Månedens flueben. Soveværelse med Flora Danica

flora danica


Indlægget indeholder reklame

Jeg her indført et månedligt blogindlæg med titlen Månedens flueben. Vi er nemlig i gang med så mange ting på gården, og her er så meget uafsluttet at jeg har brug for engang imellem at sætte et flueben.

spejl
I dag kom der spejl på væggen.

I august blev soveværelset færdigt. Rummet var allerede smukt renoveret da vi overtog huset. Med loft til kip, hvide vægge og nye trægulve. Den eneste virkelige forandring vi har udvirket er at vi har fået gulvene malet hvide.

kip
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at male hanebåndene hvide, men den beslutning tygger vi lige på …

Alligevel er det altså først i dag, vi kan sætte flueben ved soveværelset. I dag har Søren hængt spejl op, og jeg har hængt Flora Danica tryk på væggene.

flora danica
Flora Danica på rad og række, hængt op på verdens nemmeste måde.

Jeg har længe haft ideen om at hænge trykkene op uden rammer. På Vadekærgård hang de i rammer, men jeg kan lide det lette udtryk når de er rammeløse. Jeg har hængt dem op med elefantsnot. Undskyld udtrykket, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skal kalde de små klæbedutter.

Jeg har faktisk nogle tryk til overs. Det er en luksus, og jeg skal nok finde på noget at bruge dem til!

Vi har stort set klaret os med ting vi havde, men et par af trykkene er nye, og vi har købt en lille kommode i IKEA. Jeg har udskiftet grebene.

Vi opgav til sidst at købe skabe til alt (!) vores tøj. Vi nøjedes med at købe denne lille kommode, og så har vi simpelt hen lavet et walk-in skab. Det fortæller jeg mere om en anden dag.
Stuegranen havde vi også på Vadekærgård. Den er fantastisk nem at have med at gøre.

Bambusbænken har jeg egentlig haft til salg på DBA, men pludselig kunne vi se at den står fint for sengens fodende, så den blev taget af markedet igen.

Tæppet er fra RICE.
Intet soveværelse uden hundesenge …

Trykkene er fra Koustrup & Co som jeg lærte at kende da jeg havde Drømmegaven. Jeg elsker deres produkter, og jeg er stolt af og meget glad for at de har sagt ja til at samarbejde med mig.

Jeg har altid være betaget af Flora Danica motiverne. De er så klassiske, så lette og fine.

Jeg er blevet inviteret til at besøge deres showroom, og jeg har fået nogle af deres skønne bøger til anmeldelse.

Koustrup & Co’s hjemmeside er et besøg værd. Du finder den her.

17 meninger om “Månedens flueben. Soveværelse med Flora Danica”

 1. Sikke en orden og ro der hersker der . Flot . Åh ja tre små senge . Hvis du maler hanebånd ses de jo ikke , sådan som de er nu er de naturlige . Ser rigtigt flot ud efter min mening .

  1. Hej Anita.
   Jeg har det lidt svært med de hanebånd, netop fordi jeg synes de fylder for meget i rummet. De går an i soveværelset, men jeg tror jeg får en alvorlig udfording når stuen på førstesal skal indrettes. Jeg ved godt det er mig der er sart 🙂
   Tak for de pæne ord!
   Kh Nana

 2. Det ser flot ud som altid, men jeg sad og kiggede efter et billede, hvor man kunne se soveværelsets størrelse, det fandt jeg ikke, det er nok med vilje, du ikke har sat det på. Stuegranen er rigtig fin.
  Jeg synes også, at det er synd at male hanebåndene hvide, så hellere en anden lys farve, der markerer, at de er der.
  Kh Lisbeth

  1. Tak, Lisbeth!
   Når der ikke er et billede af hele værelset er det vist en blanding af blufærdighed og manglende evne til at fange hele rummet med kameraet. Jeg ved faktisk ikke hvor stort det er. Den ene langside har skråvæg hvilket jo giver mindre vægplads, men det er rigeligt stort, i hvert fald. Det er grundlæggende en lettelse af rummene her ikke er så store som de var på Vadekærgård.
   Jeg ved godt at min idé med at “skjule” hanebåndene er lidt speciel, men jeg synes de forstyrrer (jeg bliver nemt forstyrret 😉 )
   Kh Nana

 3. Åhh hvor er det er drømmedejligt smukt og let soveværelse, sjovt nok fik jeg indtrykket af det var lille, men kan læse jeg tog fejl:-) Tror på du får malet hanebåndende, det er som om det er dig med det lette lyse og nordiske. Også selvom hanebåndende er pæne umalet.
  Jeg malede og vores hanebånd hvide sidste år, den havde jeg ikke selv set komme, men jeg er så glad for at jeg gjorde det!
  Koustrup & Co’s hjemmeside er total lækker og mega fristende. Tillykke med dit nye samarbejde:-)))
  Knus

  1. Tak, Anette!
   Åh, jeg ved ikke, vores soveværelse er vist sådan midt imellem i størrelse. Der er i hvert fald plads til både menneskeseng og hundesenge, vasketøjskurv og kommode 🙂
   Jeg tænkte nok jeg kunne regne med din opbakning til de hvidmalede hanebånd. Godt at høre at du er glad for jeres, for det er jo lidt ærgerligt at fortryde når man har malet …
   Ja, er det ikke bare nogle lækre ting de har hos Koustrup og Co?!? De har sådan et tiltalende univers.
   Knus fra Nana

 4. Det er så smukke tryk. Jeg samarbejder også med Koustrup & Co., og de har altså de smukkeste ting. Snart kommer der en boganmeldelse af en dejlig bog derfra. Jeg fik en skøn bogpakke i fredags.

  Jeg synes, du skal lade hanebåndene være. Det kan også blive så hvidt, at man tror, det sner 🙂
  Kh, Karen

  1. Ih, Karen, du forstår altså at sætte ord på tingene. Jeg har stadig lyst til at male hanebåndene, men hvis jeg gør det, vil jeg tænke på snevejr hver gang jeg kikker på dem 🙂
   Åh, du har også fået bogpakke fra Koustrup og Co. Vi har nok fået nogle af de samme bøger. Vi er da heldige 🙂
   “… så hvidt, at man tror, det sner” 🙂 🙂
   Kh Nana

 5. Hvor er det bare blevet fint og hyggeligt og sikken smuk, smuk udsigt I har ud af vinduet. Som altid synes jeg I når så forrygende meget. Jeg er virkeligt imponeret både over jeres flid og over jeres smukke sikre stil, der passer så godt til et hus på landet.

  (P.S: Jeg ved at du ville skrive dig op på min mailingliste for at se hvordan mine mails ville komme til at se ud i det nye system. Nu har jeg lige siddet og flyttet mailadresser og kan se at du er skrevet op som en anden type følger hvor jeg ikke har mailadressen (vidste ikke engang at der var to slags). Derfor har jeg ikke inkluderet dig i den nye mailingliste. Hvis du stadigt gerne vil se de nye mails kan du gå ind på Marinas Mad og selv tilmelde dig via linket i sidebaren. Systemet er faktisk super smart og jeg tror godt jeg vil anbefale det, men det tager alligevel lidt tid at få det hele lært).

  Hav en dejlig torsdag.

  1. Tak skal du have, Marina!
   Jeg synes ikke vi når så meget, men det er dejligt at få at vide at der udefra set faktisk sker noget 🙂 Og tusind tak for de rosende ord!
   Jeg går ind og melder mig til din mailingliste igen. Det er nok fordi jeg har været logget ind på WP da jeg tilmeldte mig at jeg ikke uden videre kan overføres.
   Og nu kan jeg sige hav en dejlig fredag til dig!

   1. Så fint soverommet er blitt og de Flora Danica trykkene er jo bare helt skjønne:-) Har kikket litt rundt i bloggen din og her var det mye interessant. Ønsker deg en fin fredag! Hilsen fra Marianne

    1. Tak skal du have, Marianne! Og velkommen til min blog! Jeg har været ovre at besøge din, og jeg kommer igen. Sikke fantastiske billeder du tager!
     Hilsner fra Nana
     God weekend til dig!

 6. Meget smuk er jeres soveværelse blevet. jeg synes at det oser af fred. Hanebånd eller bjælker, selvom de bliver malet hvide vil alligevel træde frem på grund af lys og skygge ,så jeg siger ja til en gang maling . Men heldigvis er det jo helt op til jer selv. Håber at det går bedre med dig. Knus herfra med ønsket om en dejlig dag.

  1. Tak, søde Leila!
   Ja, jeg tror altså også det ender med en gang maling … Men indtil videre har vi mange meter paneler og karme der skal males – og døre og vinduesrammer, så vi venter nok lidt med bjælkerne 🙂
   Dejlig weekend til dig!
   Knus

 7. Så nydelig soverommet har blitt.
  Taksperrene eller hanebånd vil kanskje bli fine hvis de blir hvitmalte, men jeg ville hatt de slik de er nå en god stund først. Det gir soverommet en egen stil – og det er veldig dansk eller kanskje også litt fransk.
  Du kan pakke de inn et par stykker i hvitt papir og se forskjellen.
  Jeg elsker Flora Danica. Det ble så sart og nydelig med bildene.
  Ha en strålende helg Nana!
  Hilsen fra Turid

  1. Jeg har ikke tænkt på de umalede hanebånd som dansk, men det har du vist ret i. Det er da en super god idé at forsøge at pakke nogle af hanebåndene ind for at få et indtryk af dem som hvidmalede.
   Dejlig weekend til dig, Turid!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.