Mirabeller året rundt

mirabeller

For et par dage siden skrev jeg begejstret om kvæder. Jeg tog udgangspunkt i nogle kvædegrene jeg har drevet i blomst inde i stuen. De står stadig og spreder rosafarvet forårsstemning her lige ved siden af mig. Men de er ikke de eneste blomstrende grene jeg har i stuerne. Her er også mirabelgrene. Mange. Mens jeg sparer lidt på kvædegrenene, fråser jeg i mirabeller, for vi har hegnet fuldt af mirabeltræer.

Når mirabellerne springer ud i vasen, holder de ikke så længe som kvæden, og de drysser. Nej, hvor de drysser. Men til gengæld dufter de berusende af forår. Jeg skifter gerne grenene ofte, og jeg støver gerne af under dem. For den duft af forår gør mig simpelt hen lykkelig.

mirabelgrene

Jeg elsker mirabeller. Som nu når de spreder forårsduft fra mange vaser, men også når de forvandler det levende hegn til en hvid sky i foråret.

blomstrende mirabeller

Jeg elsker dem når de er tunge af gule og røde blommer, og når de i det tidlige efterår slipper deres frugter til glæde for høns og andre fugle. Jeg elsker mirabeller året rundt.

gule mirabeller

Hvis du har mulighed for at klippe et par grene af et mirabeltræ, og hvis du ikke allerede har gjort det, skulle du unde dig selv at hente nogle grene ind. Når knopperne springer ud derinde i vasen, er der tale om rendyrket forårsglæde på forskud. Og den slags blomstrende, gratis glæder kan man da ikke få for mange af.

mirabelblomster

P.S.: Er du opmærksom på at du kan følge bloggen via Bloglovin’? Jeg bruger selv Bloglovin’, og er meget glad for at kunne følge blogs på den måde.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

10 meninger om “Mirabeller året rundt”

 1. Efter dit sidste indlæg med de flotte mirabel grene, gik jeg på rov. Jeg kender et sted, hvor der vokser i stor mængde, men når de nu stod der helt nøgne, så var det altså svært at skille de forskellige træer fra hinanden. Jeg har taget et par grene med hjem og de står siden i torsdags i vand. Jeg har dog på fornemmelsen, det ikke er mirabel, men noget helt andet noget… De må stå lidt endnu og så krydser jeg fingre for at de bliver lige så flotte som dine <3

  1. Dine grene bliver garanteret fine – også hvis det ikke er mirabel. Bare der viser sig nogle små grønne blade, bliver man jo helt glad 🙂 Vi afventer spændt hvad de bliver til!

 2. Så vackert! Det är så härligt att kunna driva kvistar inne vid den här årstiden. Tack för att du påminner mig:)
  Jättefint du har det hemma.
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Tak, Maria!
   Ja, du må ud at plukke nogle grene. Det er sådan et tidligt forårsmirakel når de springer ud inde i stuen 🙂
   God dag til dig!
   Knus

 3. Desværre har vi ikke mirabeller her hjemme men oppe i sommerhuset er hegnet også fuld af dem. Så det må jeg huske næste gang vi er der oppe
  Man kan aldrig få for meget forår 😀
  Og hvor ser de dejlige ud hjemme hos dig Nana 🙂
  Mange hilsner
  Vibeke

  1. Tak, Vibeke!
   Mirabeller finder man flest af når man kommer lidt ud af byen, synes jeg. Dejligt at I har mirabelhegn i jeres sommerhus. Det må være skønt at ankomme en dag når de er sprunget ud og lyser jer hvidt i møde 🙂

  1. Vi er så heldige at vi har en stor japansk kvæde i haven og masser af mirabeller i vores eget hegn langs grunden, så det er egen høst jeg viser 🙂
   Kh Nana

 4. Å ja der findes ikke meget der slår glæden ved at drive lidt forår frem midt i vintermørket, det er næsten en form for magi. Så dejligt. Mine yndlingsgrene er kvæder som har meget skulpturelle grene og får de allerfineste lyserøde blomster. Desuden holder de dejligt længe i vasen. Dem kan jeg se du også har drevet for nyligt. Mirabeller å det er jo et brus for sig og sikken gave at have et helt hegn fuld så man bare kan plukke ind som man lyster. Pil er en anden dejlig ting og så holder jeg også meget af at blande grene fra haven med købte tulipaner. Lidt grene kan få sådan en helt almindelig buket til at lige en hel blomsterhandler million.

  Tak iøvrigt for din dejlige kommentar på min lille nye blog. Jeg blev super glad fordi du kunne bruge det jeg skrev.

  Hav en skøn weekend.

  1. Hej Marina. Velkommen til min blog!
   Ja, forårsgrene i vintermånederne er nemlig magi!
   Det er mig der takker for dine indlæg “bag om bloggen”! Jeg er faktisk blevet så inspireret at jeg er ved at lave et indlæg i samme dur 🙂
   Dejlig søndag til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.