Mit landliv – nu på YouTube

Jeg har kastet mig ud i at oprette en YouTube kanal, Mit landliv. Tanken er at jeg engang imellem vil supplere bloggen med en lille videofilm.

mit landliv
Asta i mælkebøttemarken der senere skulle blive til køkkenhave.

I første omgang har jeg tænkt mig at optage en film fra vores have en gang om måneden. Og nu er januarfilmen, som foregår i køkkenhaven, optaget og uploadet.

rabarber
Rabarberne inden de blev flyttet op i køkkenhaven.

Det er min mand der fører kameraet, og det synes jeg han gør godt, men man burde nok redigere sådan en film. Det kan jeg bare ikke finde ud af, så den foreliggende version er altså en såkaldt one shot optagelse. Mellem os sagt er det ikke den første optagelse vi har lavet, men på de første havde vi problemer med lydkvaliteten. Nu har jeg købt en mikrofon til kameraet, og det har hjulpet gevaldigt på lyden.

porrer
Porrer på række. Vi kan stadig hente friske porrer i køkkenhaven.

Hvis du har mod på at se filmen, finder du den på på YouTube lige her. Skulle du have lyst til også at se de kommende film, kan du abonnere på kanalen og få besked når de bliver lagt op.

asparges
Vi høstede ikke af de nyplantede asparges sidste år, men til sommer kan vi begynde at spise egne asparges.

Jeg ved ikke om filmkvaliteten bliver bedre efterhånden, men jeg er ret sikker på at der bliver mere at vise frem i haven henover foråret og sommeren.

pelle
Pelle kom ikke med på filmen, men han var med i haven og overvågede optagelserne fra den store sten bag køkkenhaven.

Gem

28 meninger om “Mit landliv – nu på YouTube”

 1. Hej Nana
  Tusind tak for rundtur i din køkkenhave – sjovt at se hvordan du har fået det på dit nye slot.
  Og dejligt at du er tilbage…Du har været savnet herfra.
  Glæder mig allerede til udsendelsen i februar.
  Mvh
  Gerd

  1. Hej Gerd. Godt at høre fra dig!
   Og, tak … Jeg havde det ret mærkeligt med at lægge den lille video ud … Men man ser jo tingene lidt anderledes på en film end på faste billeder, så måske er det ikke så tosset. Tak, i hvert fald for din opbakning! Du er sød 🙂
   God weekend!
   Mange hilsner fra Nana

   1. Jeg synes det er en supergod ide med video – man får flere indtryk… Så bliv bare ved med det.

    Og vil så lige nævne at jeg er DYBT forelsket i dit køkken..

    åååhhh jeg vil dø for at få sådan et – altså – den vask og den vandhane – øøøjjjj – og al den plads. suk…

    Meen det er svært at få klemt ind i et rækkehus på 100 kvm..
    Så det må blive..tja – en anden gang…
    men rart at have noget at glæde sig til
    – så jeg suger alt ud af dine billeder…

    god weekend til jer også.
    Mvh
    Gerd

    1. Tak, igen, Gerd!
     Jeg er også selv virkelig tilfreds med det køkken! Vi taler faktisk ofte om hvor glade vi er for vasken og vandhanen 🙂
     Noget af det gode ved at flytte langt ud på landet er at man får mere plads, og det har blandt andet givet os muligheden for at lave drømmekøkkenet. Men der er jo altså også fordele ved et rækkehus i byen 🙂

 2. Kære Nana. Hvor er det bare hyggeligt, med dit nye live tiltag. Det er dejligt at se, hvor meget du får ud af køkkenhaven, glæder mig til at følge projektet.
  Kh Gerd.

  1. Tusind tak for din søde kommentar, Gerd! Det er – som jeg også har skrevet i de andre kommentarer – en lidt mærkelig fornemmelse at lægge en film på YouTube, men nu har jeg altså kastet mig ud i det, og måske bliver det en vane med tiden 🙂 Jeg er i hvert fald glad for at du vil kikke med!
   God weekend til dig!
   Kh Nana

 3. Så er du også blevet youtuber, Nana! Sådan! Hipt og oppe på beatet! Det er en rigtig god ide at lave videoer, den giver et rigtig godt billede af jeres køkkenhave, så jeg vil glæde mig til flere gensyn med dig i haven. Sjovt at se dig og høre din stemme – og jeg savner ikke en redigering, det fungerer rigtig godt og naturligt. Keep up the good Work!

  1. 🙂 Tak, Aase! Tænk at du synes jeg er oppe på beatet … 🙂 Tak for din søde kommentar; den gør mig glad og giver mig gå-på-mod!
   God weekend til jer!
   Kh Nana

 4. Tak for videoen fra køkkenhaven, det er du da bare god til :-). Jeg ser frem til flere videoer fra din hånd. God ide med græskar, de er skønne men nøj hvor de breder sig. Her overtog de nærmest 1/4 af hele køkkenhaven incl overdækning af andre bede. Men så havde vi også græskar til hele vinteren :-). Et godt råd; så dem længst væk fra bedene, så tror jeg det bliver nemmere at styre de lange “arme”. Vi har stigrus i vores gange, det holder faktisk også sneglene væk for de kan ikke lide de små sten i gruset. Win win hvis du spørger mig :-). God weekend til dig, her bliver den god for min skønne lille niece, som bor i USA kommer hjem på besøg. Kh Mette

  1. Tak, søde Mette!
   Rart at høre om dine gærskarerfaringer, for som jeg også siger i videoen, ved jeg grundlæggende ingenting om køkkenhave … Jeg har haft kik på stigrus, og hvis halmen ikke fungerer, tror jeg det bliver den vi bruger i stedet. Det er pænt, og at det også holder sneglene væk er jo fantastisk. Der vokser heller ikke ukrudt op igennem, vel?
   Rigtig god weekend til jer! Det lyder som om den kun kan blive fin 🙂
   Kh Nana

   1. Hej igen. Stigruset er pænt men der kommer en anelse ukrudt op – det er noget som kommer flyvende ind med luften), men det er ret nemt at hive op. Gangene er tromlet, men vi har en speedy schæfer der giver den gas, så gangene er ikke helt hårde. Men jeg kan faktisk godt lide at fjerne ukrudt – det renser godt ud rent mentalt så det gør mig ikke så meget at der kommer lidt op :-). Kh Mette

    1. Tak for svar, Mette! Det lyder godt alt sammen! Lidt ukrudt og lidt løse sten øger bare charmen Og jeg har lige set dit billede på Facebook. Hvor er din køkkenhave smuk! Jeg svømmer helt hen over det hele: Hækkene, stierne, bedene, drivhuset. Du skulle lave en video 🙂

 5. Rigtig dejligt med en guidet rundtur i højbedskøkkenhaven, og høre om tankerne bag. Så dejligt at høre din stemme. Man skal jo starte et sted med video, jeg synes det var en supergod begyndelse. Rigtig godt tænkt at du skulle have en mikrofon, der var god lyd. Jeg glæder mig til næste video.

  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Ja, det er da i hvert fald en begyndelse 🙂 Så må vi se om vi kan blive bedre til det. Jeg har på et tidspunkt vist min mand en af udsendelserne fra din have, og han ærgrer sig lidt over at han ikke helt kunne komme op på den kvalitet 😉 Tak for din søde kommentar, Anette, og god weekend til jer!
   Kh Nana

    1. Tak, Anette 🙂 Det er altså mærkeligt at gå rundt i en videofilm, og så er der også det at vores køkkenhave bare er et stykke jord vi lige har bestemt skal være køkkenhave, så den er jo slet ikke noget særligt … Men det glæder mig virkelig at du gider se med 🙂 Tak for din søde kommentar! Og god weekend til dig!
     Kh Nana

 6. Hej Nana
  Det var en fin video, det gjorde I begge godt, og så er det sjovt, at vi nu både har ansigt og stemme på.
  Jeg hænger på igen i februar.
  Kh Lisbeth

  1. Tak, søde Lisbeth! Jeg har fået så mange søde kommentarer at jeg også hænger på og laver en ny video i februar – selv om jeg ikke har så meget have at vise … Jeg gad godt se en video fra jeres have 🙂 Men under alle omstændigheder planlægger jeg et besøg når dine roser blomstrer!
   Kh Nana

 7. Hej Nana hvor er det bare super godt du har lavet din egen kanal. Det er så sjovt jeg har her den sidste tid gået og tænkt at det virkelig var en god ide det med at kombinerer blog og Youtube, det er så oplagt, og det burde vi have og livstil blogger da også gøre. Tankerne kom nok efter den seneste debat om blogging, og om hvorvidt haveblogs har en fremtid, det tror jeg bestemt de har, måske skal vi bare være lidt mere modige og kreative som fx lave film.
  Så til filmen, som jeg syntes var super. Jeg kan godt lide at den ikke er redigeret det gør den lidt mere personlig på en måde. Hvis man klipper kan man måske nå flere ting på samme film, men på den anden side så kan man jo bare lave to film. Længden passede rigtig fint til min smag, men jeg kunne sagtens forestille mig den lidt længere når der bliver mere at kigge på. Jeg glæder mig til at følge med fremover, og til at se din solsikke skov.

  1. Hej Jeanett.
   Tak for din super søde kommentar! Sjovt at du selv har tænkt i samme baner … Jeg kunne vældig godt tænke mig en se en havefilm fra jeres pragtfulde sted 🙂
   Jeg tror, som du, at haveblogs har masser af fremtid. Jeg elsker i hvert fald at følge med mange steder, blandt andet hos dig.
   Hav en dejlig søndag!
   Kh Nana

 8. SUPER! Hyggelig video Nana, det ser så godt ud og jeg glæder mig til at følge med:-)

  Det med højbede, frugtbuske i den ene side og masser af solsikker i den anden er nøjagtig som jeg havde struktureret min køkkenhave for 29 år siden blot i meget mindre målestok;)) Jeg har et indlæg, hvor jeg har et gammelt foto af det. Jeg såede fuglefrøssolsikker som jo er gule, men som ikke bliver så ekstremt høje 1-1,5m og blomsterstørrelsen var varierende – solsikkebedet er det eneste jeg savner fra min køkkenhave.

  Jeg synes at det var godt hele vejen igennem og hyggeligt at se hundene gå i baggrunden. Jeg er abonnine nu.

  1. Tak, søde Lisbeth! Og velkommen som abonnine 🙂
   Hvor er det sjovt at din køkkenhave har haft samme struktur 🙂 Det lyder smart at du havde relativt lave solsikker … Jeg har købt “almindelige” solsikker som vi jo nok bliver nødt til at lave en eller anden form for støtte omkring.
   Tak igen for din kommentar som gør mig glad!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.