Krydderurter

krydderurter

Jeg er vild med krydderurter. De er nemme at dyrke, de er pæne, de dufter skønt, og de smager godt. Det er win-win-win-win.

Jeg har kan ikke forestille mig ikke at dyrke krydderurter. I haven, på altanen, i vindueskarmen.

krydderurter

For en god måned siden flyttede vi krydderurterne fra gårdspladsen ind i forhaven. Krydderurtebedet er en daglig glæde. Vi kan se det fra køkkenvinduet og gennem havedøren i stuen. Når vi sidder på terrassen, er vi helt tæt på krydderurterne, og når vi går forbi bedet, kan vi stryge hånden over urternes blade og udløse den skønneste duft.

krydderurter

Planterne vokser og trives og blomstrer og dufter.

krydderurter

Jeg tror aldrig, jeg laver mad uden at bruge krydderurter. Og glæden ved at hente egne urter i haven er til at få øje på. En tur efter løvstikke, merian og mynte løfter simpelt hen mit stemningsleje et par niveauer. Nogen madlavningsnørd er jeg ikke, men på denne årstid, hvor jeg kan hente æg og grønt i haven, hygger jeg mig med at få noget ud af det, jeg kan finde derude.

krydderurter

Jeg har et enkelt – men ikke helt lille – krydderurteønske: Jeg vil så gerne have et drivhus. Her vil jeg dyrke mange forskellige slags basilikum. Jeg vil forære store basilikumbuketter til familie og venner, og jeg vil lave pesto i lange baner. Mit eksemplar af Claus Dalbys Drivhusdrømme [reklamelink] er snart godt brugt. Noget af det, jeg hæfter mig ved, når jeg læser den, er, at mange af dem, der bliver interviewet, siger, at det eneste de fortryder med deres drivhus, er, at de ikke fik det noget før …

salvie

Nu vil jeg gå ud at plukke purløg til frokosten. Den er hårdfør og behøver intet drivhus. – Og basilikum har jeg i vindueskarmen. (Men jeg drømmer stadig om det drivhus …)

tomatmad

Reklamelinks:
Blomsterverden.dk holder udsalg lige nu
Drivhuse

4 meninger om “Krydderurter”

 1. Skønt med krydderurter – både duft, syn og smag kan nydes. Jeg krydser fingre for, at du en dag får det drivhus, du drømmer om!

  1. Ja, man bliver helt henført, når man stikker næsen i sådan en buket krydderurter! Jeg krydser også fingre for drivhuset – og så skal jeg jo nok tage mig sammen og spare op til det 🙂

 2. Kære Nana
  Jeg misunder dig, at du bruger alle de krydderurter. Det er jeg helt ærligt ikke god til, så vi har efterhånden ingen ;-o
  Men du må da helt bestemt have et lille drivhus, når du nu er så glad for at bruge dem. I har jo da plads nok ;-))) Hvis ikke det skal være stylet og instagrammable, koster det vist ikke så meget. (Siger jeg, der intet aner) Go for it!
  Kh Lisbeth

  1. Vi har faktisk et lille-bitte drivhus, men jeg kan ikke lide at være i det, for jeg kan ikke stå oprejst, og det trigger min klaustrofobi (og giver ondt i ryggen). Jeg ønsker mig et større, sortlakeret og en lille smule Instagramvenligt glashus. Det er kun i mine allermest urealistiske drømme, at mit drivhus er i hvidmalet træ og 100 % Instagramvenligt 🙂
   God søndag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.