Noget om rækkefølger

rækkefølger

Det almindelige må vist være at man bygger en hønsegård, anskaffer et hønsehus, og så køber man nogle høns.

Sådan gør vi ikke her på gården. Her har vi en halvfærdig hønsegård og et ret usamlet hønsehus, og så køber vi høns.

Jeg har lige haft et par dage hvor jeg har været rigtigt træt af min impulsivitet. Jeg synes ellers jeg er blevet bedre til at styre den, men her var i hvert fald en smutter.

maran

Da vi forleden kom hjem med hønsene, gik det op for os at den gamle kaningård som vi mente nemt kunne opgraderes til en super sikker hønsegård, alligevel ikke så let lod sig opgradere.

Vi opdagede også at det (lidt for) lille hønsehus jeg havde købt, var noget vakkelvornt (muligvis fordi vi selv har samlet det) og ikke nødvendigvis ideelt til vinter.

hønsegård

Den midlertidige løsning er at hønsene er i gården om dagen. Om aftenen fanger vi dem ind, og anbringer dem i en højsikret stald. Om morgenen fanger vi dem igen (vi er blevet super hurtige til at fange høns) og sætter dem på græs i gården.

Det system holder jo ikke i længden. Det er træls for både høns og mennesker.

høner

Så i dag har jeg bestilt en hønsegård som skulle være nem at samle. Den er stor, den er sikker, den er høj nok til at vi kan gå oprejst derinde. Der er meget godt at sige om den hønsegård. Jeg skal nok vise den når vi har fået den installeret. Og inden længe har vi forhåbentlig også et større og mere velsamlet hønsehus. Jeg har planer.

Jeg har haft en fase hvor jeg har ønsket at vi havde gjort tingene på en mere voksen måde. Den måde hvor man først bygger hønsegård og køber et totalt tjekket hønsehus. Og så henter hønsene.

rækkefølger

Men hvis jeg nu skal prøve at tilgive mig selv (og det skal man ofte), kan jeg sige at hvis vi havde gjort det på den modne måde, havde vi ikke haft de tre søde høner i baghaven. Vi havde nok ikke engang fået bestilt hønsegården.

19 meninger om “Noget om rækkefølger”

 1. Jeg kan godt lide din retroperspektive logik, Nana 😉 Nogen gange kan man blive så træt af, at man skal følges med sig selv hele livet, men det bliver naturligvis supergodt, og du bliver overhønselykkelig.

 2. Hihihi Nana, kan da ikke lade være med at små le lidt. Kan så godt se, både Hall og mig selv, i den proces I er i gang med. Vi er også ofte meget spontane, og må revurdere vores idéer en gang imellem. Men det er da så godt I har de tre dejlige høns i haven, og kan være hønselykkelige ;O)

  Sleep tight and dont let the bedbugs….
  Knus, Lone

  1. Ih, jeg bliver altså helt glad for at der er andre derude der ikke altid får gjort tingene i den logiske rækkefølge! Jeg har virkelig været ret småirriteret på mig selv, men det hjælper at vide at vi er flere 🙂
   Dejlig dag til dig, Lone!
   Knus

 3. Det kender jeg jo kun alt for godt selv Nana. det med at være (for) impulsiv og gøre tingene i den “forkerte” rækkefølge. 🙂 Og jo, det gør altså tingene lidt mere besværlige ind imellem, men det giver også bare livet lidt mere kulør, efter min mening.
  Hurra for det impulsive og ikke altid gennemtænkte. 🙂
  De små høns bliver ellevilde med det nye hønsehus.
  God sommer
  Knus

  1. Ih, hvor er jeg glad for at vi er flere der gør tingene i den omvendte rækkefølge. Jeg tror du har ret: Det sætter lidt kulør på det hele 🙂 (Men indimellem bliver man også lidt træt 😉 )
   Dejlig august til dig, Birgitte!
   Knus

 4. Hi hi hi Nana.
  Sådan skal det altså være engang i mellem. Der skal man have lov at være impulsiv.
  Ellers bliver alt for kedeligt.
  Godt du fik dine søde tre høns.
  Alt det kedelige og praktiske skal nok gå i orden.

  Hønse knus
  Charlotte

  1. Ja, jeg tror du har ret, Charlotte, der skal være plads til at man bare kaster sig ud i tingene engang imellem. Nu hvor hønsegården er bestilt, og der er nogenlude styr på tingene, er jeg også ret tilfreds 🙂 Og det er altså tre søde hønsekyllinger vi har derude 🙂
   Dejlig dag og hønseknus til dig!

  1. Åh, det er jeg ked af, Charlotte! Jeg ved simpelt hen ikke hvad det er der sker! Hvis bare din kommentar røg i spamfilteret, kunne jeg godkende den, men det gør den ikke … Jeg vil igen forsøge at finde ud af hvad der sker! For jeg VIL altså have dine kommentarer på bloggen 🙂
   Knus

 5. Livet ville da blive kedelig hvis vi altid gør tingene som det er mest fornuftig. Syntes er nogle sjove høns er spændt på hvilke farve deres æg får. Jeg kender hun de almindelig høns.

  1. Tak for støtten, Jonna 🙂 Araucanaernes æg er turkis; de ligner marcipan æg. Maranens æg er chokoladebrune. Jeg skal nok vise æggene frem når de kommer 🙂

 6. Åhhh, det dér er jo os… og vores kæmpestore renovering af en rådden bondegård – uden tidsplan og færdig plan for, hvordan det skulle ende…og vores dyrehold, der startede længe inden vi var færdige og flyttet ind, (faktisk 3 år før og der måtte køres 12 km frem og tilbage hver dag)… og vores interimistiske hundehegn, der indebærer at man må flytte en havestol, hvortil hegnet er bundet, hver gang man skal ud og ind af bryggersdøren… og hønsene, der pt ikke må komme ud af hønsegården fordi ræven kan æde dem i haven og og og……Man kan blive så TRÆT af sig selv ind i mellem. Men som du skiver: uden impulsiviteten og den gale rækkefølge…- så blev det hele måske slet ikke til noget. Og det er vel i grunden værre 🙂 Held og lykke med hønsedamerne, de ser dejlige ud.

  1. Åh, ja, interimistisk hundehegn! Det har vi flere steder. Og når man skal ud og ind ad vores gårdsplads, skal man hægte et stykke hegn af OG fjerne en stor kurv der spærrer for en lille ivrig westie der ellers kan mase sig igennem det foreløbige, løst opsatte hegn og ud i frugthaven for at spise nedfaldsfrugt 🙂 Hvor er det skønt at høre at vi ikke er de eneste der bare kaster os ud i tingene uden de helt store overvejelser! Og det der med at køre 12 km frem og tilbage for at passe dyr. Det lyder sejt 🙂

 7. Skønt og selvironisk indlæg – hvor er de ellers søde, de høns. Jeg er sikker på at I nok skal nå i mål med et fint hønsehus, og så glæder jeg mig til at se de flotte æg 🙂

 8. Smil :0)
  Jamen hvis man først har haft høns, kommer man jo til at savne dem og ikke mindst deres friske æg – og så er der måske ikke så langt fra ord til handling ;0)
  God fornøjelse med dem..

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.