Livet uden Radio24syv

radio24syv

De seneste 8 år har Radio24syv været radioen i mit liv. Jeg er et ordmenneske. Et sprogmenneske. Jeg hører taleradio, og i al den tid Radio24syv har eksisteret, har den været min primærkilde til taleradio.

Jeg har været lettere irriteret på visse af morgenværterne, når de har været meget insisterende i deres spørgeteknik. Men Radio24syvs morgenradio har kørt i baggrunden hver eneste morgen. Mens jeg har børstet tænder, når jeg har lavet dagens første kop te, når jeg har tømt opvaskemaskinen. Den har bragt mig i kontakt med verden, og den insisterende spørgeteknik har måske nok været irriterende, men ofte også udbytterig.

Og nu til en mærkelig indrømmelse: Om formiddagen, når jeg har taget bad, lagt makeup og sat håret, har jeg hørt Millionærklubben. Jeg har ikke fattet en brik af det, de talte om. Jeg ved intet om aktier, og jeg har ikke sådan for alvor lyttet. Men jeg har hygget mig med stemningen. Der har været noget trygt over hver formiddag at høre seneste nyt om et aktiemarked, som jeg ingen aktier har i.

radio24syv

Når jeg har skullet køre et ærinde i løbet af eftermiddagen, har jeg forsøgt at få det til at passe med udsendelsen af Fede abes fyraften med Anders Lund Madsen. Da vi boede ved Næstved, og jeg ofte skulle køre langt, kunne jeg høre hele programmet på vej til eller fra København. I går hørte jeg de sidste 20 minutter af det sidste program, da jeg kørte til stationen for at hente min datter. Og jeg var lige ved at få tårer i øjnene (eller var der faktisk en lille tåre?), da jeg lyttede til udgangsmelodien Et lille lys i mørket med Trille.

På Vadekærgård havde vi badekar, og jeg yndede at tage et bad, mens jeg lyttede til Jeppesens bibelskole. Siden har jeg hørt det sporadisk, og nu fortryder jeg, at jeg ikke har hørt hver eneste udsendelse. Kommer de mon til at ligge et sted? De fortjener at blive hørt!

radio24syv

Jeg har nydt Karsten Pharaos oplæsninger i programmet Pharaos cigarer. Jeg har sjældent hørt dem lørdag aften, hvor de blev sendt, men ofte om natten, når jeg ikke har kunnet sove.

Om fredagen er jeg af og til løbet ind i Er du sunshine? Radio24syv beskriver (nej, beskrev) selv programmet sådan: Det er cocktailbærret i en cocktail, som allerede er for meget. Det er krymmel i pangfarver på en softice, som er for stor til, at man kan holde den med én hånd. Jeg tror ikke, jeg er (var) målgruppen, men der var noget over stemningen, som fangede mig. Noget godt.

Jeg kunne ikke drømme om at læse et billedblad, men jeg har lyttet til Det vi taler om, når lejligheden har budt sig. Og det har den med jævne mellemrum. Udsendelsen er ofte faldet sammen med, at vi har gjort rent. Og med Det vi taler om i baggrunden, glemmer man helt, at det er kedeligt at gøre rent. Jeg er blevet godt underholdt af det program.

radio24syv

Jeg har lyttet til Lone Franks 24 spørgsmål til professoren. Og jeg er blevet klogere. Her har været tale om videnskabsformidling på et seriøst plan.

Romerriget er jeg også af og til blevet klogere af. Knud Romer har haft mange vidende mennesker i studiet. Jamen, jeg kunne blive ved … Jeg kommer hele tiden i tanker om programmer jeg har lyttet til og haft glæde af.

Jeg kan godt høre, at det lyder vanvittigt, men lukningen af radio24syv føles som et tab. Det er simpelt hen ikke ligegyldigt, om 24syv er der, eller ej. Min radio er væk. Hvad skal jeg nu lytte til?

11 meninger om “Livet uden Radio24syv”

  1. Nej, jeg kan heller ikke gennemskue om der er tale om en ægte skandale eller ej, men det ER da mærkeligt, at man lukker en radiostation, der fungerede godt og havde mange lyttere. Og her til morgen har der bare været stille herhjemme … men jeg kan vel vænne mig til P1 igen …
   God fredag til jer i Ebeltoft!
   Kh Nana

 1. Jeg har faktisk aldrig selv hørt Radio24syv. Jeg hører meget lidt radio – næsten kun, når jeg kører i bil, og så er det P4 Østjylland på grund af trafikmeldingerne. Lørdag kan jeg finde på at tænde for Mads og Monopolet.
  Men jeg kan godt forstå, at du – og mange andre – kommer til at savne Radio24syv. Især når man er hjemme hele tiden, kan det være rart med noget at lytte til, der ikke kun er trafik, nyheder og gennemsnitlig musik.
  Den nye radio – den i Aarhus – har fundet på at lade ham Isam B fra Outlandish være radiovært på et program om tro. Der står jeg helt af, men jeg går jo også med korte ærmer, når det er varmt…
  Kh, Karen

  1. Nej, jeg kan altså godt sige, at den nye radio ikke får en lytter i mig. Jeg vil trofast sørge over Radio24syv, og så vil jeg vende tilbage til P1. – Det-dér Mads og Monopolet har jeg hørt meget om, men aldrig selv lyttet til. Det må jeg hellere give en chance.
   Og så skal man ikke undervurdere retten til at gå med korte ærmer!
   Kh Nana

 2. Ha ha – her kommer jeg, lettere provokerende. Jeg har aldrig hørt radio24syv. Vi hører aldrig radio her i huset, her er helt stille, hvis vi ikke ser TV, i øjeblikket kan jeg høre kommentatorerne på tenniskampene, som Bent er vild med.
  Jeg hører radio, når jeg kører bil, men kun hvis jeg er alene af sted. Jeg kan til gengæld godt lide at høre Mads og Monopolet, men det er også kun, når jeg kører i bil. Det er synd for jer, der godt kan lide 24syv, at de lukker den.
  Kh Lisbeth

  1. Jamen, så kommer du jo ikke til at savne Radio24syv 🙂 Jeg er vist den eneste i Danmark, der aldrig har hørt Mads og Monopolet. Jeg må give det en chance!
   Kh Nana

 3. Jeg er også en af dem, som kom (for) sent til Radio 24syv. Det kan jeg da godt ærgre mig over, nu hvor jeg hører og læser om, hvor meget godt jeg er gået glip af. Og jeg har altid haft en svaghed for Michael Bertelsen, så hvorfor i alverden jeg ikke har været lytter, ved jeg da ikke.
  Desværre ligger programmerne ikke nogen steder, jeg har lige prøvet at klikke på app’en på min telefon.
  Jeg hørte de allersidste minutter i går aftes, hvor Aron Coplands Fanfare for the Common Man blev spillet fra taget af radiostationens hus.

  1. For mange af os, er det nok en vane, hvad vi lytter til. Jeg kan i hvert fald mærke, hvor vant jeg er blevet til 24syv. Du har nok bare andre vaner 🙂
   Nogle af programmerne er vist overtaget af Berlingske Media, men det er ligesom bare ikke det samme …
   God weekend til dig, Jette!

   1. Tak i lige måde! Jeg lytter faktisk aldrig til radio længere. Jeg har i mange år været trofast lytter på BBC Radio 4 og 4 extra, men det er som om det er gået i glemmebogen, måske pga. lydbøgerne jeg hører. Men jeg må have taget mig sammen til at komme i gang igen, for ind i mellem har jeg kun e-bøger og så er der jo ikke noget at lytte til,
    mens jeg syr eller lægger kabale (på min tablet. Det er jo også svært at gøre, hvis jeg skulle læse. :-D)

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.