Lyse, lune sommeraftener

sommeraftener

Sådan nogle lyse, lune sommeraftener, som vi bliver begavet med i denne tid, er ret fantastiske, synes jeg. Og jeg føler nærmest pligt til at nyde dem. Der er så få af den slags aftener. Nogle somre nærmest ingen. Så de lyse, lune sommeraftener bør nydes.

Jeg har et billede af, at jeg sidder ude til midnat, omgivet af tændte stearinlys, en enkelt lyskæde (jeg ønsker mig sådan en [reklamelink]), måske putter jeg mig under en smuk plaid, og ved min side har jeg – foruden Søren – et glas rosévin. Billedet af ideal-mig på en sommeraften tiltaler mig meget.

sommeraftener
Næsten sydlandsk stemning på gårdspladsen, hvor de små oliventræer, jeg købte for nylig, trives.

Der er bare det ved det, at jeg næsten altid er helt utroligt træt om aftenen, og når mørket endelig falder på (jeg er ikke glad for sommertid!), er jeg så træt, at jeg hverken orker at tænde stearinlys, finde plaider frem eller drikke rosévin. Jeg falder i stedet ned i min sofa og går glip af den fantastiske sommeraften. Eller af den sidste del af den, i hvert fald. Den første del har jeg typisk nydt, mens jeg vandede have.

Jeg har to af disse super søde fyrfadslygter. De er fra Drømmegavens tid, og jeg kan ikke forstå, at jeg ikke købte flere end to …

Her til aften har jeg været overraskende frisk, og jeg nåede faktisk at tænde nogle lys. Jeg nåede endda – som det fremgår – at tage billeder af de tændte lys. Men så blev jeg også træt (og bange for flagermusene), så jeg smuttede ind i sofaen.

sommeraftener
Hundene var naturligvis med i haven. Her har de alle tre sneget sig med på billedet.

Måske bliver det i morgen, jeg sidder derude til midnat …

Reklamelinks:
Lanterner
Havemøbler

10 meninger om “Lyse, lune sommeraftener”

 1. Jeg har desværre på samme måde som dig – jeg er også for træt om aftenen til rigtig at få noget ud af de dejlige sommeraftener. Jeg ender også i sofaen 🙂 Til gengæld er jeg tidligt oppe og er somme tider ude på travetur inden klokken er seks. Sommermorgener er også dejlige, og er man tidligt nok ude, har man det hele næsten for sig selv 🙂

  1. Ja, sommermorgenerne er også skønne, det har du ret i, Randi. I år har mosekonen brygget meget heroppe hos os, og det er godt nok smukt 🙂
   God sommersøndag til dig!

 2. De lyse lange sommeraftener er også fantastisk. Sådan helt vildt.
  Jeg har opfundet min egen teori.
  Jeg sætter mig simpelthen ikke. Først når det er tilladt at at dejse om ;)))))))
  For tror vi alle er trætte af den fysisk hårde lange dag og de meget høje temperature.
  Så det er klart vi falder hen.

  Skøn søndag
  Klem

  Charlotte

  1. Ja, tricket med ikke at sætte sig ned virker ret godt 🙂 – Jeg har bare dette billede af, at man skal SIDDE og nyde sommeraftenen, men det fungerer nok bare bedre at GÅ RUNDT og nyde sommeraftenen 🙂
   Tak, Charlotte og god søndag til dig og dine!
   Knus fra Nana

 3. Når jeg ser den smukke gule farve på dit hus kan jeg ikke lade være med at spekulere på, hvordan Ghislaine de Feligonde ville se ud plantet op ad en af de hvide længer. Jeg er oppe klokken meget tidligt så jeg ser heller ikke meget til de lyse aftner. Men morgnerne er også dejlige…

  1. Hej Lone.
   Jeg er sikker på at Ghislaine de Feligonde ville se rigtigt godt ud her på gården 🙂 Vi har ikke så mange ledige pladser langs længerne lige nu, men hvis man fjernede noget af belægningen på gårdens østside kunne man plante roser der … 🙂
   Ja, sommer er i det hele taget dejlig – fra morgen til aften 🙂

 4. Ligesom dig ser jeg scenariet for mig! Lange, lyse aftener i haven med lys og hygge! Men sådan bliver det ikke ret ofte, desværre. Livet kommer i vejen! Så er der én som skal hentes eller bringes, en vandingsmaskine som skal flyttes, en opgave som skal løses eller en besked som skal besvares – og når jeg først kommer ind, kommer jeg kun lige ud til en runde i haven…. Jeg bilder mig ind, at lyse nætter på terrassen hører til hos nogen, som ikke bor på en bondegård – måske endda i en lejlighed eller nogen som har ferie! Alligevel nyder jeg de fine aftner på min aftentur og et kvarters tid på altanen, inden jeg går i seng. Fremover kommer jeg til at nyde det hele natten, for jeg har fået seng på altanen – de seneste nætters varme har været hård, og jeg har sovet så dårligt. Sidste nat var jeg på altanen – jeg sov fantastisk! Så sådan bliver det i sommer! Hedeturene får ikke et ben til jorden!

  1. Jamen, hvor lyder det bare fuldstændig vidunderligt, at du har fået udendørsseng! Jeg har i forvejen både søvnproblemer og hedeture, og jeg har været nede på at sove 1-2 timer pr. nat i de varme nætter, men jeg er sikker på at jeg ville sove bedre på altanen. – Vi har desværre bare ikke en altan, men jeg skulle måske overveje et telt i haven 🙂
   Jeg er ganske sikker på, at du har ret: Når man bor på en bondegård, er der altid noget, der skal ordnes, så enten ordner man, eller også er man træt 🙂

 5. Jeg har det ligesådan. Jeg er træt om aftenen. Jeg orker ikke at sidde ude til midnat, når jeg skal op klokken seks. No deal. Og jeg er heller ikke så meget for at sidde hele aftenen. Hellere en aftentur og så hjem i seng 🙂

  Kh, Karen

  1. Her gik jeg og troede, at jeg var den eneste, der ikke kunne finde ud af at sidde på terrassen og se ud på bålfadet, mens jeg nipper til et glas rosé 🙂 Men det er jeg jo slet ikke, kan jeg se 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.