Lørdag eftermiddag i København

lørdag eftermiddag i københavn

I går var jeg en tur i København. Det gik over al forventning. Jeg bliver ofte svimmel og utilpas, når jeg kører i tog, og når jeg færdes steder med mange mennesker, men svimmelheden holdt sig på et minimalt niveau hele eftermiddagen.

Jeg var sammen med min datter, og vi skulle ikke noget. Vi skulle bare være der. Midt i det gamle København. Og det var en rigtigt god fornemmelse.

Der er mange mennesker i København sådan en mild lørdag i starten af februar, men det lykkedes mig at fange et enkelt mennesketomt øjeblik i Rosengården. Du kan skimte Rundetårn yderst til højre:

rosengården

Jeg shopper ellers næsten aldrig, men i går købte jeg et par ekstra tedåser (apropos forrige blogindlæg), og jeg købte ny mad- og vandskål til vores kat, Rosa. De gamle var skårede og slet ikke pæne længere. Nu har hun et sæt yndige, rosablomstrede skåle fra H&M Home.

vandskål

Da jeg var ung og boede i København, købte jeg grøntsager på grønttorvet på Israels Plads. Der ser godt nok noget anderledes ud i dag. Nu ligger Torvehallerne der, hvor grønttorvet plejede at være. Stemningen derinde er er præget af luksus. Der er mange mennesker, mange penge, stort vareudvalg og stort forbrug.

Da jeg var ung og handlede på Israels Plads, var blomkålene hvide, men se bare, hvor mange smukke sorter, man kan købe i dag:

lørdag eftermiddag i københavn

På pladsen foran Torvehallerne købte jeg blomster. Ikke så mange, som jeg havde lyst til (jeg havde vel egentlig lyst til at købe dem alle, undtagen de tørrede med kunstige farver), men jeg købte to bundter tulipaner. Tykke, dobbelte, cremegule og rosafarvede. De står stadig i deres cellofan ude på gårdspladsen, for jeg var for træt til at arrangere dem, da jeg kom hjem i går. Men nu vil jeg hente dem ind, så vi kan få glæde af dem. (Ja, det er altså ikke dem på billedet, så mange købte jeg ikke …)

lørdag eftermiddag i københavn

Sådan en lørdag eftermiddag i København kan anbefales. Men i dag holder jeg mig heroppe på landet. Det bliver også godt.

4 meninger om “Lørdag eftermiddag i København”

 1. Åh vilken mysig dag ni fick i Köpenhamn. Skönt att du fick känna dig bra. Och vilka kraftiga välväxta fina tulpaner. Det var annat än dom jag köpte på Ica/mataffären:).
  Det är så härligt att gå omkring bland olika stånd med blommor och grönsaker.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  1. Ja, man kan få så mange lækre ting i Torvehallerne. Bare at gå at kikke på det alt sammen er en fornøjelse 🙂
   God ny uge til dig, Maria!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.