Længe ventet havelåge

havelaage

I går fortalte jeg om noget af det vi er i gang med her på gården. Det sker heldigvis også at vi bliver færdige med noget. Vi har fx fået en ny havelåge. Det kunne lyde som en lille ting, men den gør os vældig glade.

Da vi flyttede ind, var der ingen låge for gårdspladsen. Vi ville gerne kunne lukke hundene ud, uden fare for at de løb ud på vejen, så vi satte – som en hurtig nødløsning – et stykke gammelt dyrehegn op. Det blev løst hæftet fast på nogle hængsler i murene og skulle hægtes af og på hver gang vi skulle ud og ind. Virkelig besværligt. Og ikke udpræget kønt:

gårdsplads

Der gik lang tid med at vi overvejede hvilken løsning der skulle være, så gik der lang tid med at lågen blev snedkereret, og så gik der nogen tid før den blev sat i. Det blev til næsten 5 måneder med dyrehegnet.

hundehegn

Hundene kunne bedre lide den første løsning, for de kunne kikke ud og følge med i livet i landsbyen, men vi andre nyder den nye, hvidmalede låge.

havelåge

25 meninger om “Længe ventet havelåge”

 1. Flot låge, men lidt kedeligt for hundene. De vænner sig nok til det og gør måske heller ikke så meget nu. Jeg kan forestille mig, at de har gøet, når de så nogen med en hund, det gør vores i hvert fald.
  Kh Lisbeth

  1. Det er nemlig rigtigt rart at hundene ikke længere “er nødt til” at gø ad naboens hund når den bliver luftet på vejen 🙂
   God weekend!
   Kh Nana

 2. Det er en fin løsning med den hvide havelåge og “portalen” over. Det indrammer det smukke kik, og man får lyst til at gå hen og åbne lågen.
  God weekend!

  Hilsen Elna.

  1. Det er jeg så glad for at du siger, Elna! Det er netop den fornemmelse af at man får lyst til at gå videre i haven som vi gerne vil have en masse af.
   Tak og god weekend til jer!
   Kh Nana

 3. Vor må det være dejligt for jer at kunne åbne en låge og lukke ordentligt efter jer – det med hundehegnet må have været bøvlet at komme ud og ind af 🙂
  Pæn er den også og passer flot til porten. Hundene finder sikkert hurtigt ud af at lægge sig fladt på maven og kikke ud under lågen. Sådan lå mine hunde ofte:)

 4. Jeg skal sådan passe på med nødløsninger, for de synes alt for ofte at blive permanente
  Din havelåge er smuk, og lige hvad jeg ønsker mig i stedet for den midlertidige løsning vi har brugt hele sommeren….

  1. Netop! Sådan har jeg det også med nødløsninger. Denne endte heldigvis ikke som permanent 🙂 Jeg håber du får en fin havelåge meget snart!

 5. Hvor er det bare pænt, Nana 🙂

  (Jeg mangler at læse en masse med hos dig, så derfor så længe siden med kommentar fra mig).

  Knus

  1. Tak, Ulla! Man kan ikke nå det hele – og jeg bliver altid glad for en kommentar fra dig, ligemeget hvor længe der går imellem dem 🙂
   Knus fra Nana

 6. Det er en SKØN låge. Det forstår jeg godt at I valgte – det passer super flot til “buen” og huset.
  Men jeg forstår da også godt at hundene hellere ville have det andet hegn…. for nu er det jo mega kedeligt. Men.. jeg ved jo lige hvordan det er, vi elsker vores nye hegn og den ro det har givet. Hundene kan faktisk stadig følge med, men de bliver ikke så stressede mere. De høre hvad der sker, og lægger sig på højeste sted, så de kan fornemme hvem der kommer forbi. Men stress – det er der ikke noget af.
  Og du har heller ikke stress over den usikkerhed der er med et ikke “super optimalt” hegn. Der skal være styr på de 4-benede ellers har vi det jo ikke godt.
  Stort knus Susan

  1. Det er nemlig rigtigt, Susan, at det i virkeligheden er meget bedre for hundene at de ikke føler så meget ansvar for at styre det der foregår uden for matriklen. Fx er Olga holdt op med at følge intenst med i hvad genboens høns foretager sig, og det giver hende noget ro på. Og, ja, det er så godt at vide at der ikke er nogen der kan klemme sig under hegnet eller hoppe over det …
   Jeg kan godt forstå I er lykkelige for jeres nye hegn som giver jeres have en helt anden privathed. Det er godt for både mennesker og hunde 🙂
   God ny uge og knus til dig

 7. Nej, hvor sjovt… vi har også netop sidste weekend fået en rigtig fin hvidmalet låge, efter at vi siden juni, hvor vi flyttede på landet, har flyttet en havestol, hvortil et grønt plastikhegn var faststripset, hver gang vi skulle ud og ind fra bryggersdøren. Det er utroligt så glad, man bliver hver gang man åbner den låge 🙂
  Bedste hilsner Sanne-Pande-Kaffekande

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.