Månedens flueben. Salonen er klar

Jeg har bestemt mig for – hen imod slutningen af hver måned – at udgive et indlæg  hvor jeg viser et eller andet vi er blevet færdige med på Ravnegård. I huset eller i haven. Noget stort eller småt. Bare det er færdigt kan det gælde for månedens flueben. Når man er i gang med så meget som vi er, er det rart at kunne sige at noget er afsluttet.

salonen
Kik fra spisestuen ind i salonen.

I juli måned blev vi færdige med det første rum i hovedhuset. Salonen er som vi vil have den. Det er min mand der har navngivet den lille stue. Og navnet er hængt ved. Salonen har en god nostalgisk klang af tid til både selskabelighed og eftertanke.

lænestole
Asta har som sædvanlig sneget sig med i billedet.

Det der nu er spisestue, og det vi kalder salonen, var ét stort rum da vi overtog gården. Salonen fandtes slet ikke. Stik imod tidens trend som er store, åbne rum, delte vi den store stue op i to, og vi er glade for resultatet. Både for vores spisestue og for den lille salon.

Før-billedet herunder er taget fra den nuværende spisestue ned mod salonen. Her kan man se at det store rum tidligere har været delt op i to. Så vi har i virkeligheden bare retableret væggen.

før-billede
Billedet her er taget d. 3. maj. Kort tid efter vi overtog gården.

Der er sket meget i rummet siden det blev til. Der er kommet en dobbelt glasdør i den nye væg, så lyset kan vandre fra salonen til spisestuen og omvendt. Og det er lykkedes at finde nogle dørgreb som vi synes passer perfekt ind i vores stil. En detalje som vi nyder.

dørgreb
Jeg går op i detaljer, og jeg blev så glad da jeg fandt dørgrebene som bare er de helt rigtige.

Væk er det forsænkede loft og pyntebjælkerne. Loft og vægge er beklædt med filt, og væggene er blevet malet i en lys grå-grøn sandfarve. Gulvet er slebet og malet, træværket er malet hvidt.

Vindueskarm og radiatorskjuler er nye. Der er fræset elkabler ind i væggene og sat nye, hvide kontakter op.

vindueskarm
Jeg nyder de nye, hvidmalede og relativt dybe vindueskarme med plads til både blomster og lys.

Og så har vi møbleret, naturligvis. En af de få nye ting vi har købt i forbindelse med flytningen, er det lille kludetæppe på gulvet. De to Le Klint lamper købte vi da vi indrettede Vadekærgård. Vi er stadig glade for deres klassiske og lette look. Bordet kom også til da vi flyttede ind på Vadekærgård. Det pænt i både form og farve. Lænestolene havde min mand da jeg lærte ham at kende. Vi fik dem ombetrukket for en del år siden. Billedvæggen består af billeder vi havde i forvejen. Kridttegningen der hænger i hjørnet og de grønne planter har vi taget med fra Vadekærgård.

grønne planter
Grønne planter og kurve går igen flere steder i huset. Den store kurv er fyldt med plaider.

Det slår mig igen og igen at det er ret vildt at vi har så mange ting som vi kan genbruge. Vi kan sætte dem sammen på nye måder, vi kan finde ting der har været gemt væk, vi kan opgradere møbler med maling og lamper med nye skærme. Vi behøver næsten ikke at købe nyt, og det er så rart.

billedvæg
Nå-ja, og der er Asta igen …

Forleden sagde en veninde om salonen at den er et godt samtalerum. Der er intet der forstyrrer. Den karakteristik blev jeg glad for. Det er nemlig sådan rummet er tænkt.

Vi nyder at salonen er fiks og færdig. Snart følger flere rum, både i hus og have. Lige nu er der flere projekter med i opløbet om at blive august måneds flueben. Det lover godt.

25 meninger om “Månedens flueben. Salonen er klar”

 1. Det er en god ide med dit nye fluebens-tiltag. Og Salonen er et dejligt navn til det smukke rum i har skabt, det oser af her er ro, og plads til at fundere, slappe af og bare være. Igen, jeg er vild med jeres hvide gulve. Også jeres dørgreb er meget smukke, de træder virkelig frem i den enkelthed i skaber i- det er der detaljer virkelig kommer til sin ret, efter min mening!
  God søndag
  Knus Anette

  1. Jeg er glad for flueben. Jeg skriver altid lister, så jeg kan sætte flueben ved udført arbejde. Så ved man at det går fremad 😉
   Tak for dine smukke ord om salonen, søde Anette! Og nu har du jo selv fået et hvidt gulv, har jeg set 🙂 Sådan et gulv lysner vældig meget.
   Dejlig søndag til dig!
   Knus fra Nana

 2. Jeg elsker flueben :-). Jeres salon er virkelig skøn Nana. Jeres vægfarve minder ret meget om den farve vi har i vores stuer og jeg elsker den. Vi skal snart have malet om og det skal helt klart være den samme farve igen :-). Jeg er ret vild med jeres radiatorskjulere. Er de specialfremstillet til jeres stuer? Ha en dejlig søndag. Jeg nyder så meget at temperaturen er faldet nogle grader :-). Knus Mette

  1. Ja, flueben får en til at føle at man udretter en masse 🙂
   Godt at høre at I ikke er blevet trætte af vægfarven!
   Vi har valgt en billig radiatorskjulerløsning. De er fra Silvan. Jeg har skrevet lidt om dem i dette indlæg: https://mitlandliv.dk/detaljer/ De er super pæne, men ikke så praktiske da man ikke bare lige kan klikke dem af når man vil i kontakt med radiatoren (måske kan man sætte dem op på en fiksere måde, end vi har gjort …)
   Det er helt vidunderligt at det er køligere i dag. Og det har regnet (forhåbentlig også hos jer). Så skønt!
   God søndag til dig, Mette!
   Knus fra Nana

   1. Tak for dit svar om skjulerne. Jo det har regnet her og alt er en smule friskere. Jeg er dog i gang med rengøring og vaskning af trægulve og så får man varmen ret hurtigt :-). Knus til dig

 3. God ide med flueben, det gør det også mere synligt for jer selv. Smuk stue hvor jeg godt kan forestille mig tid til fordybelse og gode snakke

   1. Tak skal du have, Lisbeth! Vi har valgt tre forskellige lyse, men ikke hvide, vægfarver, og vi er glade for dem.
    🙂
    De seneste to gange jeg har ringet til min Moster, har jeg sagt “Hej, det er moster” når hun tog telefonen. Jeg tror det er varmen 😉
    Kh Nana

 4. Sikke dog et vidunderligt rum! Jeg er vild med din sikre, lyse, venlige og klassiske stil, og glæder mig til at se resten af huset.

 5. Sikkert dejligt flueben. Det er da virkeligt blevet den fineste lille stue og jeg kan godt se for mig at det er et dejligt rum at tale fortroligt i. Jeg synes I når VILDT meget og glæder mig til at se de fremtidige flueben. Du skal bare love ikke at arbejde dig selv helt i stykker i forløbet!

  1. Hvor er du sød, Marina! Jeg skal nok love ikke at arbejde mig selv helt ned. Faktisk laver jeg ikke ret meget 🙂 På den måde er Ménières sygdom ret praktisk. Hvis jeg laver for meget, bliver jeg så svimmel at jeg kun kan ligge ned. Så det regulerer sig selv 😉

 6. Nana I er bestemt gode til at indrette så man kan føle ro. Asta passer perfekt ind i jeres indretnings stil. Her i huset sættes der også flueben og dejligt er det hver gang det sker.

 7. Sådan en dejlig salon. Jeg kan godt lide rum med navne. Hos min mormor var der Bryggerssalen (den fik navnet, da der blev shinet op engang i 60’erne), og hos os selv har vi Gustenrummet. Det er ikke gustent mere, men Pers fine kontor. Dengang vi overtog huset, var loftet gult og væggene orange – deraf navnet 🙂
  Uden flueben og lister ville jeg aldrig nå noget. Det er så godt med lister, hvor man kan planlægge, time og organisere. Det skal bare til, hvis man ikke vil lade dagene glide med lidt her og lidt der og til sidst ikke ret mange resultater 🙂
  Kh, Karen

  1. “Gustenrummet” 🙂
   Ja, nemlig! Jeg elsker også lister! Og at organisere. Da jeg underviste, planlagde jeg hele skoleåret i august. Det var en stor fornøjelse som jeg godt kan savne …
   Sov godt, Karen! – Forhåbentlig ikke alt for varmt … Jeg må indrømme at jeg også er ved at have fået varme nok nu …
   Kh Nana

  1. Tak, Anette! Ja, det er sjovt at bruge tingene på nye måder. Jeg er ikke nær så kreativ som du er, men jeg elsker at indrette 🙂
   God onsdag til dig – gerne med en regnbyge …!
   Kærlig hilsen Nana

  1. Hej Charlotte.
   Godt at høre fra dig! Det er nu kun i stuerne vi er kommet langt 😉
   Håber alt er vel hos dig og ønsker dig en dejlig dag – måske med en skøn regnbyge som den vi lige har haft …
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.