Man skal ikke hælde te i en Macbook

te i macbook

Det er en virkelig dårlig idé at tabe væske ud over sin computer. Jeg vidste det godt i forvejen, men siden i går har min viden været erfaringsbaseret.

Jeg sad i sofaen. Computeren stod på sofabordet. Jeg havde en kop te i hånden. Bella lå på min venstre side. Der var ikke plads til en hund på min højre side, men på sædvanlig insisterende vis, forsøgte Asta alligevel at møve sig ned mellem mig og sofaens armlæn.

Det irriterede Bella, som irettesatte Asta på en ret fast måde. Da det skete, kom enten den ene eller den anden hund til at støde ind i tekruset, så der røg en del te ned over mig en og lillebitte smule te i min Macbook.

Jeg tørrede hurtigt tedråberne op, men musepuden (eller hvad den nu hedder) tog alvorligt skade.

westiehvalp

Nu lever cursoren sit eget liv. Den drøner rundt på skærmen, klikker, zoomer ind og ud, sender ufærdige mails og er i det hele taget fuldstændigt ude af kontrol.

Når jeg bruger en ekstern mus, kan jeg styre den en smule. Især lige når jeg har tændt computeren. Når jeg har siddet ved den i nogle minutter, udvikler det sig til et værre cirkus. Jeg har brugt det meste af dagen på at fremstille dette blogindlæg.

te i macbook

Det bliver tydeligt for mig, hvor meget af det, jeg foretager mig, der foregår via en computer, for jeg kan jo nærmest ingenting, når skidtet ikke virker.

Nu får den en chance for at tørre op og begynde af opføre sig ordentligt i løbet af weekenden. Ellers må jeg undersøge, om det kan betale sig at få den repareret eller simpelt hen købe en ny.

Hvis jeg i disse dage ikke er hurtig til at svare på kommentarer, ikke kommenterer på andre blogs, er inaktiv på Instagram og den slags, er det ikke af manglende vilje, men pga. mine ret uoverstigelige museproblemer.

te i macbook

Billederne i indlægget er af westierne. Dels fordi jeg er nødt til at genbruge gamle billeder. Det er nemlig helt umuligt for mig at arbejde med billeder i computerens nuværende tilstand. Dels er det for at minde mig selv om, hvor søde de er. Det har jeg nemlig næsten glemt, fordi de hældte te i min Macbook.

P.S.: Det er for sent at sige, at jeg skulle slukke computeren og lade den stå til tørre i 48 timer, før jeg tændte den, men andre gode råd modtages med kyshånd!

12 meninger om “Man skal ikke hælde te i en Macbook”

 1. Vi har rigtig god erfaring med at lægge våde telefoner i en pose med ris (grødris) og lukke. Vi har reddet adskillige stykker elektronik ved det. De har ligget i ris et par døgn. Telefonerne har været udsat for decideret vandgang – i de værste tilfælde var der tale om toilettet og et halvt gennemført vaskeprogram i vaskemaskinen. Om det er for sent for din mac, ved jeg ikke, men jeg tænker, det er et forsøg værd.

  1. Lige nu virker den faktisk, bare jeg bruger en ekstern mus. Det er fremskridt. Det er nok for sent med ristricket, men det lyder godt nok som nogle imponerende resultater, I har haft! Måske skulle jeg prøve … for det kunne da være rart om jeg kunne få musepuden til at fungere 🙂
   Tak, Frede!

 2. Stakkels dig.
  Og ok jeg dropper det med at slukke osv…
  Det med ris er en god metode. Bare pas på at risene ikke støver ind i maskinen.
  Siden jeg engang har prøvet det med min mobil, har jeg gemt de der små poser, der ligger i tasker og medicinglas. De er lavet til at suge fugt. Ikke til megen hjælp nu, men bare en ide, hvis nu en anden gang…
  Jeg håber, det ender godt.
  Kh Lisbeth

  1. Åh, ja, jeg vil da også til at gemme de små fugtsugende poser, man ofte støder på. God idé! Som jeg lige skrev til Frede, kan jeg faktisk bruge computeren nu, når blot jeg bruger en ekstern mus. Men jeg overvejer kraftigt at forsøge med ris, for jeg gad godt have musepuden tilbage!
   Tak for input, Lisbeth!
   Kh Nana

 3. Uha det var ikke sjovt, måske skal man ikke sidde med te, når man har computer og to hunde tæt på sig, men så har du lært det.
  Jeg kan heller ikke lave noget uden min computer, så jeg forstår udmærket dit dilemma. Hvis musen ikke fungerer er det ret håbløst. Håber du får gang i skidtet igen, jeg har desværre ingen gode råd.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, man skal nok passe på med at have gang i for meget på én gang 🙂 Nu er jeg nødt til at sidde ved et skrivebord, for computeren virker, hvis jeg bruger en “rigtig” mus. Jeg holdt ellers op med at arbejde ved skrivebord for mange år siden, fordi jeg bliver svimmel af det, men nu prøver jeg lidt igen. Måske kan jeg genoptrænes …
   Kh Nana

 4. Skønt ord: ERFARINGSBASERET – det skal jeg vist til at bruge. Udover det: jeg har en computermand (Peter Sluth, Hornbæk) der er god til at hjælpe mig i mine it-situationer ( så vidt jeg husker: NKPdata, Havnevej) hilsen fra Hellebæk

 5. Åhhhh nej det er da forfærdeligt. Vores pc rummer jo alt og efterhånden en uundværlig ven.
  Håber det lykkedes altså. Men jeg vil sige det med ris også. Det har vi også haft erfaring med.
  Men vigtigt med ingen støv. Det ødelægger pc’en.

  God weekend til trods
  Klem

  Charlotte

  1. Armen, det er så ærgerligt! Lige nu kan jeg faktisk bruge computeren, når jeg blot bruger en ekstern mus, men jeg kan se, at I er mange, der har gode erfaringer med en ristørring, så – selv om det måske er for sent – det vil jeg nok lige give en chance!
   Tak for input – og god weekend!
   Knus fra Nana

 6. Hej Nana
  Prøv at tage kontakt til et firma der hedder Techsave (https://techsave.com/da/), Du kan også finde dem på facebook. det er et dansk firma der specialisere sig i at rense væskeskadet enheder.
  Der hvor jeg arbejder, har vi samarbejdet med dem i flere år og vi har haft rigtig gode resultater.
  Jeg vil ikke anbefale dig at bruge den væskeskadet maskine, da den kan tage mere skade af at du bruge den når der er væske i og jo hurtigere du får den renset, jo bedre.

  Mvh.
  Mads

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.