Med hundene i køkkenhaven

En af grundene til at vi fik sat kastanjehegn omkring køkkenhaven var at vi kunne holde hundene ude. Det er indtil videre ikke lykkedes særlig godt.

køkkenhaven

Jeg gider ikke åbne og lukke lågen hver gang jeg skal ud eller ind med en trillebør (og det skal jeg hele tiden, for jeg kører stadig jord og møg på højbedene). Og så smutter hundene selvfølgelig med ind i køkkenhaven.

jordbærbed

Jeg elsker at være ude sammen med mine hunde. Ofte er jeg det eneste menneske der går og nusser eller arbejder i haven, men jeg er aldrig alene. Mine tre tro følgere er altid i hælene på mig.

Køkkenhaven

Som nævnt er det slet ikke meningen at hundene skal med ind i køkkenhaven. Og de skal da i hvert fald slet ikke plante sig i jordbærrene. Det er noget vi skal arbejde med!

collie

Til billedet herunder knytter der sig tre historier.

For det første ser man ærtebedet som jeg såede til omkring årsskiftet. Frøene er blevet til fine små ærtespirer. Man kan ikke se dem på billedet, men jeg viste dem i mit forrige indlæg om køkkenhaven. I mellemtiden er de blevet større, og de har fået klatrestativer. Jeg venter mig meget af de ærter.

En anden historie gemmer sig i plænen bag køkkenhaven. Det er en historie om jordforurening. Den vil jeg fortælle en anden dag. Jeg kan afsløre at den ser ud til at ende godt.

Den tredje historie får du meget snart. Den handler om at du får chancen for at vinde et højbed i en lodtrækning her på bloggen. Jeg vender tilbage med detaljerne.

Lad os slutte med et billede af den elegante Olga …

… og et af Asta som lige var kommet hjem fra trimning, helt hvid og velduftende. Det varede i 4 minutter, så var hun sort om mulen. Men hun havde det sjovt.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

17 meninger om “Med hundene i køkkenhaven”

 1. Det er da slet ikke sjovt at gå i haven, hvis hundene ikke må komme med, men hvordan undgår du, at de ruller sig i møget. Jeg bruger af samme grund ikke møg, det er da endnu værre med dine to fine hvide hunde. Olga er ganske rigtig smuk og majestætisk og Bella fin hvid og blød.
  Kh Lisbeth

  1. Efter at westierne er blevet trimmet, har vi selv svært ved at kende forskel på dem 🙂 Det er Bella i jordbærbedet og Asta ved siden af. Olga synes møg er ulækkert, men westierne, ja, de triller sig i det engang imellem, og så bliver de skyllet under haveslangen. Vi har opgivet at holde dem fra det, for vi har flere store bunker liggende fra dengang vi overtog ejendommen.
   God forårsdag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 2. Vi prøver også at holde Walther ude af køkkenhaven, det lykkedes bedre med vores gamle hund. Vores have er indhegnet, derfor er han også ude i haven uden os. Jeg kan dog se hans poteaftryk i nogle af bedene i køkkenhaven, så han kommer der altså selv om han ikke må. Grunden til det er, at han ikke går rundt, han spænder rundt og det river godt op i stiggruset. Græsset ligner også jeg ved ikke hvad. Men jeg nyder hans selskab derude i haven, det kan jeg slet ikke undvære :-). God fredag og weekend til dig. Kh Mette

  1. Her har vi hver morgen aftryk at kattepoter på køkkenbordet hvor kattene aldrig kommer (undtagen når vi sover ;-))
   Man må tage det sure med det søde, og der er så meget godt ved at have hund med i haven at man må tage udgravninger, knækkede påskeliljer (Olga og Asta legede oven i mine i dag) og den slags med.
   God forårsweekend, Mette!
   Kh Nana

 3. Som hund har man pligt til at rulle sig mindst otte gange om dagen. Man har også pligt til at grave efter muldvarpe, hvis man ser et muldvarpeskud. Og man har pligt til at få jorden helt op om ørerne. Derefter har man pligt til at snyde sig ind i stuen og lægge al jorden på gulvet. Det står vist nok i hunde-overenskomsten 🙂

  Hvor er de altså skønne, de små hvide uldtotter – fræk charme. Men Olga tager prisen for sin royale værdighed.

  Vi skal ud til Zinkbakken i næste uge for at se på højbede – det ligger jo kun 10 minutter herfra. Vi vil lave en urtehave i terrasser – MED sneglekant i år. Bæsterne åd alt det, jeg prøvede at dyrke. Jeg fik ikke et eneste græskar, fordi de fæle fyre åd blomsterne. Og de kommer ind fra græsmarken, så det er umuligt at bekæmpe dem i de mængder.

  God weekend – og jeg håber, det onde syndrom lader dig være i fred!!

  Kh, Karen

  1. Ja, de har mange pligter, de hunde. Og man kan ikke anklage dem for at skulke fra en eneste 🙂
   God fornøjelse med sneglekanterne. Jeg er så glad for mine!
   Jeg har lige udloddet et par højbede fra Zinkbakken.dk, men de er godt nok uden sneglekant …
   God weekend til dig og dine, Karen!
   Kh Nana

 4. For noen bedårende søte hunder. Skjønner godt at de gjerne vil bli med deg i kjøkkenhagen i det nydelige været. Hunder skal ha det gøy og ikke kles ut i tøy og bli menneskeliggjort slik som mange gjør med sine små hunder. Ønsker deg en fin helg.

  1. Jeg er helt enig: Man skal huske at hunde er hunde – og ikke mennesker. Jeg forsøger at give vores nogle gode hundeliv 🙂
   Tak, Ingrid og god weekend til dig!

 5. Hahaha…som du dog kan beskrive dine hunde 🙂 Tak for grinet.
  Dine køkkenhave ser fin ud. Glæder mig til at se dine ærter, når de er spisemodne 🙂
  God weekend.

  1. Selv tak 🙂 Sådan nogle dyr er jo sjove at være sammen med.
   Nu har jeg pralet med mine tidlige ærter flere gange, så jeg håber de bliver til noget 😉
   Tak og god weekend til dig, Esther!

  1. Nej, vi kan lave alle de regler vi vil, dyrene har heldigvis også noget at skulle have sagt 🙂
   Tak! Jeg giver komplimenten videre til Olga 🙂

 6. De hunde har en fest, og de skal da med når du er i haven, men måske lige lære ikke at gå dig i bedene..
  et højbed på højkant siger du, lyder ikke så tosset

    1. Det gør de garanteret, for de plejer at plukke skovjordbær og blommer og kirsebær. Men så må jeg jo lære at lukke lågen, så de ikke kommer i køkkenhaven 🙂

Tak for din kommentar.