Lys i den mørke tid

Det er blevet efterår. Helt uden at jeg er klar til det. Jeg er bare ikke særlig god til mørke. Jeg har brug for lys, og jeg skal sørge for at være ude, også når det regner. I dag var hundene og jeg et par timer i haven. En del af tiden gik med at redde georginer der var knækket. Når deres hoveder bliver meget regnvåde, bøjer stilken, og de knækker. Nu flyder der smukke blomsterhoveder i mine zinkbaljer.

georginehoveder

Jeg plukkede også blomster til vaserne. Især den farverige slags der for alvor lyser op i mørket. Herunder den buket der nu pryder vores spisebord.

buket fra haven

Jeg klippede desuden græskanter med en lille håndklipper. Da jeg kom ind med smerter og hævelse i tommelfingeren, satte jeg mig til computeren og købte en bjælkeklipper. Det er sådan en motoriseret græsslåmaskine som egner sig til at klippe højt græs. Den skal bruges til kanter – og til det høje græs i frugthaven som vi endnu ikke har fået klippet. Når man har halvanden hektar land, nytter det altså ikke noget at man fedter med haveredskaberne. Det indkøb hjalp også på humøret.

lys i mørket

Og så har jeg hygget mig med læsning og te (og duften (!) af våde hunde), og det er da ikke så dårligt. Måske kan jeg nå at blive klar til efteråret inden jeg bliver indhentet af vinteren.

Gem

Gem

Gem

16 meninger om “Lys i den mørke tid”

  1. På denne årstid trænger man ligesom til de stærke farver, synes jeg 🙂
   Ja, vi glæder os til vi får vores nye græsklipper!
   Tak – og i lige måde, Maria!
   Knus

 1. Jeg har jo ikke været så heldig med mine georginer, men jeg havde tre store, som ganske rigtigt knækkede i stænglen. De er kommet ind i vasen og pynter fint herinde, så helt ødelagte var de ikke.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det er bare med at redde hvad reddes kan! Hos mig er det tydeligt at nogle sorter knækker lettere end andre. Jeg har fx en enkelt meget storhovedet sort (og jeg er selvfølgelig så dum at jeg ikke husker navnet) som ikke knækker, ligemeget hvor tung den bliver.
   Jeg håber du får stor succes med georginerne næste år!
   Kh Nana

 2. Ja det er alt for hurtigt blevet efterår! Jeg er heller ikke klar men det kan man jo blive nødt til at blive… Du har så mange smukke blomster at plukke af Nanna! Næste år er jeg simpelthen nødt til at ha sået flere sommerblomster 😀
  Ha en rigtig god weekend!
  Knus Vibeke

  1. Man får altså virkelig meget for ulejligheden og for pengene når man sår sommerblomster, så jeg kan godt forstå dig! Jeg skal have lidt flere næste år 🙂
   Tak – og i lige måde til dig, Vibeke!
   Knus

  1. Nej, vinteren må gerne vente!
   Tak! – Og god weekend til dig og dine døtre i København! (Hernede er det tørvejr, og jeg håber det også holder tørt i hovedstaden 🙂 )

  1. Kære Lisbeth.
   Ja, man kæmper for at få noget hygge ud af regnen 🙂
   I dag skinner solen, heldigvis, og det er en god start på søndagen! Jeg ønsker dig en en dejlig én af slagsen!
   Solskinshilsner

 3. Jeg foretrækker nu at kalde det sensommer lidt endnu 🙂 selv om vi også her får ngole gevaldige byger.
  Godt grej er det halve arbejde og en kæmpe fornøjelse at bruge, så der skal man ikke spare, hvis man har en stor have.
  Forstår godt din glæde over at have så mange blomster at klippe af nu, den glæde vil jeg ikke undvære.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Godt grej er vigtigt! Jeg kan godt blive lidt misundelig på alle de store maskiner John har adgang til 🙂
   Jeg skal altså have flere sommerblomster til næste forår, for man får så meget glæde ud af meget lidt arbejde.
   God søndag til jer!
   Kh Nana

 4. Jeg har også mange dahliaer, hvor stilken er knækket. Har bare ikke haft tid til at klippe dem. Må se om jeg kan få nået det i dag…men lige nu prioriterer jeg en blogrundtur og derefter skolearbejde først.

 5. En meget skøn blog, som jeg først lige er blevet opmærksom på, og som jeg vil følge. Føler med dig med dit øreproblem. Var det ikke for cochlear implant, Guds gave til menneskene,ville jeg selv være totaldøv, arveligt betinget. Nu hører jeg heldigvis ganske fint – men hørelsen fylder meget i min hverdag.

  1. Hej Anna Marie. Velkommen til min blog, og tak for din søde kommentar!
   Jeg fulgte dit link og kan se at du selv har en spændende blog, men at du ikke har skrevet på den et stykke tid. Den ser ellers ud til at være værd at fordybe sig i 🙂
   Dejligt at høre at du er blevet hjulpet af cochlear implant! Jeg færdedes i slutningen af 80’erne/begyndelsen af 90’erne en del i døvemiljøet hvor meningerne om implantatet var delte.
   Vi skrives forhåbentlig ved,
   mange hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.