Lys over land

lys over land

Vi har haft meget lidt udendørslys her på gården. En enkelt lampe over henholdsvis hoved- og køkkendør. Ikke andet. Fælles for de to lamper var, at de ikke gav ret meget lys. I øvrigt var de ikke i vores stil. De så sådan ud:

udendørslampe før

Nu har vi købt nye lamper, og i går var elektrikeren forbi at sætte dem op. Nu er stilen mere vores, og så giver de endda meget bedre lys:

udendørslampe
udendørslys

Det allerbedste er, at vi har fået endnu en lampe. Den sidder på husets gavl og oplyser den tidligere meget mørke forplads. Sådan tre lamper er jo ikke den store ting, men de gør virkelig en markant forskel. Da jeg i går kom hjem i mørke, blev jeg helt glad, da jeg blev mødt af lys fra mine tre nye lamper.

lys over land

Og i dag er der kommet endnu mere lys over land. Jeg har nemlig sat årets første udendørs lyskæde op. Den sidder i den ene af de tre kirsebærlaurbær, vi for en måned siden flyttede fra haven ud på forpladsen. Da vi plantede den midt på pladsen, var det netop med tanke på, at her skulle være en lyskæde i de mørke måneder. Kirsebærlaurbærrene har taget flytningen i stiv arm. Mage til nemme planter skal man da lede længe efter! Og det var et ret stort øjeblik, da jeg i dag kunne tænde lyskæden derude på forpladsen, hvor den kan ses både ved ankomst, fra entreen og fra reposen på 1. sal. Jeg er helt vild med placeringen og går og kikker ud til den hele tiden.

lys over land

Vi har stadig masser af planer for forpladsen. Om alt går vel, kommer der hegn ud mod vejen allerede i næste uge. Uh, det glæder jeg mig til. Og jeg glæder mig over alt mit nye lys. Lys er godt!

16 meninger om “Lys over land”

 1. Hvor er det blevet fint med de nye lamper. Det er så hyggeligt med lys i mørket. Så føler man sig virkelig velkommen, når man kommer hjem. Jeg elsker, når min mand har tændt lyset på gårdpladsen, når jeg ankommer i mørket fredag aften. Vores gårdsplads ser bare endnu hyggeligere ud, når der er lys i lamperne langs stuehuset. Jeg må vist også snart have gang i nogle lyskæder til at skabe lidt ekstra hygge – nogle fordele er der da ved den mørke tid

  1. Ja, det gør altså en stor forskel, om der er lys eller ej. Især når man bor ude på landet, hvor det jo er meget mørkt, når det er mørkt 🙂 Du må finde lyskæderne frem, Anette. – Jeg skal også have sat nogle flere op …

 2. Ja lys må der til, her i den mørke tid. Sjovt nok har vi også lige sat den første lyskæde op i dag, jeg kan kigge ud på den her fra min computer. Jeg har også lavet en lille dekoration med store kogler og ledlys, der ser ud som fyrfadslys lige uden for køkkendøren. Jeg er jo ikke så meget til pynt, men lidt lys i den mørke tid er godt.
  Kh Lisbeth

  1. Lyskæden er en fantastisk opfindelse! Det er så hyggeligt at hænge dem op – og også at se alle de andres lyskæder, når man er ude at køre eller gå 🙂
   Kh Nana

 3. Haha, nu er den gal igen….-vores lamper på huset ved alle døre ser præcis ud som jeres nye lamper,( dog en anden farve) Jeg ville ønske jeg kunne vedhæfte et billede, så’n bare for at vise, at det ikke er noget jeg finder på De giver et godt lys, og passer godt til sådan et hus på landet, synes jeg.

 4. Ja lys i vintermørket må der til. Er det også kirsebærlaurbær du har i krukkerne ved døren? Tænker om jeg kunne have en på vores altan, for de er så fine. KH Birgit M.

  1. Ja, det er små kirsebærlaurbær i krukkerne ved huset. Sidste efterår købte jeg en, som jeg havde i en krukke hele vinteren, og som vi plantede ud i foråret. Planen er at gøre det samme med de fire ved dørene. Men mon ikke de kan overleve flere år i krukker …? Indimellem kan man få dem meget billigt i Rema, så du kan da give det en chance 🙂
   Kh Nana

 5. Hvor er det fint, det er lige lamper i den stil jeg har ledt efter til min terrasse og til glashuset hvor der gerne må være lidt krummelure – så smukke:-)
  Det er så fint og hyggeligt med en stedsegrøn plante med lyskæde på jeres gårdsplads. Det er så rart at komme hjem til lys og så er det også praktisk at man ikke skal famle sig frem. Jeg glæder mig max til at få lyskæder op, batterierne er købt og der er ved at være klar til at pynte rundt omkring.

 6. Det ser rigtig dejligt ud med lysene på gårdspladsen. Jeg tror nu også, at vi skal hænge lyskæder op i weekenden. Det er i hvert fald mørkt nok til det.
  Kh, Karen

 7. Det er så rart når man kan se at finde rundt i mørke, så udendørsbelysning må der til. Hvor er det dejligt at i nu har fået det lavet. Lyskæder er bare et must på denne årstid, jeg er også begyndt at sætte mine op. Det er så dejligt med lys i mørket, især ude på landet, hvor der ikke er gadebelysning.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Ja, det gør virkelig en forskel, når der er lys derude! Jeg mangler den ene balancenerve, og derfor er jeg afhængig af mit syn, når jeg skal holde balancen, og jeg har været virkelig usikker i mørket.
   Hi-hi, ja, jeg tænker mig, at du skal bruge nogle dage til at sætte lyskæder op, for du har vist virkelig mange 🙂 Jeg håber du viser billeder, Anette!
   Kærlig hilsen Nana

 8. Elsker bare lys i den mørke tid, og jeg er nok en af dem der starter allerførst med lyskæder, når mørket nærmer sig 😉
  Det ser rigtig fint ud kære Nana ❤️

  Knus og sov godt
  Lone

  1. Ja, jeg kan godt forestille mig at du er hurtig på lyskæderne, Lone 🙂 De hjælper altså også gevaldigt på mørket!
   God fredag til dig!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.