dem. Det virker ret godt.

  1. Det er en god idé, Pernille! Sidst vi fik nye høner, gik det nemt og hurtigt med integrationen, men dem vi lige har hentet er så unge, at det går for hårdt ud over dem. Vi må have sat noget hegn op, så de kan få et helle!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.