Landskabet og himlen

landskabet

Der er mange gode ting ved at bo på landet. Noget af det bedste er landskabet. Og så er der den vide horisont. Og så er der fornemmelsen af himlen.

landskabet

Man kan se den allevegne. Jeg kan huske at jeg, da jeg en overgang arbejde som studievejleder, sad i et kontor i stueetagen i Københavns VUC’s bygning i Vognmagergade. Både jobbet og København var fine ting, men jeg kunne blive helt desperat når så ud af vinduet og ikke kunne få øje på himlen, og samtidig vidste at det ville være mørkt inden jeg kom ud af byen. Herude på landet fylder himlen meget.

dansk landskab

Forleden havde jeg kameraet med da vi gik tur med hundene. Der er en særlig skønhed over sådan et dansk januarlandskab, synes jeg. Man skal måske være født i nordiske egne for at kunne se det smukke i den blegblå himmel og alle jordfarverne. Jeg ved det ikke. Jeg føler mig i hvert fald hjemme i landskabet, og jeg betages af det vinter såvel som sommer.

Billedet herunder er fotograferet fra vores egen grund og er altså en af de – synes jeg – vidunderlige udsigter vi har her fra gården.

dansk landskab

Landskabet er helt anderledes, mere yndigt, let, næsten svævende og romantisk om sommeren, og jeg skal vise billeder fra samme tur om nogle måneder når markerne er gule og grønne, og de levende hegn er fulde af blade og blomster. Det er heller ikke dårligt.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

19 meninger om “Landskabet og himlen”

 1. Kære Nana. Der er ikke noget så skønt som en blå himmel og et flot landskab. Jeg kommer fra landet og derfor vokset op med sådanne view. Da jeg pendlede til Sjælland nød jeg solopgangen over Storebælt. Da jeg var i USA, var vi nogle dage i Fort Lauderdale. At ligge der stranden og kun se vand i horisonten, det var et skønt syn. Det er et skønt sted I bor Nana, kan godt forstå, at I er glade for det. Også god aften til jer og tak for de søde ord om min køkkenhave. Kh Mette

  1. Kære Mette.
   Tænk at køre over Storebæltsbroen hver dag. Jeg synes at både broen og turen over bæltet er så fascinerende. Der er noget over smukke broer! Jeg er selv vokset op i en forstad til København, men mit barndomshjem var nabo til en park, så jeg har faktisk også haft en ret åben udsigt i min barndom.
   God dag til dig!
   Kh Nana

 2. Det er nemlig rigtig dejligt at have frit udsyn ud over landskabet. Det er smukt på alle årstider og forandrer sig nærmest fra dag til dag.

 3. Du har lige ramt en dag med typisk, lav januarsol, og så skinner alle de brune nuancer smukt på den grønne og blå baggrund. På en gråvejrsdag kan der godt være noget dystert over landskabet, synes jeg. J

  1. Ja, du har en pointe, Marie. Jeg har snydt lidt og taget billeder på en solskinsdag 😉 Jeg synes nu også landskabet er pænt, omend på en melankolsk måde, i gråvejr; jeg er bare ikke så god til at tage gråvejrsbilleder. Det kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til, faktisk …

 4. Smukke billeder – jeg skal også kunne se himlen, selv på en vinterdag. Ved du hvad Nana, det ender med du kommer til at holde af vinteren, det har du ikke gjort før 🙂 Det er noget andet at bo på landet.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, du har ret, Lisbeth! Jeg kan stadig bedst lide sommer, men vinteren har bestemt også sine fine sider, og dem kan jeg bedre få øje på herude hvor jeg kan se langt 🙂

 5. Nu bor jeg godt nok ikke på landet, så jeg har ikke de store vidder at kigge på herhjemme fra. Himlen kan jeg dog se – og heldigvis for det.
  Når jeg kører til/fra jobbet kører jeg med vilje “over landet”. For det første er der ikke nær så meget trafik som på hovedfærdselsåren til Køge, for det andet er der marker næsten overalt. Der er også marker den anden vej, men der er så meget trafik, at det ikke ville være forsvarligt at nyde naturen samtidig med man kører.

  1. Sådan nogle marker er bare pæne at kikke på. De har jo i virkeligheden ikke ret meget med natur at gøre, men man får sådan en følelse af god plads når man ser ud over en mark. Jeg kan godt forstå du vælger den pæne rute til arbejde 🙂

 6. Åh, hvor er det bare smukt! Hvis ikke jeg havde været så glad for mit hus, havde jeg fluks solgt det og flyttet ud på landet. Det er en drøm, jeg nok aldrig helt kan give slip på.

  1. Jeg tror der er mange der går med en drøm om et hus på landet. Vi har gjort alvor af drømmen, og det er dejligt at bo herude, midt i det smukke landskab, men der er altså også ting vi savner, og jeg kan sagtens forstå at man vælger at bo i byen hvor man har andre mennesker omkring sig, kort vej til bageren, adgang til god take-away …

   1. Ja, måske er det noget mange af os drømmer om. Jeg tror dog, jeg sagtens kunne undvære både bager og take-away, men vores hus som vi har lagt så meget tid og kærlighed i, har jeg svært at give slip på.

 7. Åhh ja Nana der er så DEJLIGT på landet, jeg ser også skønheden på denne årstid, og i dine billeder:-) Boede for nogle år siden en kort periode i Randers midtby, og følte mig indespærret af bygninger, kunne ikke engang se månen, og himlen var begrænset. Så nu ved jeg da hvor jeg høre til;-)
  Hilsner Anette

  1. Hej Anette. Godt at høre fra dig!
   Ja, du er også sådan-én der trives med åbent landskab omkring dig. Det er sjovt så forskellige mennesker er. For der er jo mange der har det omvendt og hellere vil være et sted hvor de er omgivet af byliv 🙂
   Hav en god dag!

 8. Der er ingen tvivl – landet fører 🙂 Selv på en grå dag som i dag er der følelsen af plads, af luft og af himmel – selvom skyerne hænger lavt. På en solskinsdag er alt smukkere, og dine billeder er skønne. Ingen let tilgængelige cafe latte biks kan opveje det 🙂
  Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.