Når der ikke er frit valg på alle hylder

ikke frit valg på alle hylder
Bristede drømme

Jeg har flere gange skrevet om vores drømme om og planer for haven her på Ravnegård. Da vi overtog gården, var her nærmest ingen have, men masser af (2 hektar) jord. Vi har drømt om at anlægge landbohave, vi har forestillet os en have i præstegårdsstil, og vi har fantaseret om en lille park. Det er bare sådan, at vores havedrømme ikke kan gå i opfyldelse her.

Det skyldes først og fremmest jordbundsforholdene. Her er simpelt hen for vådt til, at man kan anlægge en have eller en park i traditionel stil. Efterhånden som vi har vadet rundt i gummistøvler, spulet drænrør, spurgt havekloge mennesker og undersøgt forskellige muligheder, har vi vinket farvel til flere og flere af vores ideer. Vi har måttet indse, at vi ikke har frit valg på alle havehylder.

Vi har ærgret os, hver gang vi har måttet opgive en havedrøm, og jeg må indrømme, at vi i glimt har overvejet – igen – at søge nye græsgange. Men i disse dage er det, som om vores haveplaner endelig falder lidt på plads. Nok er vores muligheder begrænsede, men vi kan faktisk godt skabe noget fint derude.

skærehave
Et udsnit af skærehaven som den så ud i sommeren 19. Det var en stor oplevelse at have de mange sommerblomster, men det er ikke en succes, vi kommer til at gentage. I år vil vi bruge kræfterne på noget mere varigt.
Grøn & Brandelev

I går var vi på besøg hos de sødeste havemennesker, Neija og Knud, som lod os se deres have en våd og grå januardag. Jeg har fået kontakt til Neija gennem Instagram, hvor hun har profilen Grøn & Brandelev. Her viser hun blandt andet de fine ting, hun sælger fra sin vejbod. Det var så hyggeligt at besøge de to, som viste os deres have og gavmildt delte ud af deres erfaringer. De har blandt andet en frugthave, som selv på en diset, mørk vinterdag tager sig smukt ud:

grøn & brandelev
Frugthaven hos Grøn og Brandeliv. Se nu en smuk stige!

Pointen med at besøge haven lige nu var, at vi skulle sammenligne jordbunde. Hos Neija og Knud er jorden nemlig også fugtig. Vi blev dog hurtigt klar over, at størstedelen af vores jord er langt fugtigere.

Et skub i den rigtige retning

Vi vidste, at Neija og Knud har formået at få planter til at vokse og trives, selv om vandet af og til står højt i deres have. De har prøvet sig frem og med tiden fundet ud af hvad, der kan overleve en lille oversvømmelse. Det var ærgerligt, at vi ikke kunne sige: Så kan vi få det samme til at vokse hos os, men konklusionen var en anden: Så er der meget lidt, der kan vokse hos os.

Besøget var dog – ud over at være en god oplevelse i sig selv – det sidste skub, vi manglede for endeligt at skyde en hvid pil efter den traditionelle have. Det fine er, at samtidig med, at vi gjorde det, blev det klart, at vi sagtens kan skabe nogle fine rammer omkring vores gård alligevel. Vi skal bare tænke i nogle lidt andre baner.

ikke frit valg på alle hylder
På en diset, grå og våd vinterdag er der en egen skønhed over sådan en frugthave.
Med udgangspunkt i virkeligheden

Vi skal tage udgangspunkt i virkeligheden. I stedet for at drømme om at genskabe haver, vi har oplevet, må vi se på vores eget stykke jord og forholde os realistisk til, hvad der kan anlægges, og hvad der kan gro derude. Og på hjemturen fra havebesøget kom der en masse realistiske (tror vi nok) ideer til os.

Fra civiliseret til vild

Udgangstanken er, at den jord, der ligger i umiddelbar forlængelse af gården, skal indrettes ret stramt, så at overgangen fra bygninger til have bliver glidende.

terrasse
Vores terrasse, lige da den var bygget. Den ligger i forhaven, hvor vi i efteråret udskiftede al beplantning i et eksisterende bed og gik i gang med at anlægge et nyt staudebed.
Den civiliserede have

Vi skal have siddepladser, krukker, blomsterbede og buske tæt på huset. Her er allerede god jord flere steder og der, hvor jorden ikke har det godt, er det en overkommelig opgave at udskifte den.

I forhaven er vi gået i gang med at anlægge bede. På gårdspladsen skal der plantes nogle træer, graves flere bede og anlægges et par siddepladser. På bagpladsen skal vokse et træ eller to, og der skal plantes en del buske. Og så skal der stå nogle gode havemøbler. Måske skal der være en køkkenhave. I det område, hvor der før var mødding og ridebane, skal vi have nogle frugttræer og en syrenhæk.

Vi er for gamle til udelukkende at plante barrodstræer på 40 cm, så planen er, at vi skal købe et par store træer og nogle godt tilvoksede buske, hver gang vi har råd til det. Jeg har fundet en planteskole, der sælger store træer, og den må vi snarest aflægge et besøg.

Søen som overgang

En oplagt idé til at skabe liv omkring Ravnegård er at lave en lille sø. Sådan en lille bitte sø, som i virkeligheden hedder et vandhul.

frit valg på alle hylder
En sø i Fredensborg Slotspark. Jeg kunne godt tænke mig noget i den retning …

Jorden, der bliver gravet op for at skabe søen, skal anbringes langs søkanten, så her bliver en lille skrænt, hvor vi kan plante et par træer og buske. Og så drømmer jeg om et trædæk bygget ud i søen. Så kan man sidde der i aftensolen og drikke rosévin og spise hindbær.

Omkring søen – og et stykke bag den – skal græsset være klippet. Bag søen, midt i græsset, skal stå et stort piletræ.

Den vilde del af haven

På den anden side af piletræet lader vi plænen stå uklippet, men slår nogle stier. Med tiden kommer der forhåbentlig en masse blomster i græsset. Et sted eller to, kan der stå en bænk, og måske kan vi finde en plet, der er så tør, at der kan vokse hyldetræer og hunderoser.

ikke frit valg på alle hylder
Denne ret fantastiske valmue dukkede sidste sommer op på området bag gården.
Indhegning

Noget, som er vigtigt for os, er at vi får afgrænset grunden. Dels af hegn, så hundene kan være med i hele haven, dels af nogle buske/træer. Som den ligger nu, er den nemlig meget synlig udefra, og det er ikke så hyggeligt. Vi har overvejet alle mulige slags levende hegn med smukke blomster, men det er ikke realistisk. Til gengæld er jeg sikker på at rødel vil trives hos os. Den kan nemlig lide at stå med rødderne i vand. Elletræer er fine. De har en smuk facon, pæne, mørkegrønne blade og kønne kogler. Vi skal da have ellehegn.

Nu skal der ansøges

Når man bor i landzone, må man ikke bare plante løs. Man må heller ikke bare grave en sø. Så vi skal ansøge om at gå videre med det hele. Men for første gang har vi et klart, og – tror jeg – realistisk billede af, hvad vi vil foretage os. Det er så rart.

lilla valmue
Og kæmpe store lilla valmuer var her også. Tænk engang: De kom bare helt af sig selv. Sikke en gave.
Der er ikke frit valg på alle hylder, og det er ok

Der er langt fra frit valg på alle hylder, men i virkeligheden er den hylde, vi kan vælge fra, slet ikke så tosset. Jeg tror, at alt det, vi har i tankerne, vil klæde gården, det vil fuldende vores fine sted, og det vil blive overkommeligt at passe. Jeg er meget fortrøstningsfuld og ivrig efter at komme i gang.

38 meninger om “Når der ikke er frit valg på alle hylder”

 1. Hej Nana
  Det lyder som en rigtig god plan 🙂
  Og mon ikke du kan få en del af din blomsterglæde plantet i krukker?
  Jeg er spændt på at se hvordan det hele kommer til gå.
  Knus Vibeke

  1. Hej Vibeke.
   Godt nytår!
   Jeg plejer ikke at være så god til krukker, fordi man skal vande hele tiden, men jeg tænker, at hvis man køber nogle store krukker, vil de blive relativt nemme at holde. Og pænt ser det jo ud 🙂
   Knus fra Nana

 2. Jeg synes det lyder helt fantastisk! Stram have omkring huset, og delvist tæmmet natur med vandhul – en drøm!

 3. Det lyder megagodt! Og en rigtig god ide at tage udgangspunkt i forholdene – ellers bliver det en ulige kamp. Jeg er især vild med jeres tanker omkring søen og overgangen med klippet græs til uklippet med gange og stier – jeg ventede hele tiden på en lund af birketræer bagerst, for det så jeg for mit indre blik, men det er nok, fordi jeg er vild med birketræer 🙂 , de vokser hurtigt, og de kan tåle fugtig jord. Jeg er sikker på, det bliver fint uanset – og overkommeligt at holde. De færreste af os har nok frit valg på alle hylder – af forskellige grunde – og må give slip på et par drømme undervejs.

  1. Jamen, jeg er helt med på birkelunden, Frede! Jeg er lidt bange for, at her er for vådt, selv for birk, men der står faktisk nogle i det ene skel, så jeg synes da, at det er er forsøg værd. Birkelunden kommer med på landzoneansøgningen til kommunen 🙂 Tak for input!
   Og – nej, frit valg på alle hylder er måske ikke engang ønskværdigt. Hver aften, når vi går i seng, kommer Olga først ind i soveværelset, hvor hun stiller sig foran de tre hundesenge. Hun går lidt frem og tilbage og ser helt ulykkelig ud. Så kommer westierne drønende og napper hver sin kurv. Så kan Olga endelig gå i seng, for hun er fritaget for valgmuligheden og skal bare lægge sig i den ledige seng. Jeg tænker ofte, at man godt kan overføre hendes opførsel på os mennesker i visse situationer. For mange valg kan gøre det hele lidt svært 🙂

 4. Kære Nana
  Det er meget lettere at arbejde sammen med naturen, end at arbejde mod den, så det lyder som nogle rigtig gode beslutninger. Det skal nok blive flot, det I får lavet, og ellers ved jeg jo, at I nyder selve vejen derhen
  Jeg glæder mig til at følge processen.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Godt nytår!
   En af de fine ting ved at arbejde med have er jo, at man altid er i gang. Målet flytter sig hele tiden. Og det er faktisk rigtigt rart, for processen ER jo sjov 🙂
   Kh Nana

 5. Der er mange rigtigt fine elementer i jeres nye haveplaner – jeg er også vild med ideen om den lille sø, så jeg håber kommunen giver jer grønt lys. Birkelund og højt græs med stier er også fint og vist nok overkommeligt.
  Det er ikke altid rart at slippe havedrømme, men hvis man kan dreje dem i retning af det ens have formår, så er det jo dejligt.
  Glæder mig til at følge med i udviklingen hos jer.

  1. Jeg tror, at man for det meste får lov til at lave en sø. Det er vist ret moderne, fordi den er god for insekter og fugle og den slags. Men man ved aldrig, så jeg venter med at glæde mig, til vi har fået svar på ansøgningen 🙂
   Hvis vi kan få råd til en lille traktor, tror jeg, at det vil blive ret overkommeligt at slå græs. Så kan vi både have en stor plæne og et stort langhåret stykke med stier. Men vi skal lige spare sammen til den dér traktor først 🙂

 6. Kære Nana
  Det var virkelig hyggeligt at have besøg af jer begge og tale om, hvad man gør når man opdager at ens grund er vandlidende. Jeg synes jo stadig at vi famler os lidt frem af og til, så det var også rart for os at tale med ‘ligesindede’ haveejere.
  Der er endnu et vandtålende træ jeg kan anbefale: alm. hvidtjørn. Den står i vandkanten af vores mose og danner levende hegn mod naboen (sammen med elletræer og nogle birk).
  Vi glæder os til at følge med i hvad I finder på – og står gerne til rådighed med flere input hvis I har brug for det.
  De bedste hilsner Neija & Knud

  1. Kære Neija.
   Det var nemlig så hyggeligt! Og vi blev meget klogere 🙂 Jeg er så glad for, at du siger, at hvidtjørn vokser i mosekanten hjemme ved jer. Jeg elsker hvidtjørn, men jeg troede ikke de kunne vokse i vandkant. Men når det kan lade sig gøre, skal vi helt sikkert have et par tjørnetræer. Tak for det ekstra tip!
   God weekend!
   Kh Nana

 7. Er vild med engen – det første billede her. Nogle kornblomster, som man så sjældent kan finde i dag, ville sætte prikken over i’et.
  Birk, som suger vandet til sig, har jeg erfaring med. Vi havde et, som drænede jorden i en omkreds på mere end 8 meter. Ikke et græsstrå kunne vokse i dets nærhed.
  Held og lykke med planerne!

  1. Ja, sådan så der faktisk ud helt af sig selv i sommers 🙂 – men kun på et ret lille område. Jeg tror, at jorden skal være udpint, før der kommer mark- og engblomster. – Det gælder vist også kornblomster, at de ikke skal have for meget gødning. Så vi må prøve at udpine.
   Det lyder godt med birkens drænende effekt! Vi har faktisk birketræer i det ene skel. Her er jorden ikke så våd, og jeg har tænkt, at det skyldes de helt lokale jordbundsforhold, men det kan da være, at det simpelt hen er birketræerne, der dræner. Det er en interessant tanke!
   Tak, Marianne! I dag har vi købt to store krukker, som skal stå på bagpladsen, så jeg føler, at vi er i gang 🙂
   Tak for din kommentar! – Og god søndag til dig!

 8. Nej mulighederne er slet ikke forbi, I skal nok få noget godt ud af haven. I skal bare tænke anderledes, og det er I jo i gang med.
  Jeg håber, at I kommer over og se vores have i år, her kan I også få inspiration.
  Vent til du ser mit indlæg i morgen, når jeg igen går tilbage i tid. Indlægget i dag er lidt solskinsbilleder 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, jeg tror faktisk på, at der kan komme noget fint ud af det, nu hvor jeg ser på det med andre briller 🙂 Og, ja, jeg håber virkelig, at det i år skal lykkes for os at komme til Samsø. Helst når jeres roser er på deres højeste … 🙂
   Kh Nana

  2. Tak for er kik ind i jeres haveplaner. Det bliver spændende at følge. Er I medlem af haveselskabet? Så spørg dem endelig om gode råd, det er gratis.
   Jeg tænker: kan man ikke lave højbede med træstammer omkring og fylde en ordentlig gang grus 10-15 cm i bunden og så frisk jord ovenpå? Jeg tænker også levering med vognmand I skal jo bruge meget. God fornøjelse. Det er fedt at lægge haveplaner.

   1. Tak fordi du følger med, Ingrid, og tak for din kommentar! Vi havde en million (cirka …) højbede i pallerammer sidste sommer, men jeg må indrømme, at jeg har pillet dem ned igen. De sluger simpelt hen for meget jord (og jord er dyrt), og træet rådner, fordi de står og sopper i vand om vinteren. Nu satser jeg på noget som jeg forestiller mig er mindre arbejdskrævende (men det er det nok ikke, når det kommer til stykket 🙂 )
    God ny havesæson til dig (den er jo lige om hjørnet 😉 )
    Havehilsner fra Nana

 9. Hej Nana
  Det lyder fantastisk med en sø, træer og langt græs. Der følger helt sikkert mere dyreliv og insekter med – det bliver så godt! Både smukt og miljøvenligt. Birk og pil trives i våde områder, måske et kig i Jane Schuls “Hvilken plante hvor” kunne byde på mere inspiration?

  Jeg har købt utroligt billige planter (større buske og træer) i Bilka og Billigblomst helt sent på sæsonen. Har feks senest set en glasbær i Bilka til 100,-, det var en busk på ca. 1, 5 m! Købte i efteråret en opstammet prydpære (stamme 150 cm) i Billigblomst til 200,-. Jeg er tilbudsjæger .
  Held og lykke med de nye haveplaner, glæder mig meget til at følge med.

  Mvh Gitte

  1. Hej Gitte.
   Tak for inspiration og gode råd! Jeg er virkeligt dårlig til at finde tilbud, og aner ofte ikke, hvad tingene bør koste, så jeg modtager gerne tips om gode steder at købe billigt ind 🙂 Og i dag er jeg faktisk meget stolt af mig selv, for jeg har nemlig købt to store havekrukker til halv pris 🙂
   Jeg er glad for at du vil følge med herinde!
   Mange haveglade hilsner fra Nana

 10. Kære Nana.
  Rigtig godt nytår. Jeg tror det var Helle Virkner der engang sagde, at når hun ikke fik sine ønsker opfyldt, ønskede hun sig bare noget andet. Det har jeg efterlevet mange gange. Jeg tror ikke det er lykken at finde et nyt sted, for så kommer der bare noget andet, som I ikke har kunnet forudse, og nu har I det jo så skønt inden døre. Der er så mange måder at lave have på, så det skal nok lykkes for jer, at få en dejlig “udestue”. Jeg glæder mig til at følge med i projektet.
  Mange hilsener fra Jette.

  1. Kære Jette.
   Tak og godt nytår til dig!
   Det er i hvert fald en god idé at ønske sig det, man kan få 🙂 Du har fuldstændig ret i, at det formentlig ikke nytter noget at flytte til et nyt sted, og vi orker det altså heller ikke. Nok mest fordi her er så mange ting, som vi virkelig er glade for. Nu ønsker jeg mig bare, at vi kommer lidt i gang i den nye havesæson. Det er jo under alle omstændigheder altid dejligt at være i gang udenfor. Jeg elsker at lave havearbejde 🙂
   Mange haveglade hilsner fra Nana

 11. Det er en fin planteskole, du har fundet. Jeg har købt store træer og buske hos dem for 12 år siden. De plantede dem for mig og alt der fra stortrives. Der er meget inspiration at hente ved et besøg hos dem.

  1. Åh, det er jeg glad for, at du siger, Lone! Tak fordi du deler din erfaring! Jeg syntes nok, planteskolen så fin ud på internettet, men det er jo ingen garanti. Nu vil jeg bedre turde kaste mig ud i at købe nogle træer hos dem. I første omgang må vi meget snart køre en tur derud og få en snak med dem.
   God søndag til dig!

 12. Hvis jorden er sumpet, må det da være oplagt at lave en sø. Det vil blive så flot med en anlagt have omkring huset, en “overgangshave” med en sø og længere væk en mere vild have med nogle af de planter, der vokser i den omkringliggende natur. Jeg tror, man gør det for besværligt for sig selv, hvis man trodser naturen eller prøver at lave om på den.
  Held og lykke med projektet, det bliver spændende at følge virkeliggørelsen af jeres planer.

  Hilsen Elna

  1. Ja, det ligger lige for at lave en sø. Det er bare at grave et hul, så har vi søen 🙂 Jeg er enig med dig i, at det bliver for svært, hvis man insisterer på at sætte planter, der ikke umiddelbart har store chancer for at trives. Det skal jo være sjovt – og ikke en kamp – at lave have 🙂
   Tak, Elna!
   Havehilsner fra Nana

 13. Godt nytår, Nana. Det bliver spændende at følge med i, hvad I finder på.Håber I får jeres sø, det er jeg sikker på kunne blive dejligt, sidde der og bare kigge, hvad der rør sig af dyr og insekter. Knus Carina

  1. Tak, Carina! Og godt nytår til dig!
   Ja, jeg er altså også ret opsat på at få en lille sø. I dag vil vi måle og tegne, så vi kan få sendt en ansøgning afsted. Det kunne være fint, om den kan blive gravet i forsommeren 🙂
   Knus fra Nana

 14. Hej Nana.
  Det er spændende at høre om jeres haveplaner, og det er en rigtig god idé med søen. Vi gravede også en sø på 800m2 i 2011. Der er jo mulighed for at få støtte til at grave sø, hvis den har en vis størrelse, ligesom man kan få støtte til at plante skov og læbælter. I vores eng har vi plantet søjlepopler ‘Populus tremula erecta´, og de træer, som står med rødderne i vand en del af året er de højeste. I starten var jeg nervøs for at de skulle gå ud, men de trives fantastisk:) Vi har mange rødel i skoven, som blev plantet som ammetræer – og de vokser meget hurtigt, tåler våd jord og er vist umulige at slå ihjel, så det er et godt valg.
  Hilsen Susanne

  1. Hej Susanne.
   Tak for din kommentar! Det er simpelt hen så godt at høre fra nogen, der har nogle konkrete erfaringer! Vi skal da også have et par søjlepopler! Og så holder vi fast i elletræerne 🙂
   Jeg tror, at vores projekt er for småt til tilskud, men jeg vil da lige undersøge det 🙂
   Tak, igen! Og godt nytår!
   Havehilsner fra Nana

 15. Popler er flotte! Med raslende sølvblade, både stynede og ustynede. Og lysende Birk. Bævreasp er også fine. Og der findes utroligt mange slags pil med flotte farver på kvistene…. Grupper af de enkelte arter kan blive flot i landskabet. Pas på, når I graver sø, at kanterne ikke bliver stejle skrænter… Dels fordi dyr og planteliv bliver meget bedre med lave kanter – dels fordi det ellers kommer til at ligne en bonderøvs put-and-take sø….. Mine forældre lavede den fejl. . Masser af græsser, vild kattehale vilde iris, klippede gange i græs… Aj, det kan blive fint….. Og så må du låne en flok får et sted hvert tredje år, som kan græsse det hele i bund. Måske ender du med et Piet Oudolf landskab (kender du Anne Stine stauder med deres prærie koncept?) Frøer og andre dyr blir i hvert fald glade. Hilsen Anne

  1. Ja, popler er skønne. Jeg elsker især lyden! Vi har faktisk et par stykker bag huset, ved hønsegården, så det er hønsene, der har fornøjelsen af dem 🙂
   Tak fordi du advarer om stejle kanter på søen. Jeg er ikke nået så langt, at jeg har tænkt over, hvordan den skal kantes, men jeg skal have dit råd i baghovedet, når vi får gravet ud. – Vi skal ikke har en put-and-take sø 🙂
   Vi er kede af, at vi ikke kan holde får, fordi her er for vådt, men hvis man kunne låne et lille fårehold et par måneder om sommeren, kunne det da være fint 🙂
   Tak for din kommentar og alle dine gode råd/ideer, Anne!
   Havehilsner fra Nana

 16. Det lyder virkelig fint! Det bliver godt, jeg er sikker ! Jeg tror det er en rigtig god plan, at holde en del af grunden lidt vildere. Også med tanke på, hvor stort et areal man orker at holde.

  Vi er jo i færd med at omdanne vores store gårdsplads til haverum. Det hele er færdigt nu, med gangstier og terrasser, men det har været for vådt til at plante. Der mangler kun træer og planter til bedene. Hold fast, hvor jeg glæder mig til at se det, når der er plantet!!! Selve haven lader vi være som den er: store gamle træer og græs og ukrudt i mængder. Ramsløg bl.a.
  Vores lille skov bliver også meget meget våd, (vi snakker blankt vand) Det er hovedsagelig asketræer, og de ser ikke ud til at tage sig af det, så måske kan ask også være en mulighed, hvis man ønsker træer, der kan vokse sig kæmpestore.

  Held og lykke med det. Det bliver godt!

  1. Jamen, altså, Sanne, det er jo endnu en grund til at besøge dig! Jeg gad godt se jeres gårdsplads. Jeg kan virkelig godt forstå, du glæder dig, til planterne kan komme i jorden.
   I er heldige, at I har store, gamle træer. Dem har vi absolut ingen af. De giver ellers så meget karakter til en have.
   Jeg sætter ask på listen over træer, som er glade for at soppe! Tak for tippet!

 17. Det var godt at I kom afsted på det havebesøg, for sikke det dog åbnede op for jeres egne ideer. Jeg synes at det lyder fantastisk alt sammen.
  Jeg forstår fuldt ud at I planter store træer, sådan har jeg det jo også selv. Jeg købte et stort rønnebærtræ hos Sitas til den gamle have og det var jeg glad for – det var dog lidt dyrt. Jeg kan også anbefale dig at købe træer i Høsterkøb planteskole – de er ikke så gamle som de andre d.v.s. klumpen er ikke så stor og stammen ikke så kraftig, men jeg har købt alle træer til min nuværende have og synes at de er pæne i størrelsen og noget lavere i pris:-)

  1. Ja, sådan et havebesøg kan gøre underværker 🙂
   Jeg har handlet på Høsterkøb Planteskole i mange år, og vi også forbi i går, hvor vi købte krukkerne, jeg fortalte om i et andet indlæg. Jeg har altid været glad for det, jeg har købt. MEN da vi i foråret købte nogle kirsebærlaurbær som mistrivedes, var de helt umulige at komme i kontakt med. Jeg var så overrasket, for jeg har altid været glad for at handle der. Med den erfaring i baghovedet, tror jeg ikke, jeg tør at købe store træer i Høsterkøb. Men du har ret: Træerne hos Sitas er jo ikke ligefrem billige …

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.