Når virkeligheden overgår drømmene. Blomkål

Man kunne tro at blomkål er blomkål. Men når man høster et blomkålshoved af egen avl for førte gang, ved man at nogle blomkål er helt specielle. Det var et stort øjeblik da vi i fællesskab hentede dette smukke, grønne blomkålshoved i haven i sidste uge. Min mand forvandlede det til blomkålsgratin. Den blev spist over to dage i en let ophøjet stemning. Tænk engang: Vores eget blomkålshoved!

blomkål

Det sker at drømme går i opfyldelse, og så blive man skuffet. Men det sker også at drømme går i opfyldelse, og virkeligheden viser sig at være endnu bedre end man kunne forestille sig. Sådan har jeg det med landlivet. Og med køkkenhaven. Det er fjollet at et højbed med kål kan gøre mig helt lykkelig, og også lidt tankevækkende at noget så jordnært, i ordets allermest konkrete betydning, kan virke så stort. Det er jo i virkeligheden ganske naturligt at dyrke sin egen mad.

Gem

Gem

20 meninger om “Når virkeligheden overgår drømmene. Blomkål”

 1. Hej Nanna!
  Hvor er du heldig, sådan at hente helt friske grøntsager. Dejligt med en skøn mand, der kan forvandle grøntsagerne til dejlig mad.
  Rigtig god uge til jer begge.

 2. Det er da også et ualmindelig flot eksemplar, du har dyrket der. Jeg kender godt den lykkefølelse, der kan overvælde én, når man høster skønne frugter og grøntsager fra egen matrikel. Det er da skønt, at man kan føle så stor glæde over noget så jordnært.

 3. Sikke et flot blomkål! Min far dyrkede altid blomkål i drivhuset, før der kom rigtig gang i tomater og agurker – de var flotte og lækre, men dit slår dem i størrelse og farve!

  1. Jeg tror bare vi har været heldige, for det er gået så nemt. Og, ja, det er sjovt at de er grønne. Jeg forsøger at dyrke grøntsager i alternative farver i køkkenhaven 🙂

 4. Jeg ville have det nøjagtig som dig Nana.
  Jeg elsker tingene i haven. De smager bare bedre.
  Vi spiser kål hver dag, vi elsker det her hjemme.
  Mine forældre bor på landet og avler kål i vildskab. Så vi får alt vi kan spise af forskellige arter.

  Knus og skøn dag
  Charlotte

  1. Her spiser vi også en del kål – især for tiden hvor der er en masse i køkkenhaven 🙂
   Dejligt for jer med dine forældre på landet! Mine børn får også gerne nogle grøntsager med hjem når de er på besøg 🙂
   Tak, Charlotte og i lige måde til dig!
   Knus

 5. Der er intet så skønt og livsgivende som at dyrke sin egen mad. Blomkål er noget af det bedste, og så som gratin uuuuhmmm elsker det.
  Herlige indlæg du får lavet, om det skønne landliv.

  Ønsker jer en smuk dag
  Lone

  1. Det er det nemlig så livsbekræftende at dyrke sin egen mad!
   Tusind tak for de pæne ord om mine landlige indlæg 🙂
   Tak og i lige måde, søde Lone!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.