Man skal huske at drikke vand. Også når man er i Århus

Århus
Drama i Århus

Vores tur til Jylland i forrige weekend var fuld af oplevelser, og endda med et enkelt indslag der grænsede til et lille drama.

århus
Den gamle by i Århus

Om lørdagen, inden vi drog til Skivholme, var vi i Den gamle by i Århus. Der havde jeg aldrig været, og jeg havde glædet mig. Men, ak, allerede da vi gik derind, havde jeg det mærkeligt. Jeg var meget træt og havde en dundrende hovedpine. Vi gik alligevel lidt rundt i området, og som det fremgår, fik jeg taget et par billeder. Jeg blev bare tiltagende dårlig. Jeg følte gang på gang at jeg var ved at besvime, og jeg slæbte mig fra den ene bænk i skyggen til den næste.

den gamle by i århus
Man skal huske at drikke vand i varmen

Til sidst ville jeg bare ud. Jeg trængte sådan til at sidde ned i en behagelig stol i skyggen.

Med mine sidste kræfter sled jeg mig op ad bakken til Botanisk Have. Her fandt vi en fin plads, vi bestilte kaffe og vand. Jeg havde ikke følt mig tørstig, men jeg tømte lynhurtigt en kæmpe kande vand, og for hvert glas jeg drak, følte jeg mig bedre tilpas. Efter ganske kort tid var både træthed, hovedpine og besvimelsesfornemmelse væk. Jeg havde været dehydreret. Jeg drikker ellers altid meget, men fordi jeg var væk hjemmefra, uden rutiner og optaget af andre ting, havde jeg glemt at drikke vand.

botanisk have i århus
Botanisk have

Det er muligvis uretfærdigt, for jeg havde det altså elendigt, da vi var i den gamle by, men for mig var den botaniske have en større oplevelse. Ikke at der som sådan var noget i vejen med den gamle by, men den botaniske have tiltalte mig med sin overlegent systematiske opbygning og med den meget fine formidling der præger stedet. Jeg er simpelt hen ret vild med botanisk have i Århus.

lotusblomst

Og jeg har lært at man skal huske at drikke vand. Også når man er afsted på tur.

7 meninger om “Man skal huske at drikke vand. Også når man er i Århus”

 1. Hej Nana
  Ja vand må der til, jeg er også altid mere tørstig, når jeg kommer hjem efter en tur udenfor øen, men jeg har dog aldrig haft hovedpine af det. Min x-mand prøvede noget lignende, da vi var i Djurs Sommerland med børnene for mange år siden, han var vant til at drikke meget kaffe, han besvimede dog ikke, men fik også ondt i hovedet. Godt du fik det bedre i Botanisk Have.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det er ret vildt så afhængig mennesket er af vand. Nu var jeg jo aldrig i fare, og vi har heldigvis vand nok i vores del af verden, men det er frygteligt at tænke på hvordan det må være at tørste!
   Apropos vand: Jeg håber at jeres have har fået vand, så den ikke tørster 🙂
   Kh Nana

 2. Hej Nana, ja, vand skal der til. Jeg har altid en flaske med mig når vi kører afsted og hvis jeg er taget på en indkøbstur uden vand føler jeg mig straks dehydreret…. godt at du fik kræfterne tilbage rimeligt hurtigt. Du må tilbage til den Gamle By, der er rigtigt dejligt og meget at se. Jeg tror ikke at I fik set 1970’er kvarteret med de fine lejligheder fra dengang vi allesammen var børn?
  Botanisk Have har jeg faktisk aldrig rigtigt besøgt, selvom jeg bor så tæt på. Det må der rettes op på.

  1. Hej Ulla.
   Vi var i 70’er-kvarteret, og vi var inde i en pladeforretning, men ikke en nogen lejligheder. Ærgerligt at det blev så kort et besøg når jeg nu endelig var i Den gamle by! Jeg tror at du vil kunne lide den botaniske have. Væksthusene er imponerende, synes jeg.
   God onsdag til dig!

 3. Pyh og øv, for at du fik en del af turen ødelagt! Vand er enormt vigtig og jeg får nemt hovedpine, hvis ikke jeg drikker nok vand. Det er også altid det første jeg gør, hvis jeg får hovedpine; drikker et stort glas vand og ofte hjælper det faktisk. Hvis ikke det hjælper, prøver jeg med kaffe 😉 Jeg har faktisk aldrig været i den gamle bydel og vidste ikke engang at der var en botanisk have i Århus. Jeg vil helt sikkert der ned og besøge begge dele på et tidspunkt. Det 70’er-kvarter som @Frk.Anemone nævner, kunne være rigtig sjovt at se!! 🙂 Godt du slap med forskrækkelsen og at du kunne nyde resten af turen ❤

  1. Den botaniske have er altså ret lækker. De har nogle super fine drivhuse, og da vi var der, gik der to unge mennesker rundt (mon ikke de var studerende?) som kunne fortælle om det man så. Formidlingen var i det hele taget i top, og det er noget en gammel underviser som mig sætter stor pris på 🙂

 4. Det var ærgerligt at du ikke kunne nyde den gamle by. Det er et af mine yndlingssteder og præcis det første billede, du viser i indlægget, er mit aller-mest-yndlingssted i hele byen 🙂
  Botanisk have er også meget meget fin og de har en dejlig cafe med superlækker mad. (og vand 😉 )

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.