Novemberhøst i køkkenhaven

novemberhøst

Vi har stadig glæde af vores køkkenhave. Man kan vel ligefrem tale om en regulær novemberhøst. I går høstede jeg gulerødder og selleri i bunkevis. Begge slags afgrøder har vi haft god succes med, og vi har allerede spist en hel del selleri og rigtigt mange gulerødder. Det kom faktisk lidt bag på mig hvor mange gulerødder vi stadig havde i højbedene.

novemberhøst

Jeg tog straks en lille selleriknold og nogle gulerødder med i køkkenet. Jeg supplerede med et par porrer, kartofler, lidt krydderurter og hvidløg. Alt sammen fra haven, og så var jeg klar til at lave suppe til aftensmaden.

køkkenhaven

Jeg bliver vist aldrig færdig med at begejstres over muligheden for at hente maden i haven. Tænk, at køre afsted med en trillebørfuld knoldselleri på en helt almindelig mandag eftermiddag i november!

selleri

Har du lyst til at læse flere indlæg om vores køkkenhave? Så finder du dem her.

18 meninger om “Novemberhøst i køkkenhaven”

 1. Det er nogle virkelig, virkelig flotte grøntsager, I høster. Det er sådan en god følelse at dyrke sin mad på egen matrikel 🙂

  1. Ja, jeg er ikke helt fri for at være en smule imponeret selv 🙂 Både gulerødder og selleri har været meget nemme at have med at gøre, og ja, det giver en god følelse at hente maden lige uden for døren!

 2. Ja skønt at kunne hente lidt spiseligt ude i haven. Her er det også kun lidt, da haven ikke er så stor. Men det der er bliver nydt.

  Knus Susanne Josephine

  1. Jeg har førhen kun haft nogle krydderurter i haven, og jeg kunne blive ligeså glad for at hente purløg og timian i haven som jeg nu bliver over at hente gulerødder og selleri 🙂 – Og så er det nemmere at passe nogle få afgrøder end en kæmpe køkkenhave som vores 😉
   Knus

 3. Jeg kan godt forstå din glæde. Jeg er også lidt misundelig. Men hvis jeg virkelig ville, kunne jeg jo bare lave en. Jeg vil åbenbart hellere noget andet – sådan er der så meget. Men skønt må det være 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Det er skønt når det lykkes i køkkenhaven, men det gør det jo ikke altid. Fx har vores kartofler ikke været en succes i år, og netop som solsikkerne – endelig – blomstrede, kom en storm forbi og væltede dem alle sammen. Hvis sandheden skal frem, leger jeg med tanken om at have langt færre grøntsager næste år – og fylde højbedene med morgenfruer, løvemund, zinnia, stolt kavaler og en masse andre skønne sommerblomster 🙂
   Kh Nana

 4. Mums, det ser lækkert ud. Hvor må det være skønt, at kunne hente stadigvæk. Glæder mig til det bliver vores tur næste år.
  Hilsen Heike

  1. Du kan godt glæde dig, Heike! Det ER skønt at have køkkenhave (men der er altså også ting der ikke er lykkedes herhjemme … Fx rosenkålen som blev ædt af larver og kartoflerne der blev få og små … )

 5. Genkender din glæde, det er så dejligt at kunne høste afgrøder i køkkenhaven. At gå ind og lave en suppe af det man lige har høstet er noget af det bedste. Den korteste vej fra jord til bord, det er både bæredygtigt og miljørigtigt.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Ja, du har ret, Anette, der er ikke langt fra jord til bord. Transporten er gratis og forurener ikke 🙂
   Jeg ønsker dig en dejlig onsdag i julehaven!
   Kh Nana

 6. Man kan næsten se på billederne, hvor sprøde og saftige gulerødderne er. Det er skønt at kunne hente grøntsager i haven. Det kunne jeg også engang, men gradvist sneg blomsterne sig ind, og i dag har vi nedlagt køkkenhaven til fordel for staudebede. Blomster kan man jo heller ikke undvære.

  Hilsen Elna

  1. Nej, blomster kan man ikke undvære 🙂 Og det er min erfaring at de fleste blomster er lettere at passe end de fleste grøntsager … Jeg planlægger faktisk flere blomster og færre grøntsager i højbedene næste år. Men de gulerødder ER virkelig dejlige 🙂

 7. Alltså wow, vilken skörd! Jättefina morötter! Och önskar jag hade en köksträdgård jag också, mina föräldrar har en men de bor ännu längre norrut än jag så jag har aldrig sett så fina morötter hemma hos dem. Vilken skillnad det är mellan breddgraderna den här tiden på året, vi har ju i princip vinter här nu redan 😀

  1. Vi har altså også en ret mild november. Vi har ofte fået den første sne midt i november, men i disse dage er vejret nærmest sommeragtigt. Og jeg klager ikke 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.