Mad og gæster

mad og gæster

Foruden at være titlen på et – vistnok hedengangent – magasin er ordene mad og gæster ret dækkende for hvad jeg går og drømmer om. Vores køkken er halvt revet ned og ret langt fra at blive genopbygget, og det er svært at lave mad. Jeg drømmer om et færdigt, fuldt funktionsdygtigt køkken, og jeg drømmer om at lave mad. God mad fra bunden, af gode råvarer. Jeg drømmer også om at have gæster. Jeg drømmer om at invitere gode venner til lørdagsmiddag, om at have besøg af hele familien og byde på rygende varm græskarsuppe med lunt hjemmebagt brød.

mad og gæster

Jeg er glad for at bo på Ravnegård, og jeg synes på mange måder at det er sjovt at renovere hovedhuset. Jeg ved også at jeg er en heldig kartoffel at jeg bor her, og at det ikke for alvor er et problem at jeg skal vente et par måneder på at kaste mig ud i spændende retter og gæstebud. Jeg er glad og taknemmelig. For mit liv i det hele taget, og for alt det vi allerede har udrettet her på vores dejlige gård.

entre

Men lige i dag gad jeg godt at det nye køkken var klart, at jeg havde rodfrugter i ovnen og et par gode venner på vej til middag. Jeg drømmer om mad og gæster.

10 meninger om “Mad og gæster”

  1. Åh, ja, jeg husker da du skrev om jeres køkkenprojekt! Jeg glæder mig til vi kommer ud på den anden side 🙂
   Tak – og god dag til dig, Charlotte!

 1. Forstår godt at du glæder dig. Husker tydeligt da vi lavede vores køkken for nu snart 13 år siden, da boede alle børn hjemme, så der skulle laves varm mad hver dag. Vi brugte grovkøkkenet til opbevaring af service og mad, komfuret stod i stalden, så der måtte altid sidde et barn ved siden af og holde øje med at der ikke kom en kat og stjal vores aftensmad, som var under tilberedning. Opvaskemaskinen stod i fyrrummet og spisebordet i vindfanget, du kan tro jeg også glædede mig, for hvor var det bøvlet, men også lidt hyggeligt.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Hi-hi, jeg kan lige se hvordan I måtte sidde vagt ved komfuret i stalden 🙂 Vi har det jo i virkeligheden super nemt, for vi er kun os to og ingen hjemmeboende børn. Vi kan fint klare os med noget koldt til aftensmad, men lidt bøvlet er det altså …
   Kærlig hilsen Nana

 2. Det bliver så dejligt og jeg forstår dig.
  Gennem voksenlivet har jeg ofte tænkt at sætningen “Forventningens glæde er den største” er en stor løgn – glæden er dog størst når drømmen/ønskerne er opfyldt 🙂

  1. Ja, der er mange af de ting man går og siger som slet ikke passer. Mit yndlings-hade-udtryk er det med at “det man ikke dør af, bliver man stærkere af”. Sludder! Jeg har oplevet ting der helt klart har gjort mig mere sårbar. Jeg var stærkere da jeg var ung og naiv. Og det bliver godt når I flytter ind i jeres nye hos, og vi får vores nye køkken 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.