Ligusterhæk mod vejen

ligusterhæk

I går og i dag har vi plantet hæk.

ligusterhæk
Hækken er sat langs et gammelt hegn der hælder ind mod vores grund. Planen er at sætte dyrehegn på det, så det holder hundene inde, og at vente på at hækken vokser ud og dækker hegnet.

Da i overtog gården var der, ud mod vejen langs det stykke have der udgør en lille forhave foran hovedhuset, en relativt nyplantet ligusterhæk . Hækken stopper ved forpladsen som er helt åben (og det skal der gøres noget ved). På den anden side af forpladsen står et lille stykke syrenhæk, og derefter har der været helt åbent ud til vejen. Det er her vi har planlagt at have et stort område med køkkenhave.

Hækken der stod her i forvejen. Bag den skimtes syrenhækken. Bag den igen kan man med lidt god vilje ane et stykke med bart op imod naboens søde, stråtækte hus. Det er på det bare stykke vi nu har sat hæk.

Når der nu var ligusterhæk i forvejen, har vi valgt at fortsætte den på det restende stykke langs vejen. Forleden fik vi gravet en rende, så selve plantningen af hækken skulle være nem. Det var nu ikke så nemt endda, for jorden der var gravet op, var flere steder fuld af ukrudt og rødder.

Hækken tæt på. Vi var positivt overraskede over planternes størrelse, og vi er enige om at hækken allerede ligner … en hæk. I baggrunden genboens udlænge. Alting er så pænt her i vores landsby.

Men nu står hækken der, og selv om den kun er en lille babyhæk, giver den et nyt udtryk til grunden. Vi er meget tilfredse.

Ok. Man skal måske gøre sig umage for at få øje på hækken der stikker 15 cm op over hegnet, men her er den altså (og Søren) set fra den anden side af vejen.

Jeg indledte med at skrive at vi har plantet hæk. Hækken er 30 meter lang, og sandheden er at jeg har plantet 3 meter. Resten har Søren stået for, og han har gjort det godt.

16 meninger om “Ligusterhæk mod vejen”

 1. Det bliver rigtig godt. Og det er hårdt at grave i den slags jord. Jeg kender det kun alt for godt. Hvis du har en liguster til overs, kan du plante den et andet sted og lade den blive til en busk. De får sådan nogle flotte, blanke, sorte bær, der er fine i buketter. De er også giftige, men man spiser dem jo heller ikke
  Kh, Karen

  1. Mange af de ting vi har i haverne er jo giftige. Det gælder bare om kun at spise det spiselige 🙂 Vi fik nu ingen planter til overs, men kender jeg os ret, får hækken lov til at få både blomster og bær med jævne mellemrum 🙂
   Kh Nana

 2. Den kommer nok til å bli fin og fyldig om ikke lenge. Tiden går jo så fort, ja nesten altfor fort. Det ser ut som dere har hatt et flott vær til å jobbe ute i også og da er jo alt så mye enklere.

  God helg til dere.

  1. Ja, tiden – den gode tid, i hvert fald – går alt for hurtigt!
   Vi har haft et helt vidunderligt vejr de seneste mange dag. Sol og varme som var det sommer. Det kan vi lide 🙂
   Tak, Ingrid – og i lige måde!
   Knus

  1. Ja, hegnet er sødt, men det hælder voldsomt, og det giver ingen fornemmelse af privatliv, så det bliver godt med en hæk 🙂 Ja, han var heldig med vejret, ham Søren. Måske er han heldig igen i dag hvor han skal plante syrenhæk 🙂
   God søndag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 3. Det skal nok blive rigtig fint.
  Haha…kender godt den der med “vi”…så snart det er det tunge/hårde arbejde er det mest Carsten, der udfører det mens jeg “dirigerer” 🙂

 4. Her er der også blevet plantet hæk i dag. Vi har plantet den første tredjedel af en bøgehæk der skal omkranse et nyt haverum. Resten skal plantes i morgen. Heldigvis har vi en minigraver til det hårde arbejde.

  1. Bøgehæk er smuk! Jeg sidder lige nu og skriver på en anmeldelse af Dorthe Kvists bog “Sådan skaber du rum i din have”, og jeg har sådan en lyst til at drøne ud i haven og skabe rum. Det lyder godt med jeres bøgehækomkransede haverum!
   Vi har altså også haft en mand forbi med en minigraver, men den opgravede jord skal jo stadig renses lidt for rødder og brændenælder og den slags og kastes på igen. Det var hårdt nok til os 🙂
   God søndag til dig!
   Havehilsner fra Nana

 5. Liguster er en fin og god hækplante, så I bliver med garanti glade for hækken. Det lyder som en god arbejdsfordeling, I har hjemme hos jer.

  Hilsen Elna

  1. Ja, jeg er også ret sikker på at vi bliver glade for vores ligusterhæk. Vi er faktisk helt glade allerede 🙂
   Det er vigtigt at have en arbejdsfordeling alle er tilfredse med 😉
   God søndag til dig, Elna! – Måske med tid i haven …

 6. Jeg får lyst til at plante liguster! Det er om noget Barndommens Plante for mig (boede i et klassisk parcelhuskvarter), og jeg savner den!

  1. Jeg har faktisk aldrig før haft en ligusterhæk, og jeg ville nok have valgt bøg hvis her ikke i forvejen stod liguster, men jeg er allerede ved at knytte mig til den ligusterhæk 🙂 Du kan jo eventuelt plante en enkelt plante og bare lade den blive til en ligusterbusk 🙂

 7. Ja det er et stort arbejde at plante hæk, men det skal nok blive rigtigt flot:-)
  Den står allerede snorlige og smukt kan jeg se. 3 mod 27 er fint:-)

  Hvis I fremover vil sætte hække rundt om, så klip lidt af de hække I har og snik ned i jorden og vand godt, så kommer der nye gratis hække. Sådan udvider jeg lidt af hvert her på gården. Jeg klipper også af sommerfugletræer, guldregn med mere, stikker i god jord og vander godt, så kommer det lige så stille og roligt.

  En smuk solrig søndag ønskes og god fornøjelse med have og gård:-)

  1. Hi-hi, det var nemt at sætte den lige, for den følger bare hegnet som følger vejen 🙂 Jeg havde ikke tænkt på at man selv kan lave ligusterplanter, men det er da en god idé! Nogle steder gør det jo ikke noget at planterne er lidt længe undervejs. Jeg kommer faktisk i tanker om at jeg engang besøgte en have nede omkring Næstved hvor ejeren selv havde lavet stort set alle træerne, og der var mange træer. Det var en meget, meget smuk have.
   Tak Tina – og dejlig søndag aften til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.