Lys i november

Jeg har stærkt brug for ekstra lys i november, og jeg har arbejdet en del med lyskæder de seneste dage. Krysantemummerne i krukkerne ved indgangsdørene er blevet udskiftet med små grantræer, og grantræerne har fået lyskæder på. Jeg har desuden fundet nogle lys til lanternerne. Det hjælper alt sammen på det.

lys i november
Græskarret får lov til at ligge lidt endnu, men der er lys i både lanterner og lille juletræ.

Ved havedøren står to kirsebærlaurbær som egner sig helt fantastisk til lyskæder.

ravnegård
Her har efter sigende ligget en gård siden middelalderen. Det nuværende hovedhus er fra 1906 hvor Ravnegård blev genopbygget efter en brand.
lyskæder
Her på havetrappen har jeg siddet og ribbet ribs mange gange i sommers. Det virker allerede som længe siden.

På vores forplads har jeg sat en kirsebærlaurbær i en kurv. Til foråret skal den plantes ud. Lige nu byder den velkommen ved vores nye havelåge.

julelys
Jeg glæder mig allerede til vi skal plante kirsebærlaurbærtræet til foråret. Jeg glæder mig i det hele taget intenst til vi skal i gang med at skabe noget have.
ravnegård
En sød læser kender – og har fortalt os – historien bag navnet der hænger på sidebygningens gavl. Det er den lokale smed der har lavet det af hestesko.

Jeg har sådan nydt at gå og tænde lys omkring gården. Jeg kan godt se at hovedhuset ikke er nær så stort, og heller ikke helt så flot som huset på Vadekærgård (her kan du se et tilsvarende billede (endda også med lille, hvid hund i forgrunden) fra Vadekærgård). Men jeg elsker Ravnegård.

gårdsplads
Jeg har også købt et par store, lækre kranse af blågran til de to indgangsdøre.
velkomstlys
Vi taler om at lægge en flisegang fra lågen og hen til indgangsdørene. Det bliver ikke lige nu, men gerne inden næste vinter.

Billedet herunder er ikke helt vellykket, men det fortæller en lille historie. En historie om nogle hunde der er allevegne og som altid popper op på billeder. Pladen der ligger bag hundene dækker det område hvor de to hvide yndigheder ellers slikker slampartikler af ærtestenene. En praktisk, omend ikke særligt køn, foranstaltning.

Vi vil gerne skifte køkkendøren til en dør med mere glas. Det vil give mere lys i køkkenet. Det ønske bliver  forhåbentlig til virkelighed i begyndelsen af 2019.

Jo, november er fuld af lys. Man skal bare selv arbejde lidt for det.

22 meninger om “Lys i november”

 1. Det ser godt ud, gør det 🙂 Meget hyggeligt og indbydende. Kransene på dørene klæder huset rigtig godt.
  (Jeg har foreløbig kun fået lavet én lanterne med lys, men håber på mere)
  November er som skabt til lys.
  Kh Lisbeth

  1. Det er først de allerseneste dage jeg har fået gang i lyset. Du skal nok nå flere lanterner inden det naturlige lys vender tilbage 🙂
   Kh Nana

 2. Kan I ikke bare få en glarmester til at komme og sætte glas i de to øverste steder, så det kommer til at ligne vinduerne. Det kan kan gøres på stedet og vil ikke tage ham lang tid; desuden er det billigere end at købe en ny dør.

 3. Du ved jeg ikke er meget til pynt, men på denne årstid skal der lys i haven, det er et must. Desværre har vi ikke nået det endnu, men det skal nok komme, helst senest d. 15. og to måneder frem mindst.
  To søde hunde, en veninde har lige sagt farvel til sin i dag, det er så trist, det var en dejlig hund, men den var blevet dement og kunne ikke høre.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg har ellers heller ikke pynt i haven (selv om jeg synes det er super fint hos dem der kan den slags 🙂 ), men lys bliver man glad af!
   Det er synd for din veninde. Det er hæsligt at tage den beslutning. Man ved det følger med, men det bliver det ikke nemmere af!
   Kh Nana

 4. Det er så koselig med lys utendørs i adventstiden. Jeg har også det, men er ikke kommet igang enda. Samtidig tenker jeg mange ganger på at det er en luksus for oss i denne delen av verden som kan bruke så mye penger på gaver, stasj og strøm ved juletider.

  Ønsker deg en fin dag.

  Beste hilsen Ingrid

  1. Du har ret, Ingrid, det er jo i den grad et billede på overflod at vi sådan kan bruge lys bare for sjov og for hyggens skyld. Vi er så heldige!
   Tak! Og jeg ønsker dig en god novemberdag!
   Kh Nana

 5. Det ser rigtig hyggeligt ud, og det gør Ravnegaard også. Man behøver jo ikke over 300 m2 for at have det godt og rart 🙂 Når du først er færdig med at indrette og lave have, bliver det helt sikkert den kønneste gård i hele Nordsjælland.
  I weekenden vil vi også ud og købe et juletræ til pavillonen. Det ser så dejligt ud, når pavillonen lyser ud over de mørke marker.
  Kh, Karen

  1. Nej, det er ikke husets størrelse, men stemningen omkring det der betyder noget 🙂 Vi arbejder videre på at skabe den skønneste gård i Nordsjælland 😉
   Åh, jeg kan huske jeres juletræ i pavillonen sidste år. Det er en skøn idé!
   Kh Nana

  1. Ja, det handler mere om stemningen og beliggenheden, end om hvor perfekt huset er. Og her er bare den skønneste stemning og den skønneste beliggenhed 🙂
   God aften til dig, Charlotte!
   Knus

 6. Hej Nana.
  Det ser rigtig hyggeligt ud med lys i de små træer og buske. Og jeg kan godt forstå, at du er glad for gården. Tak for kigget!
  Kh Lis

 7. Tak for inspirationen. Selvom jeg først plejer at sætte lys-kæderne op i vores have omkring 1.december – er de nu hængt op. For du har ret, november er en mørk måned, og det er så hyggeligt at komme hjem til en oplyst have. Da vi boede i “Vejmandens hus” i Havreholm vandt jeg også en sofa fra “Bo bedre” – fordi jeg skrev et indlæg om samme emme. Vi kan ikke få for meget lys i november, enig.

  1. Dejligt at høre at du også nyder dine lyskæder 🙂 Jeg har lige vinket farvel til en veninde ude fra gårdspladsen, og jeg nød simpelt hen sådan alt mit lys.
   – En sofa fra Bo Bedre lyder godt! Jeg gad godt vinde et sofabord, men det er der vist ingen chancer for 😉

 8. Så hyggeligt det ser ud kære Nana. Ens hjem behøver ikke være stort for at være stemningsfyldt. Du ved jeg elsker dine billeder, og især dem med de søde små firbenede 😉
  Det blir så godt med en glasdør til at sprede endnu mere lys.

  1. Jeg kunne også godt lide den gamle gård 🙂 Den lå bare for langt fra alle vores mennesker, men det kunne den jo ikke gøre for 😉
   God weekend til jer, Mia!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.