Man kunne jo også slå et mindre brød op …

brød

Jeg har allerede citeret min søn for – i forbindelse med at han hjalp os med at samle vores hønsegård – at stille det udmærkede spørgsmål: “Mor, hvorfor har du egentlig bestilt den allerstørste hønsegård?”

Spørgsmålet kan løbende stilles til mig, blot med lidt forskellig vinkling. Man kunne fx spørge: Hvorfor har du købt en firelænget gård? (Når man også kunne have købt et lille hus på landet). Eller: hvorfor har du tre hunde? (Når én hund er en fantastisk ven og kun skal have tørret 4 poter når den har været ude i regnvejr).

glade hunde
Jeg elsker alle mine hunde, men af og til er tre styks i overkanten …

Man kunne spørge: Hvorfor har du købt sommerblomstfrø nok til at dække en hektar med blomster? Og hvorfor har du købt 156 pallerammer som skal sættes op og fyldes med jord? (Nogle ville måske have købt 10 frøposer og 16 pallerammer. Og så ville de have haft styr på alle deres frø, spirer og bede).

højbede
Et lille udsnit (!) af de højbede der er samlet og fyldt op med jord og hestemøg. Selv om vi har fået megen hjælp undervejs, må jeg erkende at vi ikke når at sætte så mange rammer op at vi har plads til alle vores babyplanter … for slet ikke at tale om de uåbnede frøposer …

Det kan jeg simpelt hen ikke svare på. Jeg kan kun konstatere at jeg har det med at slå store brød op. Nu bliver jeg snart 57, og chancen for at jeg bliver klogere i dette liv er ved at være ganske lille. Men. Helt ærligt: Jeg ønsker tit at jeg kunne finde ud af at slå lidt mindre brød op.

21 meninger om “Man kunne jo også slå et mindre brød op …”

 1. Kære Nana…
  Vi er hver og en, som vi er..men når du stiller dig selv spørgsmålet hvorfor, tror jeg du er et skridt nærmere på at ændre det.
  Ingen kender os bedre end vores børn. Når tid er..tror jeg vi lytter til deres ord..med den kærlighed de er givet.
  De ser ofte vores “ting”, før vi selv er dem helt bevidste.
  Det er en af goderne, ved at ha’ voksne børn.
  Jeg ser endda begyndt at spørge dem til råds…når det er nødvendigt.
  De unge er dygtige og vidende i dag..
  Rigtig god dag og fornøjelse..du lægger hele din sjæl i alt du foretager dig.
  Søde hilsner og kærlig tanker Jytte..

  1. Ja, sådan nogle kloge, voksne børn der kender én ud og ind, er fantastiske rådgivere 🙂
   Tak for din søde kommentar, Jytte, og dejlig solskinsdag til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 2. Tja sådan er det bare, man kunne også spørge, hvordan kan I have mod på at flytte så tit. Det undrer mig stadig, sådan er det med jer, og I er hver gang glade for det nye sted, det er dejligt. Jeg satser på, at I bliver på Ravnegaard.
  Kh og held og lykke med det hele
  Lisbeth

  1. Tjae, jeg tror du har ret i at det bare er sådan det er … men jeg VIL nu forsøge at slå lidt mindre ud med armene i fremtiden … Og hvad angår Ravnegård, så har vi ingen planer om at flytte 🙂
   Tak, Lisbeth!
   Kh Nana

 3. Kære Nana
  Jeg kan godt følge dig, men du er sikkert eelsket på grund af dine store armbevægelser og grandiose indstilling til livet, så vær også glad for det. (Hønsene er sikkert begejstrede).
  Men derfor kan du selvfølgelig godt forsøge at gradbøje visse steder… det var et festligt indlæg…
  Du må konvertere det til en treårsplan, så det bliver spiseligt, og ser ud som om det var meningen fra starten. Frøposerne kan nok holde sig. Der skal måske så tilføjes en fodnote om at der ikke skal købes flere pallerammer. Bare så du ikke bliver frister ;-))))
  Kh Lisbeth

  PS Måske du skal lade sønnike godkende alle fremtidige projekter:-)

  1. Kære Lisbeth.
   Tak for dine kloge indspark 🙂 Især skal jeg huske at ligegyldigt hvor godt et tilbud jeg får, skal jeg IKKE HAVE FLERE PALLERAMMER 🙂
   Kh Nana

 4. Kære Nana
  Jeg kender det så godt
  Men præcis som du, ved jeg ikke hvorfor det er sådan. Måske lærer vi det aldrig, men det at du spørger dig selv, er da alligevel et skridt på vejen.
  Jeg synes det er spændene med alt det I har gang i lige nu, og glæder mig til at se alle de smukke blomster.
  Jeg havde også tre hunde, indtil for en måned siden. Der mistede vi desværre Mads så nu er der kun Sky og Fluffy tilbage. Men har sagt til mig selv, at for første gang i hele mit liv, vil jeg prøve at leve uden hunde, når de en dag også må herfra. Lad os så se om jeg kan finde ud af det
  Men ellers er der jo råd for det hihi.
  Rigtig god dag.

  Knus
  Lone

  1. Kære Lone.
   Åh, jeg vidste ikke at I har mistet den lille Mads. Det er så hårdt når ens hunde dør. – Også selv om de har haft et langt, godt liv. Det er godt nok en vild plan du har om at være hundeløs. Så langt er jeg ikke nået. Jeg tænker at jeg måske skal have to, måske bare en enkelt, men slet ingen … det lyder lidt skræmmende. Men, som du siger, kan man jo skifte mening, og indtil videre har I både Sky og Fluffy 🙂
   Tak, og god mandag til dig!
   Knus

 5. “Man kunne også slå et mindre brød op” – det kan man nemlig! Det er altid en god idé at afprøve en ny opskrift i mindre målestok – man kan jo bage igen, hvis man er tilfreds med resultatet.

  Du kuuunne banke en hurtig butik op med salg af 100 pallerammer og de poser frø, du alligevel ikke når at få sået i år. Og får du succes i blomsterbutikken i år, kan der kan helt sikkert både købes pallerammer og frø de næste mange år.

  Held og lykke med foretagendet!

 6. De brød har det med at blive store Nana.
  Jeg er blevet bedre til at finde de lidt mindre opskrifter og så klø på der.
  Men jeg har også en del sygdom i familien som gør det er nødvendigt.
  Havde jeg ikke det….. så arbejdede jeg mig selv ihjel!!!!!!!!!
  For mine privat opskrifter når til himmelen i størrelse :/

  Skøn dag
  Charlotte

 7. Sådan har jeg det også. I tankerne er der ingen grænser. Det er lidt andet i virkeligheden, og derfor har jeg besluttet mig for at skære lidt ned på nogle aktiviteter. Jeg er ved at løbe sur i pligter 🙂
  Kh, Karen

  1. Ja, det er nemlig lige det der sker: Man pålægger sig selv nogle pligter! Nu er det igen ærgerligt at du ikke lige kan komme forbi til en kop te, for jeg gad godt høre mere om hvordan du finder ud af det med at skære ned på aktiviteterne …
   Kh Nana

 8. Hej Nana – sjovt indslag. ….. Jeg kan godt følge dig. Jeg arbejder selv hårdt på at blive “minimalist”, for man kan jo godt klare sig med mindre her i tilværelsen, selvom det er svært, når man nu har pladsen ….

 9. Kære Nana – det er jo dig og det er helt ok 🙂 Du skal nok få fyldt de pallerammer og sået de frø. Måske ikke allesammen i år, men så lidt flere næste år.
  Og tre hunde – jeg forstår dig så godt! De er jo livsglæde og berigelse til familien – uanset snavs i poterne 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.