Når billederne fortæller en anden historie

historie
Stearinlys i regnvejr

I dag regner det. Det har regnet i mange dage, og jeg er træt af regn. I et forsøg på at overbevise mig selv om, at det da også er hyggeligt at opholde sig indendørs, drikke varm te og tænde stearinlys, har jeg i løbet af dagen fotograferet stearinlys.

Når jeg tager billeder, skærer jeg dem ofte til efterfølgende. Det satte jeg mig også til at gøre i dag, og så faldt det mig ind, at de ubeskårne billeder fortalte nogle helt andre historier end historien om, at man kan komme igennem endnu en regnvejrsdag ved at tænde en masse stearinlys.

Ikke et hvilket som helst hestebillede

Da jeg forevigede lysene på spisebordet, kom maleriet på væggen med. Det har jeg lige fået, og jeg er så glad for det billede. Det er mine forældre, som har foræret mig det. Det stammer fra 1981. Det var det år, jeg blev student. Den samme sommer vandt mine forældres galophest, Chinatown, derbyet i både Danmark og Sverige. En stor og sjælden bedrift. Det er Chinatown på billedet. Portrættet blev til i forbindelse med, at han vandt det svenske derby.

historie

Der er altså ikke tale om et hvilket som helst hestemaleri, men om et maleri, der fortæller en del af min families – og dermed min – historie.

Og sådan kom et foto, der egentlig skulle afbilde et fad med levende lys, til i stedet at fortælle historien bag det maleri, der sneg sig med på billedet.

Historien om Ravnegårds forvandling

Jeg fotograferede også de små fyrfadslys i køkkenvinduet. Og for første gang er jeg ikke ærgerlig over, at gavlen, som man ser igennem vinduet, er nusset. Den er nemlig nymalet (og hvid – helt uden stribe). Og det er også en slags historie. En del af historien om, hvordan vi langsomt (eller halv-hurtigt) er ved at forandre Ravnegård.

regnvejr
Staudebed og genbogård

Billedet herunder – af vindueskarmen i spisestuen – viser et glimt af et staudebed, som vi (Søren …) gik i gang med at grave ud sidste efterår. Det er tanken, at det skal udvides lidt hvert efterår og ende med at løbe igennem hele forhaven. Jeg har aldrig vist billeder af det, men her er det altså, set gennem vinduet i regnvejr. Også det bed er en del af fortællingen om vores liv på Ravnegård.

Bag hækken skimtes et stråtag. Det tilhører vores genbogård. Og til den gård knytter der sig også en historie: For 5-6 år siden, da vi havde huset på Norske Allé i Holte til salg, var gården, som vi nu ser over på, også til salg. Vi så den flere gange, og vi var enige om, at her ville vi gerne bo. Vi nåede dog ikke at sælge vores hus, før gården blev solgt til vores nuværende genboer. Derfor kom vi ikke til Hornbæk, men i stedet til Sydsjælland. Indtil vi alligevel, mærkeligt nok, landede lige overfor et par år senere.

historie

Det øverste billede har jeg fundet i arkivet. Jeg valgte det, fordi det viser en masse stearinlys. Det billede indeholder faktisk også en del mere end de tændte lys i forgrunden. Men i dag vil jeg ikke fortælle flere historier. Den må vi have tilgode til en anden gang.

Reklamelinks:
Stearinlys i mange størrelser og mange farver
Urtepotteskjulere
Glasfad
Zinkfade

10 meninger om “Når billederne fortæller en anden historie”

    1. Jo, altså, de første regnvejrsdage var jeg så glad for at slippe for at vande, men efterhånden som regn, blæst og kulde har bidt sig fast, føler jeg bare ikke samme taknemmelighed længere 🙂 Men i dag har solen faktisk været fremme i lidt over en time, så jeg klager ikke 🙂
      Kh Nan

  1. Nogen gange skal man lidt på rundfart før alt flasker sig… Jeg elsker regnvejr. Så kan jeg sidde under tag, lytte til regnen og planterne som nærmest smasker af velvære, mens den ene maske tager den anden på pinden. Og med helt god samvittighed.

    1. Du forstår altså at sælge det dér regnvejr, Lone! Jeg glæder mig næsten til, at det begynder at regne igen, når jeg læser din beskrivelse 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.